به گزارش ایرنا محمدجواد دهقانی روز چهارشنبه در همایش كیفی سازی پژوهش، ارتقای اثرگذاری پژوهش های دانشگاهی در سطح بین المللی در مشهد افزود: كشور روسیه با رشد 23 درصدی بالاترین رشد تعداد مقالات علمی در جهان را در 10سال گذشته داشته و ایران پس از روسیه، با رشد 20 درصدی در این بازه زمانی رتبه دوم جهان را دارد.
وی تعداد مقالات ارائه شده از سوی ایران در سال 2016 را 48 هزار عنوان ذكر كرد و افزود: بیشترین مقالات در زمینه علوم مهندسی و پس از آن علوم پزشكی بوده است.
وی با بیان اینكه ایران جزو كشورهای با تولیدات علمی برتر در جهان است، بیان كرد: هم اكنون ایران جزو 22 كشور جهان است كه شمار مقالات آنها بالای 30 هزار عنوان در سال است.
رئیس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) تصریح كرد: این در حالی است كه ایران در زمینه كیفی سازی مقالات و مقالات برتر و پراستناد رتبه پایینی در جهان دارد، هرچند كه در سالهای اخیر شاهد رشد مقالات برتر بوده ایم اما تا وضعیت مطلوب فاصله زیادی داریم.
دهقانی سهم ایران در زمینه مقالات برتر یا پراستناد را هشت دهم درصد عنوان و اظهار كرد: آمریكا با سهم 41 درصدی بالاترین میزان استناد به مقالات را در جهان به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینكه سهم ایران در زمینه مقالات پر استناد نسبت به تعداد مقالات از سال 2015 به بعد پیشی گرفته است، بیان كرد: كشور ایران در 10 ساله گذشته یك هزار و 247 مقاله پراستناد داشته است و این میزان برای كشور سنگاپور 2 هزار و 533 بوده است.
وی ادامه داد: افزایش تعداد كمی مقالات به تنهایی در تولیدات علمی جایگاهی ندارد و مرجعیت علمی با استفاده از استنادات و تولیدات موثر معنا می گیرد.
دهقانی گفت: پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) از سال 1378 فعالیت خود را آغاز كرده است و اطلاعات مربوطه در اختیار 451 دانشگاه و موسسه متعلق به 57 كشور اسلامی قرار می گیرد.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشكی مشهد نیز گفت: حركت به سمت دانشگاه بین المللی نیازمند بهبود شاخص های پژوهشی و تحقیقاتی است.
محسن تفقدی افزود: هم اكنون دانشگاههای كشور در بحث پژوهش و در حوزه هایی مانند نیروی انسانی توانمند و متخصص برای انجام پژوهش و تعداد اعضای هیات علمی بین المللی با چالشها و ضعف هایی روبه رو هستند كه باید برای آن چاره اندیشی و برنامه ریزی شود.
همایش یك روزه كیفی سازی پژوهش و ارتقای اثرگذاری پژوهشهای دانشگاهی در سطح بین المللی در تالار دانشكده پزشكی دانشگاه علوم پزشكی مشهد برگزار شد.
خبرنگار: مریم انجیدنی ** انتشار دهنده: علی اصغر ایزدی
3027/5132
ایران رتبه دوم رشد مقالات علمی دنیا را دارد/ سهم هشت دهم درصدی در مقالات برتر
۱۲ مهر ۱۳۹۶، ۱۶:۳۱
کد خبر:
82685280
مشهد- ایرنا- رئیس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: بر اساس ارزیابی ها، ایران رتبه دوم رشد تعداد مقالات علمی در دنیا را به خود اختصاص داده است اما سهم كشور ما از مقالات برتر یا مقالات پر استناد، هشت دهم درصد است.