به گزارش روز شنبه گروه علمي ايرنا از پايگاه اينترنتي ساينس ديلي، محققان دانشگاه ويرجينيا در آمريكا در اين مطالعه با بررسي 650 كودك در سه حوزه تنبيه بدني خفيف و شديد و بدرفتاري فيزيكي متوجه شدند كه بدرفتاري فيزيكي كودكان با كاهش عملكرد شناختي آنها و تنبيه بدني بدون دشنام با كاهش مشاركت در فعاليت هاي مدرسه و افزايش انزوا و دوري از همسالان آنها ارتباط دارد.
سارا فونت استاد جامعه شناسي و 'جيم كيج' استاد دانشگاه ويرجينيا متوجه شدند عملكرد تحصيلي كودكان و مشاركت آنها در كلاس درس به ميزان قابل توجهي تحت تاثير تنبيه بدني متوسط تا شديد همراه با دشنام از سوي اعضاي خانواده قرار دارد.
پيش از اين نيز ارتباط تنبيه بدني و بدرفتاري فيزيكي كودكان با كاهش تكامل شناختي و دستاوردهاي تحصيلي آنها ثابت شده بود اما اين مطالعه يكي از معدود مطالعاتي است كه به طور همزمان به بررسي تاثير تنبيه دشنامي و تنبيه غيردشنامي بدني بر كودكان مي پردازد.
اين مطالعه نشان داد كه حتي اگر تنبيه بدني به جراحت جدي بدني منجر نشود، كودكان دچار ترس و اضطراب مي شوند و اين استرس تاثير منفي بر ساختار، تكامل و در مجموع سلامت مغز دارد.
به گفته محققان، شيوه تنبيه بدني به اين معني است كه با اعمال درد جزئي كودك براي پيشگيري از تنبيه آتي، رفتار خود را تغيير دهد اما فرصتي به كودك براي فراگيري نحوه رفتار مناسب از طريق توضيح و استدلال داده نمي شود.
وي ادامه داد: اين مطالعه نشان داد كه تمام اشكال تنبيه و بدرفتاري هاي فيزيكي با كاهش مشاركت در فعاليت هاي مدرسه ارتباط دارد و تنها بدرفتاري فيزيكي تاثير منفي قابل توجهي بر عملكرد شناختي دارد و تنبيه شديد بدني باعث افزايش انزوا از همسالان كودكان مي شود.
اين مطالعه نشان مي دهد كه پيشگيري از بدرفتاري هاي فيزيكي مي تواند باعث تقويت عملكرد شناختي كودك شود اما ممكن است براي مشاركت دادن كودك در فعاليت هاي مدرسه و سازگار كردن وي با محيط مدرسه كافي نباشد.
اين مطالعه در نشريه Child Abuse and Neglect منتشر شده است.
علمي**2038**1834
مترجم: درنا محمديان ** انتشار: ناهيد شفيعي
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me
تهران- ايرنا- نتيجه مطالعه اي جديد نشان مي دهد كه بدرفتاري و تنبيه بدني كودكان، بر عملكرد تحصيلي آنها تاثير مي گذارد.