به گزارش ایرنا، كارخانه های هپكو و آذرآب اراك كه در روزگاری نه چندان دور قطب تولیدات ماشین آلات راهسازی و تامین قطعات پالایشگاه ها و پتروشیمی های كشور و خاورمیانه بودند، پس از واگذاری به بخش خصوصی با تنگناهای مختلف روبرو شدند.
چرخ های تولید و اشتغال در 2 شركت مادر تخصصی هپكو و آذرآب پس از گذر از تنگناهای مختلف، بار دیگر با تدبیر مسئولان و حمایت دولت تدبیر و امید از اقتصاد صنعتی با قوت بیشتر به گردش درآمده است و تلاشگران سنگر تولید در این 2 واحد صنعتی با عزم راسخ و روحیه مضاعف مصمم به تحقق مولفه های اقتصاد مقاومتی در سال تولید و اشتغال هستند.
با تلاش تیم اقتصادی و حمایت مسئولان، همه معوقات كارگران آذرآب و سه ماه معوقه امسال كارگران هپكو پرداخت شد و اكنون كارگران هپكو و آذرآب در واحدهای خود مشغول كارند.
بنا بر اعلام وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی كه هفته گذشته با هدف ساماندهی 2 شركت هپكو و آذرآب اراك به این شهر سفر كرده بود، حمایت دولت از شركت های آذرآب و هپكو اراك تا انتخاب مدیریت كارآمد و ساماندهی وضعیت موجود ادامه دارد.
بنابر اعلام مسئولان، بخشی از قراردادهای خرید محصول از شركت هپكو به ارزش 20 هزار میلیارد ریال به امضای سه وزیر كشور، صنعت، معدن و تجارت و راه و شهرسازی رسیده و با تصویب نهایی دولت ساز و كار اجرایی می گیرد.
نماینده ولی فقیه در استان مركزی گفت: رفع تنگناهای هپكو و آذرآب بنیان های اقتصادی كشور را تقویت می كند.
آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی افزود: بدهكاری هپكو باید به صورت كارشناسی مشخص شود و در صورت مشاهده هر گونه تخلفات مالی از سوی هر 2 سهامدار فعلی و گذشته این شركت، با تمام ظرفیت قانونی برخورد شود.
امام جمعه اراك اضافه كرد: كارخانه هپكو اراك هم از تحریم ها و هم از مدیریت ناكارآمد ضربه های سگینی را متحمل شده است كه دولت باید حل این مشكلات را به صورت ویژه در دستور كار خود قرار دهد.
وی بیان كرد: بهترین راهكار موجود برای ثبات كارخانه هپكو، بازگرداندن این مجموعه صنعتی به دولت است.
استاندار استان مركزی نیز گفت: در نشست های مختلف پیگیری تحولات و تنگناهای دو واحد صنعتی هپكو و آذرآب در داخل استان و كشور، تصمیمات كارشناسی شامل دو بخش كوتاه مدت و بلند مدت تبیین شد تا حیات اقتصادی دو قطب صنعت استان مركزی استمرار یابد.
محمود زمانی قمی افزود: با تلاش ها و پیگیری های انجام شده و حمایت دولت خدمتگزار، بیش از 80 درصد از معوقات این 2 واحد صنعتی اراك پنجشنبه هفته گذشته پرداخت و معوقات كارگران خدوم شركت آذرآب نیز، یكجا تسویه شد.
استاندار مركزی بیان كرد: پیگیری برای تسویه مابقی معوقات كاركنان هپكو با جدیت ادامه دارد و به زودی مطالبات باقی مانده پرداخت می شود.
وی تصریح كرد: تفاهم نامه تولید سه هزار دستگاه انواع ماشین آلات صنعتی و راهداری در هپكو با ترك تشریفات مناقصه منعقد شده كه با تصویب نهایی دولت، تضمین پنج كار مداوم در این شركت محقق می شود.
وی ادامه داد: تعیین تكلیف مدیریت هپكو و آذرآب دغدغه اصلی مسئولان و دلسوزان استان و كشور است كه بی شك استقرار مدیریت مورد تائید كارگران مد نظر قرار می گیرد.
سرپرست شركت صنایع آذرآب اراك نیز گفت: همه معوقات كاركنان این كارخانه پرداخت شد و روح تازه ای در كالبد این شركت دمیده شده است.
سیاوش درمنی عراقی بیان كرد: تولید در كارگاه های این شركت مادرتخصصی روز دوشنبه با بیش از هشت هزار میلیارد ریال قرارداد های صنعتی از سرگرفته شد.
وی بیان كرد: قراردادهای كاری جدید آذرآب با شركت های فرآب تهران، تولید بویلر برای طرح توسعه پالایشگاه اصفهان، طرح توسعه پتروشیمی گچسازان، بویلر كاویان آبادان و ساخت چندین مخزن صنعتی است.
سرپرست شركت صنایع آذرآب اراك بیان كرد: بیش از 65 درصد از این هشت هزار میلیارد ریال صرف خرید مواد اولیه می شود كه این امر به رونق تولید و اقتصاد در كشور و استان مركزی كمك شایانی می كند.
وی گفت: بیشترین تنگنای شركت صنایع آذرآب به دلیل مدیریت ناكارآمد است كه این امر با سفر وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی به عنوان نماینده هیات دولت به اراك و همفكری با مجموعه مدیریتی استان حل و فصل شد.
درمنی عراقی اضافه كرد: شركت صنایع آذرآب دارای ظرفیت های تولیدی قابل ملاحظه ای است كه در بسیاری از موارد نیازمند راه اندازی شركت های پایین دستی است اما به دلیل مدیریت ناكارآمد، مشكلات بسیاری بر این شركت حاكم شده بود.
سرپرست شركت صنایع آذرآب اراك عنوان كرد: همراهی دولت در پرداخت معوقات كارگران این واحد صنعتی مادر تخصصی ارزشمند و ستودنی است چرا كه اگر این پرداخت ها صورت نمی گرفت، كارخانه با مشكلات مختلف روبرو می شد.
به گفته كارگران كارخانه آذرآب این شركت مشكل تولیدی ندارد و در صورت تامین مواد اولیه چرخ های تولید و اشتغال برمدار حركت خواهند بود.
یكی از كارگران با سابقه كارخانه هپكو نیز در گفت و گو با ایرنا، گفت: پس از بازدید وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی از این شركت عصر پنجشنبه هفته گذشته، سه ماه از معوقات كاركنان پرداخت و حقوق امسال كارگران به روز شد.
وی افزود: كارگران همچنان سه ماه آخر سال گذشته را از شركت طلب دارند كه لازم است برای پرداخت آن از سوی مسئولان چاره اندیشی شود.
این كارگر باسابقه شركت هپكو اظهار كرد: پرداخت معوقات كارگران یكی از خواسته های این قشر از مسئولان بود اما مهمترین خواسته خانواده هپكو از مسئولان، تلاش برای بقای این شركت است.
وی بیان كرد: كارگران در سلامت كامل روز جاری (دوشنبه) به صحنه كار و تولید بازگشتند.
چهارشنبه هفته گذشته علی ربیعی وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی با هدف ساماندهی وضعیت 2 كارخانه مادر تخصصی هپكو و آذرآب وارد اراك شد كه ضمن شركت در نشست ستاد راهبری اقتصاد مقاومتی و دیدار چهره به چهره با كارگران، از خطوط مختلف تولیدی این 2 شركت بازدید كرد.
شرایط موجود نشان می دهد كه 2 واحد مادر تخصصی صنعتی اراك ( هپكو و آذرآب) با نظارت هدفمند و كارآمد بر تیم مدیریتی و تزریق اعتبارات لازم و نیز بازاریابی داخلی و خارجی توانایی حضور فعال و پرقدرت در چرخه تولید و اشتغال را دارند.
شركت هپكو در سال 1351 با سرمایهگذاری بخش خصوصی در شهر صنعتی اراك در زمینی به وسعت 90 هكتار با هدف مونتاژ ماشینآلات راهسازی تاسیس شد و از سال 1354 با همكاری شركتهای اینترناش، پوكلین، ساكایی، دایناپاك و لوكومو از كشورهای آمریكا، فرانسه، ژاپن، سوئد و فنلاند به صورت رسمی شروع به فعالیت كرد.
در سال 1357 و با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، شركت هپكو زیرپوشش سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایمیدرو) قرار گرفت.
ازسال 1363 طرح توسعه هپكو مطرح شد كه پس از 6 سال این طرح تحت لیسانس شركت های لیبهر آلمان و ولوی سوئد، تولید انواع لودر، بیل مكانیكی، بلدوزر و انواع غلتك وارد مراحل عملیاتی شد.
شركت صنایع آذرآب نیز یكی از بزرگترین شركت های پیمانكاری عمومی در ایران است كه زمینه اصلی فعالیت این شركت ساخت و اجرای طرح های نیروگاهی، پالایشگاهی، پتروشیمی و سیمان است.
صنایع آذرآب از بدو تأسیس تا به حال جزء پیشروان ساخت نیروگاه های برق و تجهیزات پالایشگاهی در خاورمیانه به حساب آمده و تأمینكننده تجهیزات پروژههای پتروشیمی، پالایشگاه های نفت و گاز و سازنده بخش های مختلف كارخانجات سیمان و نیروگاه های برق برای بخش دولتی و خصوصی بوده است.
شركت صنایع آذرآب از سال 1363 با انتقال فناوری ازشركت IHI ژاپن در زمینه طراحی و مهندسی، ساخت، نصب و راه اندازی بویلرهای با سیستم گردش طبیعی و سوخت گاز، گازوئیل و مازوت شامل، بویلرهای پكیج با ظرفیت 20 تا 200 تن بخار در ساعت، بویلرهای صنعتی با ظرفیت 50 تا 350 تن بخار در ساعت، بویلرهای نیروگاهی با ظرفیت 390 تا 2 هزار و 200 تن بخار در ساعت فعالیت خود را آغاز كرد.
3017/6013/ خبرنگار: مصطفی مجللی *** انتشاردهنده: مژگان حیدری
اراك - ایرنا - كارگران 2 شركت تولیدی هپكو و آذرآب اراك درحالی چرخ صنعت و اشتغال را در سنگر تولید و سازندگی به گردش درآورده اند كه بخش قابل توجهی از معوقات خود را دریافت كرده اند.