به گزارش روز سه شنبه ايرنا از وزارت صنعت، معدن و تجارت، «محمد شريعتمداري» در ديدار «سورن كارايان» وزير توسعه اقتصاد و سرمايه گذاري ارمنستان با اشاره به رايزني معاون اول رييس جمهوري ايران و نخست وزير ارمنستان، اظهار داشت: در اين ديدار نقاط مشتركي براي توسعه هرچه بيشتر روابط به دست آمد.
وي افزود: همكاري ارمنستان با ايران در زمينه مذاكرات با كشورهاي اوراسيا قابل تقدير بود و كميته مشترك دو كشور مذاكرات خوبي را به خصوص در حوزه تعرفه ترجيحي آغاز كرد كه با جديت تا حصول نتيجه نهايي پيگيري مي شود.
شريعتمداري ادامه داد: آمادگي تاسيس يك شركت مشترك براي پيشبرد اهداف مورد نظر و همكاري در حوزه مناطق آزاد براي فراهم شدن زمينه هاي هرچه بيشتر تبادلات تجاري با ارمنستان را داريم.
وزير صنعت، معدن و تجارت گفت: در حوزه همكاري هاي صنعتي در زمينه خودروسازي دفتر نمايندگي ايران خودرو در ارمنستان در حال راه اندازي است و آمادگي توسعه هر چه بيشتر اين همكاري ها را داريم.
به گفته شريعتمداري، ايران در زمينه توليد ماشين آلات كشاورزي ظرفيت و پتانسيل همكاري با ارمنستان را داريد و تراكتور سازي تبريز مي تواند اين ماموريت را بر عهده بگيرد.
وي از سنگ هاي قيمتي و فرآوري آنها را يكي ديگر از مواردي برشمرد كه تهران و ايروان مي توانند در قالب يك كار مشترك در مناطق آزاد دو كشور پيگيري كنند.
وزير صنعت، معدن و تجارت يادآور شد: ايران آمادگي خود را در زمينه صدور خدمات فني و مهندسي پيشتر اعلام كرده است و همچنان تمايل به اين همكاري را دارد؛ مهندسان ايراني براي ساخت بزرگراه در ارمنستان و شركت مپنا براي ايجاد طرح هاي برق اعلام مشاركت كرده اند.
شريعتمداري اظهار داشت: قرارداد فروش خودروهاي ايراني به پليس ارمنستان در دست بررسي است كه اميدواريم مورد پيگيري سريع قرار بگيرد و در زمينه شركت هاي كوچك و متوسط صنعتي، استارت آپ ها و شركت هاي دانش بنيان نيز آمادگي همكاري داريم.
وي با اشاره به امضاي سند همكاري هاي علمي دو كشور در حوزه نانو، از آن به عنوان زمينه خوبي براي توسعه همكاري هاي دو كشور ياد كرد و افزود: ايران در زمينه بايو تكنولوژي نيز پتانسيل همكاري را دارد.
** محدوديت هاي اقتصادي عامل پايين بودن مراودات تجاري دو كشور
«سورن كارايان» وزير توسعه اقتصاد و سرمايه گذاري ارمنستان نيز در اين ديدار اظهار داشت: با شناخت تاريخي، فرهنگي، سياسي و اجتماعي كه دو طرف از هم دارند، روابط اقتصادي نيز بايد توسعه بيشتري يابد و با محورهاي ارايه شده از سوي شما در جلسه ديروز موافق هستم.
وي افزود: مساله مشترك مهم ما اين است كه حجم تبادلات اقتصادي دو طرف كافي نيست و نمي توانيم از ظرفيت هاي تجاري حداكثر استفاده را ببريم.
وزير توسعه اقتصاد و سرمايه گذاري ارمنستان افزود: تشكيل گروه هاي مشترك كاري ميان دو وزارتخانه با مسئوليت معاونان دو وزير سبب تسهيل روابط و حركت به سمت افزايش مبادلات خواهد شد.
كارايان يادآور شد: مذاكرات حول روابط ايران و اوراسيا، تاسيس يك نهاد مشترك براي صادرات و واردات كالا، توسعه همكاري هاي صنعتي و همكاري در مناطق آزاد چهار محور پيشنهادي ما در مذاكرات هستند.
وي محدوديت هاي اقتصادي براي ورود كالا به بازار هاي هر دو كشور را مهمترين دليل پايين بودن حجم مبادلات طرفين دانست و افزود: عوارض گمركي براي ورود كالا به ارمنستان بالا است و به همين خاطر تشكيل يك سازمان مشترك براي رفع موانع و محدوديت هاي جريان ورود كالا ضروري است و از تشكيل آن به صورت جدي حمايت مي كنيم كه مكانيزم آن مي تواند از بدنه دولت يا از بخش خصوصي تحقق يابد.
وزير توسعه اقتصاد و سرمايه گذاري ارمنستان خاطر نشان كرد: بايد راه بازارهاي بزرگ را براي همديگر هموار كنيم و حجم مبادلات دو كشور را به 2 برابر يا بيشتر برسانيم و مي توانيم زمينه صادرات توليدات ايران را از حوزه ارمنستان به بازار اوراسيا و اتحاديه اروپا فراهم كنيم.
وي گفت: توليد مشترك كالاهاي ايراني در ارمنستان و صادرات آنها به بازارهاي اروپا و اوراسيا و صدور مجوزهاي متقابل مي تواند به افزايش حجم مبادلات دو كشور كمك كند.
اين وزير ارمنستاني از تاسيس دفاتر حلال در ارمنستان استقبال كرد و اظهار داشت: در صورت تاسيس منطقه آزاد در ارمنستان اولين دفتر حلال را در آن راه اندازي خواهيم كرد.
به گزارش ايرنا، هيات اقتصادي و سياسي جمهوري ارمنستان به رياست «كارن كاراپتيان» نخست وزير اين كشور و با دعوت اسحاق جهانگيري معاون اول رييس جمهوري، براي گفت و گو با مسئولان ايراني ديروز (17 مهر ماه) وارد تهران شد.
در جريان اين سفر، سه سند شامل سند يادداشت همكاري در زمينه پزشكي و بهداشت دام، سند همكاري برنامه مبادلات فرهنگي و هنري يادداشت تفاهم همكاري در حوزه فناوري هاي نو به امضاي مسئولان ايراني و ارمنستاني رسيد.
ارمنستان در سال هاي اخير شاهد رشد اقتصادي ثابت و منظم در بخش هاي توليد انرژي، مواد شيميايي، مخابرات، جواهر سازي، عمران و مصالح ساختماني و رشد چشمگير در تجارت و بازرگاني، حمل و نقل، ماشين سازي، الكترونيك، كامپيوتر و... بوده است.
درآمد اين كشور از طريق صادرات كالا از جمله الماس (پرداخت و صادرات مجدد آن) و ديگر مواد معدني از جمله سنگ، مس، قطعات فلزي، ماشين آلات و تجهيزات، نوشيدني و مواد غذايي تأمين مي شود.
بخش كشاورزي 44 درصد از نيروي كار و صنايع 42 درصد از نيروي كار را در اين كشور به خود اختصاص داده اند.
براي آگاهي از آخرين اخبار اقتصادي ايران و جهان با كانال اقتصادي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
IRNAeco@
اقتصام**3065*2025*خبرنگار: محمد ملك دار*انتشار: ليلا جودي
تهران - ايرنا - وزير صنعت، معدن و تجارت پيشنهاد كرد يك شركت مشترك براي پيشبرد اهداف مورد نظر و همكاري در حوزه مناطق آزاد و با هدف فراهم شدن زمينه هاي مبادلات بيشتر تجاري