۲۴ مهر ۱۳۹۶، ۱۶:۵۱
کد خبر: 82698150
T T
۰ نفر

بازيابي شنوايي با ايمپلنت گوش بيونيك

۲۴ مهر ۱۳۹۶، ۱۶:۵۱
کد خبر: 82698150
بازيابي شنوايي با ايمپلنت گوش بيونيك

تهران-ايرنا- جراحان انگليسي با استفاده از يك ايمپلنت گوش بيونيك كه هيچ بخش خارجي ندارد، موفق به بازيابي شنوايي در بيماران ناشنوا شده اند. وجود اين ايمپلنت به هيچ وجه قابل تشخيص نيست.

به گزارش روز دوشنبه گروه علمي ايرنا از روزنامه ديلي ميل، اين ايمپلنت داراي سه قسمت ميكروفون، پردازنده و موتور است كه انرژي آنها توسط يك باتري تامين مي شود و تمامي بخش ها در يك جراحي پيچيده زير پوست و در جمجمه نزديكي گوش قرار مي گيرند؛ پس از شش تا هشت هفته ايمپلنت روشن شده و بيمار دوباره مي تواند بشنود.
ساير دستگاه هايي مورد استفاده به عنوان كمك شنوايي كه نيمه ايمپلنت هستند، مانند كاشت هاي حلزوني كه اكنون به اندازه زيادي در دسترس قرار دارند، همگي داراي دريافت كننده هاي صوتي خارجي هستند كه نمي توان آنها را حين فعاليت هايي مانند دوش گرفتن يا شنا كردن در گوش گذاشت زيرا آب به اين ابزارهاي الكترونيكي آسيب مي زند.
علاوه بر اين، بيشتر بيماراني كه از كاشت هاي حلزوني استفاده مي كنند، مايل هستند در طول خواب اين دريافت كننده صوتي را از گوش خود خارج كنند.
اما در دستگاه جديد به نام 'كارينا' تمامي بخش ها دروني هستند و بيماران هم مي توانند تمام مدت بشنوند.
پروفسور 'جايديپ ري' مشاور گوش، حلق و بيني در بيمارستان آموزشي شفيلد كه سه دستگاه از 10 كاريناي استفاده شده در گوش بيماران انگليسي را كاشته است، گفت: افراد با استفاده از اين دستگاه مي توانند شنا كنند و يا دوش بگيرند بدون اينكه نياز به خارج كردن آن باشد.
اين دستگاه يك ابزار كنترل از راه دور دستي نيز دارد كه كاربران را قادر مي سازد كارينا را خاموش و روشن كرده و يا بلندي صداي آن را كنترل كنند. تنها وسيله خارجي اين دستگاه يك شارژ كوچك است كه به طور بي سيم به كارينا متصل مي شود؛ كارينا روزانه به 30 دقيقه شارژ نياز دارد.
سه قسمت سازنده اين ايمپلنت متشكل از يك ميكروفون كه صداي خارجي را از طريق پوست مي گيرد، يك پردازنده كه صدا را به سيگنال هاي الكتريكي تبديل مي كند و يك موتور است كه سيگنال هاي الكتريكي را به ارتعاشات مكانيكي تبديل مي كند.
اين كار باعث مي شود كه استخوان هاي كوچك در گوش مياني بلرزند و يك سيگنال صوتي را در گوش داخلي تقويت كنند.
جراحي كاشت كارينا تحت بيهوشي عمومي صورت مي گيرد و سه تا چهار ساعت طول مي كشد.
اولين كاشت ايمپلنت كارينا در سال 2011 روي زني صورت گرفت كه شنوايي خود را در شش سالگي از دست داده بود.
علمي**2038**
مترجم: درنا محمديان* انتشار: محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me
۰ نفر