قاسمی: پاسخ ایران به اقدامات ضد ایرانی آمریكا قاطع خواهد بود/وزارت خارجه مسئول روابط پنهان افراد نیست

تهران-ایرنا- سخنگوی وزارت امور خارجه تاكید كرد: پاسخ ایران به اقدامات ضد ایرانی آمریكا قطعا قاطع ، كوبنده و سخت خواهد بود.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، بهرام قاسمی این مطلب را روز دوشنبه در نشست خبری با خبرنگاران و در پاسخ به سوالی درمورد اظهارات اخیر فرمانده سپاه پاسداران كه اگر سپاه را در لیست تروریستی قرار دهند ما نیز ارتش آمریكا را در منطقه غرب آسیا هم سنگ داعش خواهبم دانست، عنوان كرد.
وی اظهار كرد: امیدوارم هیات حاكمه آمریكا در ادامه خطاهای خود این خطای بسیار مهم و استراتژیك را انجام ندهند و دور اندیشی لازم را داشته باشند.
قاسمی ادامه داد: اگربه سمت چنین تصمیمی حركت كنند قطعا پاسخ ایران قاطع، كوبنده و سخت خواهد بود كه تصور می كنم آمریكا در آن هنگام باید تمام عوارض آن را بپذیرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه باردیگر تاكید كرد: قطعا پاسخ ایران سخت، قاطع و در حد لازم خواهد بود كه در زمان خودش اگر چنین اتفاقی به وقوع بپیوندد، اتخاذ خواهد شد اما امیدوارم عقلا و خردمندان در ایالات متحده آمریكا در مسیر عدم اتخاذ چنین تصمیم خطرناكی گام های لازم را بر دارند.

** هماهنگی لازم بین ایران، تركیه و روسیه در موضوع سوریه بصورت مستمر وجود دارد
قاسمی در پاسخ به این سوال كه با توجه به این كه رییس جمهوری تركیه آغاز عملیات ادلب را در چارچوب توافق آستانه اعلام كرده است ، آیا برنامه ای برای اعزام ناظران ایرانی به این منطقه وجود دارد، گفت: این سوال بیشتر بر نكات فنی و تخصصی كار متمركز است كه در دستور مذاكرات گروه كارشناسی آستانه قرار دارد و در اجلاس ششم آستانه تا حد زیادی پیشرفت های قابل ملاحظه ای در این خصوص صورت پدیرفت و مذاكرات كارشناسی پیرامون همین مسایل تخصصی و نظامی وحضور بررسی می شود.
وی ادامه داد: فكر می كنم تا اجلاس بعدی آستانه هفت بتوانیم به تفاهم لازم برسیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در مورد عملیات تركیه در سوریه گفت: مواضع ما با تركیه و روسیه در خصوص موضوعات سوریه تا حد زیادی همواره مورد مشورت است و هماهنگی های لازم و به هنگام صورت می گیرد و همكاری های خود را به طور دائم و مستمر داریم.

** حادثه منا مورد پیگیری جدی ایران است
در ادامه این نشست خبری یكی از خبرنگاران به سخنان روز گذشته دادستان كل كشور در مورد حادثه منا و دریافت دیه از عربستان و این كه موضوع به وزارت خارجه محول شده است، اشاره كرد و آخرین اخبار درباره پیگیری دیه قربانیان منا را جویا شد.
قاسمی نیز پاسخ داد: این موضوع مورد پیگیری جدی جمهوری اسلامی ایران است.
وی ادامه داد: در مورد واگذاری پرونده دیه به این وزارتخانه نظر خاصی ندارم و ترجیح می دهم سخنی مطرح نكنم.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به این سوال كه با توجه به همكاری ایران ، تركیه و روسیه وجود دارد رویكرد اخیر مسكو در حمایت از همه پرسی كردستان را چگونه ارزیابی می كنید؟، افزود: با توجه با نوع نوع روابط با مسكو معمولا رایزنی ها به طور مستمر وجود دارد و در خصوص همه مسایل بین المللی در كنار مسایل منطقه ای و دوجانبه صحبت می كنیم و از دیدگاه های دو كشور استفاده می شود.
قاسمی ادامه داد: دولت روسیه از تمامیت ارضی عراق حمایت كرده است.

**اتهام استفاده از نوجوانان افغانستانی ایجاد واهمه نسبت به ایران است
وی در پاسخ به این سوال كه جمهوری اسلامی ایران به استفاده از نوجوانان افغانستانی برای مشاركت در جنگ سوریه متهم شده است موضع وزارت خارجه در این زمینه چیست، گفت: این اتهامات در ادامه ایران هراسی و ایجاد واهمه نسبت به ایران و فضای منفی ساختن پیرامون این كشور است و سفارت جمهوری اسلامی ایران در كابل در این زمینه بیانیه ای صادر كرد و به این موضوع پاسخ داد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: اگر افرادی از اتباع افغانستان در سوریه حضور داشتند و اقداماتی انجام دادند ربطی به دولت ایران ندارد و این موضوع از اساس غلط است و آنچه در مورد ایران بیان شده تكذیب می شود.
قاسمی در پاسخ به سوالی در مورد آخرین تحولات در ساختار وزارت خارجه و این كه آیا علی ماجدی سفیر ایران در آلمان به عنوان معاون دیپلماسی اقتصادی منصوب می شود، گفت: هیچ گزینه قطعی در خصوص هیچ سمت و جایگاهی وجود ندارد و هر آنچه بیان و گفته می شود گمانه زنی هایی بیش نیست و باید برای این انتصابات كمی صبور باشید و صبر داشته باشید.

** وزارت خارجه ایران كار خود را درباره قانون مقابله با اقدامات تروریستی آمریكا آغاز كرده است
قاسمی در پاسخ به سوالی مبنی بر این كه در قانون مقابله با اقدامات تروریستی آمریكا مسوولیت هایی برای وزارت خارجه تعیین كرده آیا اقدامات آغاز شده است، افزود: این قانون ابلاغ شده و وزارت خارجه كار خود را آغاز كرده و موضوعات به تفكیك اولویت دنبال خواهد شد و در دستور كار قرار دارد و هر جا نیاز باشد اطلاع رسانی لازم صورت می گیرد.

** در اجلاس دی هشت در سطوح عالی شركت می كنیم
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درمورد نتایج سفر اردوغان به تهران و آیا رییس جمهوری در نشست سران دی هشت در تركیه شركت می كند، گفت: سفر اردوغان سفر موفقی بود و در فضای سازنده، دوستانه و صمیمانه دیدارها انجام شد و توسط رهبر معظم انقلاب به حضور پذیرفته شدند و مذاكرات بسیار اساسی و راهبردی در خصوص مسایل دوجانبه و همكاری های منطقه ای صورت پذیرفت و انشالله این همكاری ها ادامه پیدا خواهد كرد.
قاسمی افزود: در اجلاس دی هشت كه تصور می كنم در مهرماه برگزار می شود ما در سطوح عالی شركت خواهیم كرد و مقدمات آن فراهم می شود و روزهای قبل از برگزاری این نشست در این خصوص بیشتر صحبت خواهیم كرد.
وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه در حاشیه مراسم بزرگداشت آیت الله هاشمی رفسنجانی در مصاحبه دكتر ظریف یكی از آقازاده های مرحوم آیت الله هاشمی پشت سر ایشان بود، این سوال پیش آمد كه آیا ایشان خبرنگار بودند یا در وزارت خارجه پستی گرفته است، گفت: هیچ كدام از فرزندان ایشان خبرنگار و در وزارت خارجه شاغل نیستند.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: مراسم گرامیداشت مرحوم آیت الله هاشمی بوده و طبیعی است كه فرزند ایشان در این مراسم حضور داشته باشد و مورد غیر طبیعی و عجیب نبوده است.

** فرانسه نسبت به برجام پایبند باشد
وی در پاسخ به این سوال كه رییس جمهوری فرانسه تا چندی پیش پشتیبان برجام بود چه حادثه ای پیش آمده كه علیه برجام با ترامپ همكاری می كند، گفت: برجام تفاهمی چند جانبه است و دوجانبه نیست و همه اعضای برجام متعهد به حفاظت و بقای برجام هستند و در این خصوص تعهد دارند.
قاسمی ادامه داد: فرانسه با توجه به جایگاه اروپایی خودش باید به این تفاهم پایبند باشد و این پایبندی را ادامه خواهد داد و قطعا در حوزه برجام و سایر موضوعات تفییرات موضعی قابل قبول نیست و راه به جایی نخواهند برد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه كرد: این موردی است كه احتمالا الیزه كاملا به آن آشنا است و از مواضع جمهوری اسلامی ایران و شرایط منطقه مطلع است و تصور نمی كنم در این زمینه چنین خطایی صورت گرفته باشد و من چنین برداشتی از سیاست خارجه فرانسه در شرایط كنونی ندارم.

**سخنان ترامپ درباره كمك ایران به كره شمالی بی ربط و غلط است
قاسمی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر این كه ترامپ در مصاحبه با یكی از شبكه های تلویزیونی آمریكا گفته است در آینده نزدیك با ایران به عنوان یك بازیگر بد برخورد می كنیم و ادعا كرده ایران به كره شمالی كمك مالی می كند و این نقض روح برجام است چه پاسخی به این تهدیدات دارید، گفت: مواضعی كه در ایالات متحده آمریكا پیرامون بحث هسته ای، برجام و مسایل منطقه ای و موشكی و دیگر اتهامات ناروایی كه به جمهوری اسلامی ایران وارد می كنند، وجود دارد سخنان بی ربط، باطل و غلطی است كه در زمان لازم پاسخ لازم را جمهوری اسلامی ایران خواهد داد.
وی افزود: این یكی از خطاهای استراتژیك دولت جدید آمریكا است كه بدون شناخت و آگاهی و خردورزی لازم سخنان بی جا و بی ربطی را مطرح می كند كه فكر می كنم جهانیان و افكار عمومی جهان كاملا در این خصوص این موضوع گیری ها آگاهی لازم را پیدا كرده و نهایتا این به ضرر منافع مردم امریكا و دولت آمریكا تمام خواهد شد.

** وزارت خارجه مسئول روابط پنهان افراد نیست
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی پیرامون بازداشت عبدالرسول دری اصفهانی عضو تیم كارشناسی مذاكرات هسته ای و این كه آیا برای حضور وی در مذاكرات از وزارت اطلاعات استعلام شده بود، اظهاركرد: آنچه توسط سخنگوی قوه قضاییه و به عنوان قوه قضاییه و تصمیمات آن مطرح شد، متین است و در این خصوص اظهار نظر یندارم اما در مورد این فرد می توانم اشاره كنم كه وی چندین دهه است برای نهادها و ارگان های جمهوری اسلامی ایران تلاش های زیادی كرده است.

** دری اصفهانی در بخش اقتصادی هیات كارشناسی برجام همكاری می كرد
وی ادامه داد: دری اصفهانی همكاری های بسیاری با وزارتخانه های مختلف در برخی از حوزه ها داشته است بخصوص در برخی نشست های كارشناسی در برجام به عنوان مشاور فعالیت داشت و تلاش های مثبتی انجام داد و گفته می شود بازگشت 1.7 میلیارد یورو از دارایی جمهوری اسلامی ایران از تلاش های وی محسوب می شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین گفت: وظیفه وزارت امور خارجه تحقیق و تفحص درباره روابط پنهان افراد نیست و این وظیفه ذاتی سایر ارگان ها است كه درباره روابط پنهان و ناپیدای افراد اطلاعات را داشته باشند و به هنگام نیاز در اختیار سایر ارگان ها و وزارت امور خارجه قرار دهند.
قاسمی خاطرنشان كرد: ارگان مشخص كننده این نوع روابط وزارت امور خارجه نیست و با توجه به این كه وی را یكی از ارگان های دولتی به عنوان متخصص امور بانكی معرفی كرده بودند در مقاطی در كنار دوستان مذاكره كننده و به عنوان مشاور فعالیت داشت.
وی در پاسخ به این سوال كه آیا وی در زیر مجموعه حمید بعیدی نژاد عضو تیم مذاكرات هسته ای حضور داشت، گفت: قطعا عضو وزارت امور خارجه نبود و به عنوان مشاور به وزارت خارجه معرفی شده بود و نهایتا با بخش اقتصادی هیات كارشناسی برجام در مقاطعی همكاری داشتند.
قاسمی تصریح كرد: وی عضو ستاد اجرای برجام نبوده و در راس این ستاد افراد وزارت امور خارجه هستند و نمایندگان مشخص برخی وزارتخانه های ذیربط در مقاطع مورد نیاز همكاری لازم را با تیم وزارت خارجه داشته اند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در ادامه و در پاسخ به سوالی درمورد برگزاری نشست سه جانبه مقامات عالی ایران، تركیه و عراق دربغداد اظهار كرد: بین سه كشور تماس های دقیق و مستمری وجود دارد و رایزنی ها در سطوح مختلف ادامه خواهد داشت.
قاسمی افزود:درباره تاریخ نشست نمی توانم صحبت كنم و آن را به آینده موكول می كنم و در زمان خودش صحبت خواهم كرد اما تماس ها بین سه كشور وجود دارد و در صورت ضرورت چنین نشستی می تواند برگزار شود.

** بند تی برجام به حوزه های نظارتی تسری پیدا نمی كند
وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره اظهارات آمانو و لزوم روشن شدن وضعیت بند تی ضمیمه برجام گفت: بند تی ضمیمه برجام به حوزه های نظارتی تسری پیدا نمی كند با توجه به هشت بار تایید تعهدات ایران از سوی آژانس اصولا چنین بحثی وجود ندارد و سازو كاری در این خصوص در برجام وجود ندارد.
قاسمی تصریح كرد: برجام تمامی نظارت ها و مكانیسم های لازم برای چگونگی اجرای درست آن را پیش بینی كرده و اگر در این خصوص نیاز به اقدامی باشد بعد از دریافت گزارش از سوی ایران است كه می تواند پیرامون آن تصمیم گیری و اعلام نظر كند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال كه آیا سفر وزیر امور خارجه به سلیمانیه عراق نقض مصوبات شورای عالی امنیت ملی در عدم برقراری پرواز به مقصد اقلیم كردستان عراق نیست، اظهار كرد: تفسیر من این است كه نقضی رخ نداده است چرا كه سفر وزیر امور خارجه از طریق بغداد بود و بعد از توقف در بغداد از این شهر به سلیمانه پرواز انجام شد كه این پرواز هم با هماهنگی و صدور مجوزهای لازم از سوی دولت مركزی انجام شد.
قاسمی ادامه داد: هنگام بازگشت هم این پرواز مسیر خود را به نجف اشرف ادامه داد و شامگاه همان روز به تهران بازگشت با توجه به این كه سفر از بغداد و با هماهنگی دولت مركزی عراق صورت گرفته فكر می كنم نقض مصوباتی رخ نداده است.
وی در پاسخ به سوالی دیگر درباره پیش بینی وزیر امور خارجه از نحوه رفتار آمریكا در قبال برجام اظهار كرد به هر حال فضای روانی و پرفشاری طی هفته های گذشته مشاهده می شود و فضاسازی شده كه ترامپ پای بندی جمهوری اسلامی ایران به برجام راتائید نكند و آن را به كنگره احاله كند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی خاطرنشان كرد: این بحث با جدیت در آمریكا اروپا و سایر نقاط جهان مطرح است اگر چه امید زیادی نمی توان به درایت آمریكایی ها داشت ولی ما امیدوار هستیم و شرایط را رصد می كنیم و بر اساس تصمیماتی كه اتخاذ خواهد شد تصمیمات لازم را اتخاذ خواهیم كرد.

**لازم است عربستان به رفتارهای غیرمنطقی خود پایان دهد
قاسمی در پاسخ به سوالی دیگری در خصوص بازدید هیات های دیپلماتیك ایران و عربستان از نمایندگی ها و سفارتخانه های دو كشور گفت: تا جایی كه من اطلاع دارم این برنامه انجام نشده است ولی در دستور كار قرار دارد.
وی همچنین در پاسخ به این سوال كه با توجه به رفتارهای سعودی ها در مراسم حج آیا چشم اندازی برای بهبود روابط با این كشور وجود دارد، گفت:لازم است عربستان رفتارهای غیر منطقی و غیر عاقلانه خود درباره ایران مسائل منطقه بخصوص تجاوزات به مردم مظلوم یمن پایان دهد و در شرایط جدید اكر بتواند اصلاحاتی در رفتار خود داشته باشد شاید فضایی برای برخی اقدامات فراهم شود ولی متاسفانه این فضا در حاكمیت سعودی ها دیده نمی شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره دستاوردهای سفر رییس جمهوری تركیه به تهران یادآور شد: در این سفرها موضوعات متعددی مورد بحث قرار گرفت و بین مقامات دو كشور درباره مسائل مختلف سوریه، عراق و دیگر مسائل منطقه تفاهماتی انجام شد، تماس ها بین هیات ها وكارشناسان با همكاری دولت مركزی عراق ادامه خواهد داشت و در صورت نیاز دو طرف اقداماتی را برای دفاع از تمامیت ارضی عراق انجام خواهند داد.
قاسمی خاطرنشان كرد: در این نشست اگر بنا شود اقدامات به مرحله اجرا برسد، در صورت نیاز و در زمان خود اعلام خواهد شد.

** گفت و گودر موضوع عراق امری قابل قبول است
وی در پاسخ به سوال خبرنگار سیاسی ایرنا در خصوص حضور برخی شخصیت ها و مقامات عراقی در اربیل و مذاكرات آنها با مقامات اقلیم كردستان عراق اظهاركرد: اطلاع دقیقی از هیات هایی كه با یكدیگر دیدار كرده اند ندارم اما با توجه به مواضع كلی ما مبنی بر حفظ تمامیت ارضی و حاكمیت ملی عراق و این كه تنها راه حل و فصل سوتفاهم ها را مذاكره می دانیم، نفس صحبت و گفت وگو – اگر دولت مركزی عراق مصمم به این مذاكرات باشد – امر قابل قبولی است و ما نمی توانیم آن را رد كنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح كرد: مهم تصمیم دولت عراق است كه روش و راهكارهای خود را پس از همه پرسی مشخص و بتواند راهكارهایی را پیدا كند.
وی یادآور شد: نشست ها و گفت وگوهای میان ایران، تركیه و عراق حوزه های مشخصی را پوشش می دهد كه این مذاكرات حتما با هماهنگی كامل ادامه خواهد داشت تا سیاست هایی كه لازم است اتخاذ شوند.
قاسمی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در خصوص انفعال نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در فعالیت های اقتصادی گفت: البته در هر حوزه ای جای تكامل و پیشرفت وجود دارد و ما می توانیم در گام های بعدی این تلاش ها را در نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از كشور بخصوص كشورهایی كه ظرفیت های لازم را برای جذب فناوری و منابع مالی دارند، فعال تر كنیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی كشورمان افزود: می توانم اذعان كنم كه در شرایط كنونی هم در حد توان سفارتخانه های جمهوری اسلامی ایران فعال هستند البته وضعیت موجود از نظر ما مطلوب نیست و می توانیم به وضعیت بهتری نائل شویم و برای آن هم برنامه ریزی شده است.
وی یادآور شد: فكر می كنم با تحقق ساختار جدید وزارت خارجه بتوانیم بهتر فعالیت كنیم اما مخالف انفعال و عدم كارایی نمایندگی های ایران در خارج از كشور هستیم و چنین وضعیتی وجود ندارد.
قاسمی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص رویكرد اروپایی ها در قبال توافق هسته ای اظهاركرد: صبر می كنیم تا ببینیم وضعیت چه خواهد شد اما آنچه روشن است این كه دول اروپایی در مجموعه كلان خود و به دلایل مختلف با شدت و حدت تمام مقابل سیاست آمریكا ایستاده اند و آن گونه كه به ما اطلاع دادند قرار است همكاری های خود را با ایران ادامه دهند ولی در حوزه مسائل سیاست خارجی باید احتیاط كرد و وضعیت آتی را رصد كرده و درباره آن قضاوت كرد.

** موضوع موشكی مغایرتی با قطعنامه 2231 ندارد
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره تغییرمواضع جمهوری اسلامی ایران در مذاكرات هسته ای اظهاركرد: ما هیچ تغییر موضعی نداشته ایم، مواضع ما درباره برجام شفاف و روشن است و این مواضع ادامه می یابد.
وی تصریح كرد: در حوزه موشكی بارها تكرار كرده ایم كه مسائل موشكی ما بخشی از سیاست دفاع جمهوری اسلامی ایران است و هیچ مغایرتی با قطعنامه 2231 ندارد.
قاسمی ادامه داد: این سیاست كمافی السابق و با جدیت تمام ادامه خواهد یافت و جمهوری اسلامی در خصوص مسائل دفاع خود تصمیم گیر نهایی خواهد بود و اجازه ورود و دخالت به سایر دولت ها را نخواهد نداد.

** هیچ مذاكراتی در سفر ظریف به سلیمانیه صورت نگرفته است
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص حضور وزیر مور خارجه در مراسم تشیع پیكر جلال طالبانی و اینكه آیا در این سفر پیامی منتقل شده و یا مذاكره ای صورت گرفته است، گفت: هیچ مذاكراتی در سفر به سلمانیه صورت نگرفته و هیچ پیامی هم رد و بدل نشده است. در آغاز مراسم تشیع پیكر آقای طالبانی هواپیمای حامل دكتر ظریف در فرودگاه توقف كرد و ایشان در جایگاه قرار گرفت و بعد از مراسم هم فرودگاه را ترك كردند و هیچ مذاكره ای بین مقاماتی كه در جایگا بودند و وزیر محترم خارجه صورت نگرفت.

**از آزادهای اجتماعی در عربستان استقبال می كنیم
قاسمی در پاسخ به سوال دیگری درباره اعطای آزادی های اجتماعی به زنان در عربستان سعودی اظهار داشت: اعطای آزادی های اجتماعی در عربستان بحث داخلی عربستان است و اگر سیاست جدی، مستمر و دائم باشد، حق و حقوقی به بخش بزرگی از جامعه عربستان داده می شود كه تاكنون حق آنان پایمال شده است. اگر این مسائل واقعی و غیرتبلیغاتی باشد، باید از آن استقبال كرد.
وی ادامه داد: با توجه به مشكلات عدیده ای كه عربستان در منطقه با آن دست به گریبان است این كشور تلاش می كند با روش های مختلف چهره نامطلوب خود را در عرصه بین المللی تلطیف كند و می توان این اقدامات را در این مسیر ارزیابی كرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری پیرامون سفر معاونان وزیر امور خارجه به افغانستان اظهار داشت: مذاكرات آقای عراقچی معاون حقوقی و بین المللی كه ریاست كمیته اول مشترك درباره آب را با افغانستان بر عهده دارند و معاونت آسیا و اقیانوسیه كه كمیسیون مشترك سیاسی را پیگیری می كنند، بعد از ظهر شنبه آغاز شده و هنوز اطلاع دقیقی از نتایج گفت وگو ها ندارم ولی با توجه به اینكه ما بعد از دور اول مذاكرات در تهران توانستیم تاریخ جدیدی را برای برگزاری نشست ها در كابل مشخص كنیم، دیروز و پریروز این كمیته مسائل را دنبال كردند.
وی این نشست ها را گامی بسیار مهم و رو به جلو عنوان كرد و ابراز امیدواری كرد تفاهمات لازم در موضوعاتی كه در دستور كار كمیته ها قرار دارد انجام شده باشد.
قاسمی خاطرنشان كرد سه كمیته دیگر هم بین دو كشور تشكیل شده كه طی روزهای آینده برسر تاریخ نشست آن ها در كابل تفاهم خواهیم كرد وتا كمیته های پنجگانه كار خود را دنبال كنند.
سیام**9314**1336
تنظیم: داود توسلی**انتشار:مهرنوش خانزائی
۰ نفر