به گزارش خبرنگار علمي ايرنا، حسن حدادپور روز شنبه در مراسم افتتاح نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشگاه فضايي ايران گفت: به پيشنهاد جمهوري اسلامي در تاريخ ششم دسامبر 1999 برابر با 15 آذر 1378 ، سازمان ملل متحد روزهاي چهار تا 10 اكتبر را هفته جهاني فضا اعلام كرد و از آن به بعد هر سال در اين هفته مراسم هفته جهاني فضا در كشورهاي مختلف برگزار مي شود.
وي با اشاره به نقش فضا در زندگي روزمره افراد گفت: وقتي انسان توانست راه انتقال اطلاعات و داده از طريق امواج را كشف و ماهواره ها را اختراع كند، بسياري از مسائل زندگي راحت تر شد و ساخت ماهواره هاي مخابراتي به پزشكان كمك كرد تا به جاي حضور ر تخت بيمار، بتوانند از راه دور با بيمار ارتباط برقرار كنند، او را معاينه كنند و حتي اعمال جراحي از راه دور را انجام دهند.
وي افزود: در حوزه سوانح طبيعي مثل زلزله يا سيل كه بسيار ويرانگر هستند، مي توانيم با استفاده از عكس هاي ماهواره اي پيش بيني كنيم كه در چه منطقه اي سيل يا زلزله رخ خواهد داد و نسبت به كاهش خسارات آنها اقدامات پيشگيرانه انجام دهيم و همچنين بسياري از اين موارد مانند خشكسالي يا مديريت منابع آب كه مي تواند زندگي ما انسان ها را دستخوش تغييرات نمايد.
وي افزود: كشورهاي دنيا براي دستيابي به مواهب الهي موجود در فضا و بهره مندي از اين فرصت سرمايه گذاري هاي كلاني كرده و برنامه هاي متعددي را به اجرا درآورده اند كه از جمله آنها حوزه طراحي و ساخت انواع ماهواره ها است.
رئيس پژوهشگاه فضايي ايران با اشاره به ايجاد فرصت مناسب براي آموزش و اطلاع رساني در زمينه فضا به عنوان يكي از اهداف برگزاري هفته فضا گفت: آموزش مردم سراسر دنيا در زمينه مزاياي استفاده از فضا، آموزش در زمينه استفاده از فضا براي توسعه اقتصادي پايدار، جلب حمايت مردمي از برنامه هاي فضايي و علاقه مند كردن جوانان به علوم، فناوري، مهندسي و رياضيات و ترويج همكاري هاي بين المللي در زمينه آموزش و اطلاع رساني در حوزه فضا ازديگر اهداف برگزاري هفته جهاني فضا است.
وي افزود: انجمن هفته جهاني فضا كه از سوي سازمان ملل مسئوليت برگزاري اين مراسم را بر عهده دارد، هر سال شعاري را براي اين هفته انتخاب مي كند كه بر يكي از جنبه هاي قابل توجه و مهم علوم و فناوري فضايي تاكيد دارد و شعار انتخاب شده محور برنامه ها و آموزش هاي ترويجي در مراسم هفته فضا است.
حدادپور اظهار كرد: شعار انتخابي هفته جهاني فضا 2017 'اكتشاف دنياهاي جديد در فضا' است كه هدف از انتخاب اين شعار علاقه مندي انسان به كاوش و ماجراجويي در فضا، طرح موضوع كاوش در فضا در مراكز علمي، دانشگاهها، مدارس، باشگاه هاي نجوم، آسمان نماها، شركت ها و موزه ها، بحث و بررسي درباره محل بعدي اكتشافات بشر در ماه، مريخ يا فراتر از آن است.
رئيس پژوهشگاه فضايي ايران توسعه فناوري ها و سامانه هاي بومي فضايي مورد نياز در جهت استفاده صلح آميز از فضا در راستاي بهبود زندگي نوع بشر و با توجه به نيازها و اولويت هاي جمهوري اسلامي ايران را در جهت توسعه پرشتاب و پايدار اقتصادي، فرهنگي، اجتماعي، علمي و فناوري، ماموريت پژوهشگاه فضايي ايران عنوان كرد.
وي افزود: دستيابي به جايگاه برتر منطقه در زمينه تسخير فضا و فناوري هاي مربوط به آن با كسب دانش فني طراحي، ساخت، پرتاب و بهره برداري از ماهواره زمين آهنگ و توسعه سامانه ها و فناوري هاي سنجش از دور، چشم انداز پژوهشگاه فضايي ايران است.
نمايشگاه دستاوردهاي فناورانه متخصصان و محققان پژوهشگاه فضايي ايران امروز در هفته جهاني فضا افتتاح شد و از 16 تا 18 مهر براي بازديد عموم باز است.
بازديد از مركز آزمون و يكپارچه سازي سامانه هاي فضايي، دوره هاي آموزشي در خصوص اكتشافات فضايي، انواع ماهواره ها و مدارهاي نجوم و ستاره شناسي براي دانش آموزان و دانش پژوهان، انتشار ويژه نامه هفته فضا با موضوع اكتشاف فضايي، برگزاري سمينارهاي تخصصي و برگزاري مسابقات اطلاعات عمومي در حوزه فضا از برنامه هاي جنبي آن به شمار مي آيد.
علمي9031*
دريافت كننده: عادل پازيار* انتشار:محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me
رئيس پژوهشگاه فضايي ايران
توسعه فناوري و سامانه هاي بومي فضايي، در اولويت كشور است
۱۵ مهر ۱۳۹۶، ۱۷:۴۵
کد خبر:
82688179
ايرنا- تهران- رئيس پژوهشگاه فضايي ايران توسعه فناوري و سامانه هاي بومي فضايي را در جهت استفاده صلح آميز از فضا، در راستاي بهبود زندگي بشر از اولويت هاي جمهوري اسلامي ايران در جهت توسعه پرشتاب و پايدار دانست.