پايش ماهواره اي اراضي و محصولات كشاورزي در سه منطقه كشور اجرا مي شود

تهران - ايرنا - معاون امور زراعي وزارت جهادكشاورزي از آغاز طرح پايش و رصد ماهواره‌اي اراضي و محصولات كشاورزي براي قابل پيش بيني كردن توليد و داشتن اطلاعات جامع سه منطقه كشور به صورت آزمايشي با همكاري سازمان خواربار و كشاورز ملل متحد (فائو) خبر داد.

به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، «عباس كشاورز» روز چهارشنبه در آيين انعقاد تفاهم همكاري با سازمان خواربار و كشاورزي ملل متحد (فائو) در قالب پروژه ارتقاي سامانه پايش محصولات كشاورزي كه در محل وزارت جهاد كشاورزي برگزارشد، افزود: در اين طرح زنجان، مازندران و جنوب كرمان به عنوان پايلوت انتخاب شده اند.
وي توضيح داد: در اين پروژه منطقه سرد زنجان با داشتن كشاورزي ديم، منطقه مازندران با وجود مناطق ساحلي، كم ارتفاع و داراي باران مناسب (داراي باغباني، برنج و سبزي و صيفي) و منطقه جيرفت كرمان به عنوان يك منطقه گرمسير به شكل پايلوت انتخاب شده كه مي توانند تجربيات خود را به ساير استان هاي داراي آب و هواي مشابه انتقال دهند.
كشاورز اضافه كرد: ما همواره با چالش هاي ناشي از تغيير اقليم و بحران منابع آبي روبرو هستيم، بنابراين كشور ما نيازمند سامانه اي است تا با رصد اراضي و محصولات كشاورزي بتواند پيش بيني و تحليلي بر حجم توليد محصولات كشاورزي داشته باشد.
وي وضعيت فعلي كشاورزي كشور را مناسب عنوان كرد و اظهار داشت: عملكرد ما طي چهار سال گذشته نشان مي دهد كه با وجود تمامي مشكلات مي توانيم با مديريت كشاورزي مناسبي را داشته باشيم.
وي تصريح كرد: اكنون تمام دنيا با مشكلات ناشي از پديده هايي نظير كاهش بارندگي ها، كمبود آب، افزايش دما و وجود گازهاي گلخانه اي درگير هستند كه تمامي اين عوامل بر بخش كشاورزي تاثير بسزايي دارد.
معاون وزير جهادكشاورزي گفت: در ايران نيز با وجود كاهش بارندگي ها، تقاضا براي مصرف آب در بخش كشاورزي افزايش دارد؛ سال گذشته سال بسيار ناهنجاري را در كشاورزي پشت سر گذاشتيم كه بيانگر آن است كشاورزي با چالش جدي تغيير اقليم روبرو بوده و اين شرايط نيازمند برنامه‌ريزي مناسب است.
به گفته وي، طي 30 سال گذشته همكاري با فائو به منظور دقيق كردن اطلاعات بخش كشاورزي براي توليدي امن مدنظر بوده و هست به همين منظور با انعقاد تفاهم همكاري با سازمان فائو موافقت كرديم.
كشاورز افزود: به طور قطع ما براي تصميم گيري و دستيابي به چشم‌انداز بلند مدت و كوتاه مدت نيازمند اطلاعات دقيق، به روز و تحليل شده هستيم.

** انتقال فناوري فائو به بخش كشاورزي ايران
وي با اشاره به اينكه در اين پروژه انتقال فناوري از سوي فائو به ايران انجام مي شود، گفت: در اين روش از نخستين روز كاشت محصول اطلاعات از طريق سامانه‌هاي ماهواره‌اي (مانيتورينگ) رصد و وضعيت تراكم، آبياري، تغذيه و عوامل خسارت‌زا و بيماري‌زا مورد بررسي و تحليل قرار مي گيرد.
به گفته وي، همچنين در اين روش گرما، سرما، خشكسالي، سيل و توفان در مناطق كشاورزي قابل پيش‌بيني خواهد شد.
اين مقام مسئول با اشاره به اينكه در اين پروژه تنها به دنبال تجهيزات و امكانات نيستيم، اظهار داشت: اين اقدام فرصت مناسبي براي ارتقاي تكنولوژي و تقويت نيروي انساني است زيرا ما به دنبال آن هستيم تا با داشتن تكنولوژي هاي نوين در بخش كشاورزي بتوانيم ظرفيت‌هاي جديدي براي مقابله با چالش ها و افزايش بهره وري در كشور ايجاد كنيم.
به گزارش ايرنا، امروز سازمان خواربار و كشاورزي ملل متحد (فائو) براي ارتقاء سامانه پايش محصولات كشاورزي با استفاده از تصاوير ماهواره‌اي از راه دور، تفاهمنامه همكاري با معاونت زراعي وزارت جهاد كشاورزي امضا كرد.
براي آگاهي از آخرين اخبار اقتصادي ايران و جهان با كانال اقتصادي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
IRNAeco@
اقتصام**9186*2025*گزارش: هما همت خواه*انتشار: ليلا جودي