۲۳ مهر ۱۳۹۶، ۹:۰۳
کد خبر: 82696175
T T
۰ نفر

اختصاصی ایرنا؛

صادرات برق 25 درصد افزایش یافت

۲۳ مهر ۱۳۹۶، ۹:۰۳
کد خبر: 82696175
صادرات برق 25 درصد افزایش یافت

تهران- ایرنا- معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی از افزایش 25 درصدی صادرات برق در 6 ماه نخست امسال نسبت به دوره مشابه پارسال خبر داد.

«هوشنگ فلاحتیان» امروز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، افزود: در 6 ماه نخست پارسال، چهار میلیون و 146 هزار كیلووات ساعت برق به كشورهای دیگر صادر شد اما این رقم در نیمه نخست امسال بیش از یك میلیون كیلووات ساعت افزایش یافت و به پنج میلیون و 162 هزار مگاوات رسید.
وی ادامه داد: ایران با هفت كشور ارمنستان، جمهوری آذربایجان، تركیه، پاكستان، افغانستان، تركمنستان و عراق و همچنین جمهوری خودمختار نخجوان مبادله برق دارد كه در این میان به تركیه، عراق، پاكستان و افغانستان فقط برق صادر می كند.
معاون وزیر نیرو در مورد دریافت مطالبات ایران از عراق گفت: عراق بخشی از مطالبات ایران را در چند مرحله پرداخت كرده و باقیمانده مطالبات را نیز به مرور پرداخت خواهد كرد.
گزارش های وزارت نیرو حاكی از این است كه درآمد حاصل از صادرات برق در دولت یازدهم (ازشهریور 1392 تا پایان سه ماهه نخست 1396) با وجود افزایش مصرف داخلی، رشد كرد و به سه میلیارد و 373 میلیون دلار رسید.
در دولت یازدهم، 40 میلیارد و 120 میلیون كیلووات ساعت برق به كشورهای همجوار شامل جمهوری آذربایجان، پاكستان، افغانستان، تركمنستان، ارمنستان، تركیه و عراق صادر شد.
میزان صادرات برق در سال های پایانی فعالیت دولت دهم هشت میلیارد كیلووات ساعت و درآمد سالیانه حاصل از آن نزدیك به 800میلیون دلار اعلام شده بود.
افزایش صادرات برق ایران در دولت یازدهم در شرایطی محقق شد كه مصرف بخش خانگی به دلیل افزایش دما با روندی صعودی همراه بود؛ البته ایران با برخی كشورهای همسایه مبادله برقی دارد؛ به این معنی كه در كنار صادرات، در برخی فصل ها و ساعت های شبانه روز از كشورهایی مانند ارمنستان و تركمنستان برق وارد می كند.
با افزایش ظرفیت نیروگاهی و همچنین خطوط انتقال از سال 1392 تاكنون، ظرفیت صادرات برق ایران نیز افزایش یافته است؛ از آغاز فعالیت دولت یازدهم تا امروز، 54 واحد نیروگاهی جدید به بهره برداری رسید و ظرفیت نیروگاه های كشور با افزایشی هشت هزار مگاواتی به 77 هزار مگاوات رسید.
همچنین در این مدت 2 هزار و 433 كیلومتر خط انتقال و سه هزار و 133 كیلومتر خط فوق توزیع در كشور به بهره برداری رسید و به همین ترتیب، قابلیت صادرات انرژی الكتریكی افزایش یافت.
وزارت نیرو «تبدیل ایران به مركز راهبردی برق منطقه» را به عنوان یك چشم انداز در نظر گرفته و برای گسترش مبادلات الكتریكی برون مرزی، ارتباط با روسیه، تاجیكستان و كشورهای جنوب خلیج فارس را در دست بررسی، مطالعه و اقدام قرار داده است.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
اقتصام**9189*2025*گزارش: اسماعیل داودی* انتشار: لیلا جودی
۰ نفر