۲۳ مهر ۱۳۹۶، ۱۵:۲۹
کد خبر: 82696805
T T
۰ نفر
50 درصد ظرفيت توليد فولاد توسط بانك صنعت و معدن تامين مالي شد

تهران- ايرنا- تامين مالي طرح ‌هاي صنعت و معدن مانند هفت طرح فولادي با رويكرد اقتصاد مقاومتي توسط بانك صنعت و معدن انجام شده و قرار است در 2 سال آينده همه آنها وارد مرحله توليد شوند.

به گزارش يكشنبه تارنماي وزارت صنعت، معدن و تجارت، كارخانه توليد آهن اسفنجي ديروز (شنبه) با ظرفيت ساليانه 800 هزار تن با حضور معاون اول رئيس جمهوري، وزير صنعت، معدن و تجارت و جمعي از مقام هاي كشوري و استاني آذربايجان شرقي با تامين مالي 282 ميليون يورويي بانك صنعت و معدن افتتاح شد.
اين طرح كه در زمره طرح هاي هفتگانه فولادي بوده و در راستاي قانون برنامه سوم و چهارم توسعه در بخش صنايع معدني و به منظور تامين فرآورده‌هاي فولادي و رفع نياز به واردات فولاد و كسب بخشي از سهم جهاني فولاد ساخته شده است.
در طول اجراي اين طرح، براي بيش از 300 نفر به طور مستقيم و براي 800 نفر به طور غيرمستقيم اشتغال‌زايي مي شود.
بررسي آمار عملكرد بانك صنعت و معدن نشان مي دهد در چهار سال گذشته طرح هاي زير ساختي، ملي و زير بنايي فراواني در كشور با تسهيلات اين بانك به بهره ‏برداري رسيده است.

** سهم 50 درصدي از ظرفيت فولاد
برپايه اين گزارش، بانك صنعت و معدن تامين مالي 50 درصد از ظرفيت توليد فولاد كشور را برعهده گرفته و اكنون 13 طرح فولادي نيز با تسهيلات اين بانك در حال اجراست.
انتظار مي رود در سه سال آينده توليد فولاد از 25 ميليون تن در سال عبور كرده و سهم ايران در توليد جهاني از يك درصد به 1.5 درصد افزايش يابد؛ اين امر به ارتقاي رتبه جهاني ايران در اين صنعت از 14 به 11 منجر مي شود.
تامين مالي هفت طرح فولاد استاني سپيد دشت (چهارمحال و بختياري)، ني ريز (فارس)، قائنات ( خراسان جنوبي)، شادگان (خوزستان)، سبزوار (خراسان رضوي)، بافت (كرمان) و ميانه (آذربايجان شرقي) كه در قالب فاينانس چين صورت گرفته، از اقدام هاي مهم در اين بخش است.
گـشايش خطوط اعتباري چين براي طرح هاي فولادي كشور به عنوان موفقيتي براي اين بانك به حساب مي آيد. اين كار با همكاري وزارتخانه هاي صنعت، معدن و تجارت، اموراقتصادي و دارايي، امورخارجه، بانك مركزي و صندوق توسعه ملي صورت گرفته است.
هفت طرح فولادي استاني كه از سال 1385 به دليل مشكلات مالي متوقف شده بود، از نيمه دوم سال 1392 در دست اجرا قرار گرفت و علاوه بر افتتاح واحد آهن اسفنجي فولاد سپيد دشت در آذرماه سال 1395 و فولاد ميانه در مهرماه امسال، قرار است در 2 سال آينده نيز فازهايي از طرح هاي ديگر به بهره برداري برسد.
علاوه براين، حمايت هاي دولت يازدهم و اختصاص 150 ميليون يورو تسهيلات بانك صنعت و معدن براي شركت فولاد ازنا كه ظرفيت 1.5 ميليون تني دارد در استان لرستان، پس از هشت سال توقف، آن را فعال كرده و بهره برداري از فاز نخست طرح ياد شده براي سال 1397 پيش بيني شده است كه امكان اشتغال 900 نفر را فراهم مي سازد. اين واحد صنعتي قرار است ورق فولادي بالاي پنج ميليمتر توليد كند.
طرح‌هاي فولادي مكران (سيستان و بلوچستان)، روهينا جنوب (خوزستان) ، مادكوش (هرمزگان)، پاسارگاد(فارس) و طرح فولادي ارفع (يزد) از ديگر طرح هاي فولادي كشور به شمار مي‌روند كه توسط اين بانك تامين مالي شده است.
به گزارش ايرنا، براساس سند چشم انداز 1404 ظرفيت فولاد رقم 55 ميليون تن پيش بيني شده و برآورد مي شود كه با تحقق اين توان، ميزان صادرات هم به حدود 20 ميليون تن برسد.
جمهوري اسلامي ايران اكنون چهاردهمين فولاد ساز جهان محسوب مي شود و در افق 1404 با افزايش توليد، دستيابي به جايگاه هفتمين توليد كننده، دور از دسترس نيست.
براي آگاهي از آخرين اخبار اقتصادي ايران و جهان با كانال اقتصادي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام* 3065*1961* تنظيم: محمد ملك دار * انتشار: مريم مسعود