۲۷ مهر ۱۳۹۶، ۱۶:۱۸
کد خبر: 82701678
T T
۰ نفر
ميگرني ها پنج برابر بيشتردر معرض افسردگي و اضطراب هستند

تهران – ايرنا – مطالعات محققان تايواني نشان مي‌دهد سردردهاي ميگرني با اختلالات خلقي از جمله اضطراب و افسردگي مرتبط است و افراد مبتلا به ميگرن دو تا پنج برابر بيشتر در معرض اختلالات اضطراب يا افسردگي قرار دارند.

به گزارش روز پنجشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از مديكال ساينس، مطالعات قبلي نشان داد سردرد يكي از علايم رايج اختلال اضطراب است. در سال 2009 مطالعه‌اي صورت گرفت كه نشان داد 11 درصد از افراد مبتلا به ميگرن به يكي از موارد اختلالات رواني از جمله افسردگي، اضطراب، اختلال دوقطبي،‌ اختلال هراس يا مصرف مواد مخدر مبتلا هستند. مطالعات جديد محققات تايواني با بررسي 588 بيمار نشان مي‌دهد بيماران مبتلا به ميگرن، دو تا پنج برابر بيشتر در معرض اختلالات اضطراب يا افسردگي قرار دارند و اضطراب به شدت با ميگرن مرتبط است. اين مطالعه نشان مي دهد درمان هاي ميگرن مي‌تواند در درمان اضطراب و افسردگي بيماران نيز موثر باشد.
سردرد هاي ميگرني به صورت درد هاي ضربه اي و تپش دار در نقطه ‌اي از سر توصيف مي ‌شود و معمولا نيمي از مغز را در بر مي گيرد. مدت زمان اين درد بين 4 تا 72 ساعت است و زندگي فرد را مختل مي كند.
معمولا اين افراد نسبت به صدا و نور حساس مي شوند و بيماري آنان با اين دو عامل افزايش مي يابد. رژيم غذايي، استرس و تغييرات هورموني در ميزان و شدت اين بيماري نقش مهمي دارد. طبق آخرين آمار انستيتو ملي سلامت، حدود 10 درصد از افراد سراسر دنيا به اين بيماري مبتلا هستند و تعداد مبتلايان خانم 4 برابر آقايان است.
با توجه به گزارش مركز درد آتلانتا، موارد زير در بروز دردهاي ميگرني موثر هستند
•استرس ( 80 درصد)
•هورمون (65 درصد)
•بو (44 درصد)
•نور (38 درصد )
•دود (36 درصد)
•گرما (30 درصد)
•مواد غذايي تحريك كننده (27 درصد)
منظور از مواد غذايي تحريك كننده ميگرن عبارتند از :
•انواع ترشيجات
•انواع مخمر ها
•انواع ادويه ها
•انواع غذا هاي كنسرو شده
•نوشابه هاي انرژي زا
•مقادير زياد كافئين
•كاكائو
•پنير چدار
•ماهي دودي
•سوسيس و كالباس
•نوشابه
•پياز
•مشروبات الكلي
يكي از مهمترين دلايل عود سردردهاي ميگرني، عدم توجه به وعده هاي غذايي، مخصوصا صبحانه است. به افراد مستعد ابتلا به ميگرن توصيه مي شود كه به وعده هاي غذايي منظم توجه داشته باشند و از غلات، ميوه و سبزيجات تازه و گوشت كم چرب استفاده كنند.
نتايج اين مطالعه در نشريه Headache منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
مترجم: سپيده كاشاني** انتشار: گلشن
۰ نفر