۲۳ مهر ۱۳۹۶، ۱۶:۰۳
کد خبر: 82696859
T T
۰ نفر
فعاليت 14 گروه پيشگيري و پايش آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان در استان مركزي

اراك - ايرنا - مديركل دامپزشكي استان مركزي گفت: با توجه به نزديكي فصل مهاجرت پرندگان، 14 گروه پيشگيري و پايش بيماري آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان به منظور جلوگيري از شيوع احتمالي اين بيماري در استان فعال شد.

دكتر محسن شانقي روز يكشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: پرندگان مهاجر يكي از بسترهاي انتقال بيماري آنفلوآنزاي فوق حاد هستند و با توجه به اينكه استان مركزي يكي از زيستگاه هاي مهم پرندگان مهاجر است پايش زودهنگام و مراقبت هاي خاص از هم اينك به صورت فعال آغاز شده تا از شيوع احتمالي اين بيماري پيشگيري شود.
وي ادامه داد: 30 بازرس بهداشتي اين اداره كل به صورت دوره اي براي مقابله با شيوع بيماري آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان به واحدهاي توليدي، كشتارگاه ها و زيست بوم هاي طبيعي استان سركشي دارند و بازرسي و نظارت در اين حوزه ها دنبال مي شود.
مديركل دامپزشكي استان مركزي يادآور شد: برگزاري كلاس هاي آموزشي براي مرغداران و پرسنل بخش دولتي و خصوصي با محوريت پيشگيري و مقابله با آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان در 2 مرحله در استان برگزار شده است.
دكتر شانقي افزايش سيستم پايش و مراقبت بيماري هاي طيور در روستاها، كشتارگاه ها و زيستگاه هاي پرندگان مهاجر، اطلاع رساني بهداشتي و اقدامات امنيتي به مقامات استاني و مرغداري ها به خصوص مرغداري هاي اطراف تالاب براي جلوگيري از شيوع بيماري و تشويق توليدكنندگان طيور براي بيمه محصولات از ديگر اقدامات پيشگيرانه اداره كل دامپزشكي استان مركزي عنوان كرد.
وي ادامه داد: ستاد آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان با حضور استاندار استان مركزيتشكيل شده و ارزيابي خطر در كليه شهرستان هاي به خصوص اطراف تالاب و آبگيرها كليد خورده است .
دكتر شانقي اظهار كرد: در نيمه دوم امسال در بين پرندگان واحدهاي صنعتي، سنتي در روستاها براي مقابله با اين بيماري در استان انجام مي شود.
مديركل دامپزشكي استان مركزي گفت: كنترل جوجه ريزي در واحدهاي توليد طيور و مرغداري ها به خصوص در واحدهاي اطراف تالاب توسط گروه مراقبت زيستي از ديگر اقدامات و برنامه هاي اين اداره كل براي جلوگيري از شيوع بيماري انفلوآنزاي فوق حاد پرندگان در استان است.
شانقي يادآور شد: امسال براي مقابله با بيماري هاي طيور در استان مركزي سه هزار و 670 مورد مراقبت فعال و غير فعال از واحدهاي پرورش طيور صنعتي، سنتي، روستايي و زيستگاه پرندگان انجام شده است.
وي ادامه داد: در اجراي اين طرح 2 هزار و 129 مورد نمونه برداري و چهار هزار و 258 مورد آزمايش انجام شد كه در اين آزمايش ها 457 مورد نمونه مشكوك و براي آزمايش تكميلي به تهران ارسال شد.
مديركل دامپزشكي استان مركزي گفت: با توجه به مهاجرت پرندگان مهاجر به استان نياز است مرغداري ها و پرورش دهندگان طيور توصيه هاي دامپزشكي را جدي گرفته و از خريد و فروش و جابه جايي طيور پرهيز كنند.
شانقي خاطر نشان كرد: مرغداران و پرورش دهندگان طيور بايد امنيت زيستي و بهداشتي را رعايت كنند و قبل از ورود دان به مرغداري ها اين محصولات را ضد عفوني كنند.
وي گفت: مردم بايد با توجه به اينكه نظارتي بر حوزه فروش مرغ زنده توسط دست فروش ها نيست از خريد و فروش مرغ زنده خودداري كنند.
استان مركزي داراي 622 واحد مرغداري صنعتي، 491 واحد گاوداري صنعتي، 191 كارگاه پرورش آبزيان، 638 واحد زنبورداري، هشت كشتارگاه صنعتي طيور و 23 واحد كارخانه توليد خوراك و مكمل دام و طيور است.
1955/6013/خبرنگار:مهدي عظيمي**انتشاردهنده:مژگان حيدري