۳ آبان ۱۳۹۶، ۹:۱۶
کد خبر: 82707578
T T
۰ نفر
نخستين اطلس تاريخ بنادر و دريانوردي ايران در بندرلنگه رونمايي شد

بندرعباس- ايرنا- نخستين اطلس تاريخ بنادر و دريانوردي ايران در يك مجموعه سه جلدي با محوريت آمايش سرزميني و تاريخي بنادر و دريانوردي ايران ، ثبت تداوم تاريخي حاكميت ملي ايران بر خليج فارس و جزاير آن در بندرلنگه رونمايي شد.

به گزارش خبرنگار ايرنا، مدير اداره بنادر و دريانوردي غرب هرمزگان روز چهارشنبه در مراسم رونمايي از اين اطلس تاريخي اظهار داشت: اين اطلس با مديريت مركز بررسي ها و مطالعات راهبردي سازمان بنادر و دريانوردي و همكاري دانشگاه تهران تاليف شده است.
محمود صابري بيان داشت: اطلس تاريخ بنادر و دريانوردي ايران در قالب تحقيقي فراگير و بين رشته اي با محوريت « آمايش سرزميني و تاريخي بنادر و دريانوردي ايران» در حوزه هاي جغرافياي درياي خزر ، خليج فارس و درياي عمان و در دورۀ زماني پنج هزار ساله از هزارۀ سوم پيش از ميلاد تا سال 1395 خورشيدي، شناسايي و معرفي تمام توانمندي هاي دريايي ايران در طول تاريخ تهيه شده است.
وي ادامه داد: در اين اطلس آمايش تاريخي بنادر و جزاير ايران و معرفي سهم ايرانيان در توليد و توسعۀ دانش دريايي و فنون دريانوردي بر اساس منابع ، اسناد و مدارك تاريخي موجود در آرشيوهاي داخلي و خارجي نيز تهيه شده است.
صابري تصريح كرد: اطلاعات و داده هاي موجود در اين اطلس در چارچوب يك تحقيق زماني در دوازده فصل به گونه اي تنظيم شده تا بتواند مهم ترين پرسش هاي اساسي پيرامون روند توسعۀ تاريخي بنادر و دريانوردي ايران را در حد نياز پاسخ دهد.
وي ارزيابي مسائل مربوط به بنادر و دريانوردي در دو حوزه دريايي شمال و جنوب در اثري مستقل و با رويكردي ملي و فراگير، بهره گيري از حدود 6 هزار سند دريايي موجود در شيوه هاي معتبر از جمله آرشيو موزه هاي روسيه، چين، بريتانيا، هلند و پرتغال، تحليل و ارزيابي تحولات داخلي، منطقه اي و جهاني پهنه آبي كشور (درياي خزر، خليج فارس و درياي عمان) در قالب پژوهشي بين رشته اي، شناسايي و معرفي فنون بومي دريايي و دانش بومي دريانوردي مورد استناد براي ثبت جهاني ميراث معنوي دريانوردي ايران را از ويژگي هاي منحصر به فرد اطلس بنادر و دريانوردي ايران عنوان كرد.
مديريت بنادرغرب هرمزگان به مركزيت بندرلنگه با چهار بندرزيرمجموعه به نامهاي آفتاب، چارك، لاوان و سيري در180كيلومتري غرب بندرعباس مركز استان هرمزگان قرار دارد.
بندر لنگه با دارا بودن 17 پست اسكله 40 هكتار پس كرانه به عنوان اصلي ترين بندر منطقه غرب هرمزگان دراقتصاد دريايي كشور نقش آفريني مي كند و علاوه بر صادرات كالا، پشتياني از فعاليت هاي ترانزيتي، وارداتي و كاپوتاژ را نيز بر عهده دارد.
براساس اين گزارش، اتصال از سه جهت به شبكه جاده اي كشور، موقعيت مناسب قرارگيري بندر به لحاظ جغرافيايي، نزديكي به تنگه هرمز و آب هاي بين المللي، وضعيت مناسب توسعه فيزيكي طي ساليان اخير و ارتباط قوي ساكنان آن با اتباع كشورهاي حاشيه خليج فارس باعث شده بندر تجاري لنگه به عنوان يكي از كانون هاي ثقل تجارت دريايي در ساحل شمالي خليج فارس قلمداد شود.
7198/ 6048
خبرنگار: فاطمه حسيني * انتشار: خليل تنيده

* آگاهي از آخرين اخبار استان در كانال تلگرام ايرنا هرمزگان
* لينك جستجو كانال: irnabandarabas@
*ايميل: irna.hormozgan@yahoo.com