۱ آبان ۱۳۹۶، ۱۳:۵۷
کد خبر: 82705584
T T
۰ نفر

افزايش سقط جنين و زايمان زودرس در زنان چاق

۱ آبان ۱۳۹۶، ۱۳:۵۷
کد خبر: 82705584
افزايش سقط جنين و زايمان زودرس در زنان چاق

تهران- ايرنا- جراح و متخصص زنان و زايمان و فلوشيپ ناباروري با اشاره به اينكه چاقي سبب كاهش قدرت باروري مي شود، گفت: ميزان سقط جنين، زايمان زودرس و فشارخون بارداري در زنان چاق بيشتر است.

دكتر سيمين ظفردوست روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا افزود: چاقي با اختلال در كيفيت اسپرم، ايجاد مقاومت به انسولين و اختلال در تخمك گذاري سبب كاهش باروري مي شود.
وي با بيان اينكه درمان هاي ناباروري روي زنان چاق تاثير كمتري دارد، به زناني كه داراي اضافه وزن يا چاق هستند توصيه كرد كه قبل از بارداري، مشاروه هاي لازم را از پزشك متخصص تغذيه دريافت كنند تا دچار مشكل نشوند.
ظفردوست با اشاره به اينكه ورزش كردن در افزايش ميزان باروري هم نقش موثر دارد، اظهار كرد: پياده روي سريع روزانه 30 تا 45 دقيقه در افزايش ميزان باروري زنان نقش موثر دارد.
فلوشيپ ناباروري ادامه داد: ورزش با افزايش قدرت سيستم ايمني بدن، سبب پيشگيري از ابتلا به برخي بيماري ها مانند سرطان هاي سينه و رحم، قلبي و عروقي، ديابت، فشارخون و چربي خون مي شود و تحرك بدني حتي در كاهش پوكي استخوان بعد از يائسگي هم موثر است.
وي به زنان و دختران توصيه كه توجه جدي به تحرك بدني داشته باشند و گفت: اين موضوع بايد به يك فرهنگ تبديل شود تا آنان با فعاليت بدني مناسب از سلامت و تندرستي خود مراقبت كنند.

** ورزش هاي حرفه اي و كاهش قدرت ناباروري در زنان
جراح و متخصص زنان و زايمان با اشاره به اينكه انجام ورزش هاي سنگين و مداوم به خصوص در زنان با وزن طبيعي مي تواند سبب كاهش باروري شود، گفت: ورزش حرفه اي مي تواند زنان را دچار اختلال تخمك گذاري كرده و از اين طريق قدرت باروري آنان را كاهش دهد.
وي احتمال اختلالات دوره اي پريودي و كاهش باروري در زنان ورزشكار را عارضه ديگر تمرينات سنگين ذكر كرد و افزود: پس از توقف تمرينات سنگين ورزشي شرايط آنان به وضعيت عادي برمي گردد.
ظفردوست، سندرم تخمدان پلي كيستيك را شايع ترين اختلال آندوكرين زنان در سنين باروري اعلام كرد و گفت: اين بيماري منجر به افزايش بيماري هاي قلبي عروقي، ديابت، نازايي و حتي سرطان رحم مي شود.
وي ادامه داد: در برخي از زناني كه مبتلا به سندرم تخمدان پلي كيستيك هستند، افزايش تحرك بدني و كاهش وزن، مي تواند در افزايش قدرت باروري آنان موثر باشد.
به گفته رضا ملك زاده، معاون تحقيقات و فناوري وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، 30 درصد زنان ايراني چاق هستند و چاقي مهمترين عامل ابتلا به سرطان سينه و روده است. سرطان سينه از شايع ترين سرطان ها در ايران و در عين حال شايع ترين سرطان در بين زنان است.
چاقي علاقي علاوه بر بروز سرطان ها در بيماري هاي ديگر از جمله قلبي و عروقي، ناباروري و پوكي استخوان نقش موثر دارد.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در خصوص تعداد زوج هاي نابارور در كشور اعلام كرده است كه حدود سه ميليون زوج نابارور در كشور وجود دارد و حدود 15 درصد زوج هاي كشور نابارور هستند كه نبود امكانات و بالا بودن هزينه درمان ناباروري براي اين زوج ها درمان ناباروري را با مشكل مواجه كرده است.
علمي** 1201 **1834
خبرنگار: عبدالكريم جبارپور ** انتشار: ناهيد شفيعي
۰ نفر