۳۰ مهر ۱۳۹۶، ۹:۴۳
کد خبر: 82704007
T T
۰ نفر

سايه بي پولي بر ورزش مازندران

۳۰ مهر ۱۳۹۶، ۹:۴۳
کد خبر: 82704007
سايه بي پولي بر ورزش مازندران

ساري - ايرنا - مازندران با داشتن رتبه اول در ورزش قهرماني و رتبه دوم در ورزش هاي همگاني در بين استان هاي كشور با كمبود بودجه براي توسعه ورزش و تربيت ورزشكاران مواجه است.

به گزارش خبرنگار ايرنا ، سايه بي پولي بر ورزش مازندران به گونه اي است كه طبق آمار رسمي افزون بر 100 ورزشكار مدال آور اين خطه شمال كشور در رقابت هاي برون مرزي و عضو تيم هاي ملي ، استان خود را ترك كرده و به تيم هاي ساير استان هاي كشور پيوسته اند.
همطراز بودن كمك هاي مالي و اعتباري دولت به ورزش در استان ها بدون توجه به ظرفيت ها از يك سو و نبود صنايع بزرگ خصوصي و دولتي در مازندران باعث شده تا كمبود اعتبار در حوزه ورزشي استان بيش از ساير استان ها نمايان شود.
هم اكنون دستكم 47 رشته ورزشي در مازندران فعال است كه بيش از 154 هزار نفر به صورت سازماندهي شده ( تحت پوشش بيمه) در اين رشته هاي ورزشي فعاليت دارند و در مجموع در نيمه نخست سال جاري 300 مدال رنگارنگ را كسب كردند.
با اين وجود ، كمتر از انگشتان دست تيم هاي مازني در رقابت هاي ليگ برتر به عنوان مسابقات معتبر در عرصه ملي حضور دارند.
هم اكنون تيم هاي مطرح مازندران در ليگ برتر در رشته واليبال ، كشتي ، فوتسال و فوتبال ساحلي به عنوان ليگ هاي معتبر حضور دارند كه هر يك از اين تيم ها گاهي به دليل نوسان در حمايت هاي اسپانسر كه عمده آنها باشگاهداران بدون پشتوانه مالي صنعتي هستند تا دقيقه 90 آغاز به كار مسابقات حضورشان در مسابقات قطعي نمي شود.
در تازه ترين نمونه تيم واليبال ليگ برتر عمران شهرداري ساري به خاطر پا پس كشيدن حامي مالي تا دقيقه 90 وضعيت حضورش در ليگ برتر را مشخص نكرد و در نهايت ورزش استان با جايگزيني تيم واليبال سارويه توانست مشكل حذف شدن عمران شهرداري ساري را حل كند.
ضعف بنيه مالي تيمداري در مازندران به خاطر نبود حاميان مالي همچنين سبب شده است تا اين خطه شمال كشور در رشته فوتبال كه حدود 50 بازيكن در رقابت هاي تراز اول داخلي و حتي خارجي دارد ، از 13 سال پيش فاقد نماينده در ليگ برتر باشد ، در حالي كه تيمداري در ليگ برتر آرزوي هر ساله جوانان مازندراني است كه با تمامي مشكلات تيم هاي دسته يكي كنار مي آيند شايد بتوانند به عنوان نماينده وارد ليگ برتر شوند.
مازندران افزون بر سه هزار واحد توليدي و صنعتي دارد كه اكثرشان با سرمايه اندك بخش خصوصي داير شدند و نه تنها توان مالي براي تيمداري ندارند كه خودشان نيز به دليل مشكل مالي بدهي معوقه به بانك ها دارند.
اين در حاليست كه بعضي از استان هاي كشور كه جايگاه زيادي در ورزش كشور نيز ندارند ، به بركت وجود واحدهاي صنعتي بزرگ چندين تيم فوتبالي و غير فوتبالي در ليگ برتر دارند و از قبل اين تيم ها امكانات ورزشي خوبي در اين استان ها ايجاد شده است .
** كشتي ، بزرگ ترين قرباني بي پولي
رئيس هيات كشتي مازندران در اين باره گفت : اين استان با وجود قرارگيري در رتبه اول مدال آوري در رقابت هاي برون مرزي ، هنگام توزيع بودجه ، اعتباراتي همسنگ استان هاي ديگر دريافت مي كند .
اصغر ثمربخش در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود : نبود حامي مالي قوي در اين استان با فقر صنعتي كه دارد، باعث شده تا ورزشكاران ما در باشگاه هاي خارج از استان جذب شوند و هيات ها نيز نتوانند در استعداد پروري كاركرد خوبي نشان دهند.
وي به كشتي به عنوان ورزش اول مازندران اشاره كرد و اظهار داشت : در چند سال اخير در رقابت هاي المپيك 2016، جهاني 2017 و ساير مسابقات بين المللي، كشتي گيران مازني حرف اول و آخر را زدند ، ولي ورزش استان از اين داشته ها سودي نبرده است.
ثمربخش افزود : اگرچه به ورزشكاران جوايزي طبق قانون از سوي وزارت ورزش و جوانان پرداخت شد، ولي براي تربيت ورزشكاران در آينده اعتباري به استان تخصيص نيافت.
رئيس هيات كشتي مازندران معتقد است كه وزارت ورزش و جوانان بايد به استان هايي چون مازندران كه نقش اول را در مدال آوري در رقابت هاي برون مرزي دارند، اعتبار ويژه اي پرداخت كند.
** پاي لنگ ورزش همگاني
قائم مقام ورزش هاي همگاني مازندران هم گفت كه اين استان به علت نداشتن واحدهاي صنعتي بزرگ خصوصي و دولتي از حامي مالي قدري نيز برخوردار نيست.
روهام ابوطالبي به خبرنگار ايرنا افزود : درحال حاضر طبق آمار 76 درصد از جمعيت اين استان از فقر حركتي رنج مي برند و براي كاهش بيماري در اين جمعيت بايد ورزش هاي همگاني توسعه يابد، ولي كمبود اعتبار باعث مي شود كه نتوانيم برنامه ورزش هاي همگاني را در استان به خوبي پياده كنيم.
مديركل ورزش و جوانان مازندران نيز گفت : به دليل محدوديت هاي مالي دولت، بخش ورزش نيز از اين بي پولي دولتي رنج مي برد و اين روند براي استان ما كه رتبه اول را در مدال آوري دارد، مشكل تر است.
حبيب حسين زادگان در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود : كمبود اعتبار ورزشي در اين استان به گونه اي است كه ما موفق به تجليل از مدال آوران پارالمپيك 2016 نشديم و اين روند باعث ايجاد تنش مي شود.
وي ادامه داد : در دولت تدبير و اميد با اختصاص 27 صدم از درآمد ماليات بر ارزش افزوده به حوزه ورزش تا حد زيادي كمكي خوبي براي تكميل پروژه ها شد، ولي همچنان در حوزه توسعه ورزش با كمبود بودجه مواجه ايم.
گزارش : حسين فلاحتي ** انتشاردهنده : محسن حسن نيا
6982/1899