۳ آبان ۱۳۹۶، ۱۴:۲۷
کد خبر: 82708143
T T
۰ نفر
اعتراض روستائيان 'كلاونگاه' نوردرپي جاري شدن پساب واحد توليدي معدني

نوشهر- ايرنا - نوشهر- ايرنا - شماري از اهالي روستاي 'كلاونگاه' بخش بلده شهرستان نور نسبت به آنچه كه آلودگي ورود پساب از يك واحد معدني توليد سرب به رودخانه و زمين هاي كشاورزي منطقه مي نامند، اعتراض كردند.

به گزارش ايرنا ، به گفته اهالي اين روستا كارخانه معدني توليد سرب منطقه براي جمع آوري پساب توليد سرب ، سد خاكي در منطقه 'بيماردني ' اين روستا احداث كرده است.
به اعتقاد اهالي و بويژه اعضاي شوراي اسلامي پس از شكسته شدن ديواره هاي محل دپوي پساب اين واحد معدني، محتويات اين سد وارد زمين هاي كشاورزي و رودخانه 'هردو رود' شده و در نهايت به درياي خزر مي ريزد.
اين روستا با جمعيتي دست كم 55 خانوار به صورت ثابت و بيش از 100 خانوار متغيير در 60 كيلومتري ضلع غربي بخش بلده و حدود 18 كيلومتري ضلع شرقي جاده چالوس قرار دارد .
كارخانه معدني سرب دونا وابسته به شركت معدن دماوند (سهامي عام ) بنا به گفته مدير امور اداري و منابع انساني اين شركت از سال 1348 تاكنون با بكارگيري دست كم 40 كارگر در اين روستا فعاليت دارد.
اين واحد توليدي هم اكنون ظرفيت استخراج 60 هزار تن مواد معدني از كوه هاي اطراف آن را در سال دارد كه پس از تغليظ به هزار و 200 تن مي رسد و حدود 55 درصد تا 60 درصد آن سرب بدست مي آيد و اين محصول به ديگر كشورها از جمله چين صادر مي شود.
يكي از اعضاي شوراي اسلامي اين روستا روز چهارشنبه در پي تماس با خبرنگار ايرنا گفت :‌ اين سد مكاني براي دفع پساب و رسوب ناشي از واحد توليدي معدني (كارخانه سرب دونا ) است ولي طبق بررسي هاي انجام گرفته متاسفانه به علت كم توجهي سرمايه گذاران اين واحد توليدي در مرمت بموقع آن دچار شكستگي و خروج پساب از سد شده است.
ايمان توراني افزود :‌ پس از تخريب ديواره هاي اين سد علاوه بر جاري شدن پساب آن به داخل اراضي كشاورزي ، سبب فرو رفتگي و شكسته شدن يك پل ارتباطي كه احشام از روي آن آمد وشد مي كردند، شده است.
وي مدعي شد كه اين واحد توليدي حدود يك كيلومتر با روستا فاصله دارد به گونه اي كه بارها از سوي كارشناسان حفاظت محيط زيست منطقه از فعاليت آن جلوگيري شده است و نكته مهم تر آن خيلي از اهالي اين روستا نيز دچار عارضه تنگي نفس شده اند.
مديرامور اداري و منابع انساني شركت معدن دماوند در اين باره به خبرنگار ايرنا گفت :‌ به محض اطلاع از شكسته شدن ديواره هاي اين سد خاكي تمامي اعضاي هيات مديره اين شركت به اين منطقه اعزام شده اند.
علي اصغر بيات افزود :‌ با اينكه هرسال براي پيشگيري از تخريب اين سد عمليات مرمت روي آن انجام مي گرفت ولي با اين حال به علت قدمت زياد، زلزله شديد سال 1383 ، برف سنگين چند روز اخير و نيز بارندگي شديد در اين منطقه باعث بروز چنين اتفاقي براي اين سد شده است.
وي اظهار داشت :‌ تمامي موازين زيست محيطي در اين واحد توليدي رعايت شده و اينكه برخي از اهالي اين روستا اعلام كردند كه پساب هاي ورودي به داخل اين سد به عنوان عاملي تهديد كننده محيط زيست و سلامتي اهالي اين منطقه است چنين اطلاعاتي صحت ندارد.
مدير امور اداري و منابع انساني شركت معدني دماوند با اظهار تاسف از ضرب و شتم تعدادي از نيروهاي اين واحد توليدي توسط عده اي از اهالي اين روستا گفت :‌ عده اي از اهالي اين روستا علاوه بر شكستن شيشه هاي دفتر اداري اين واحد توليدي همچنين به يكي دو نفر از كاركنان آن نيز آسيب رساندند كه هم اكنون در بيمارستان نور بستري هستند.
بيات وعده داد به مدت يك ماه آينده اين سد خاكي بطور اساسي بازسازي مي شود تا ديگر شاهد چنين اتفاقاتي در اين منطقه نباشيم .
رئيس اداره حفاظت محيط زيست چالوس هم گفت :‌ از بعد نظارتي اين واحد توليدي زير نظر اين نهاد قرار دارد و اگرچه در سال هاي گذشته به علت رعايت نكردن موازين زيست محيطي براي مدتي از فعاليت آن جلوگيري شد ولي هم اكنون طبق بازديدهاي پيوسته و پايش هاي زيست محيطي مشكلي از اين حيث ندارد.
ابوالقاسم محمدپور در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود :‌ هم اكنون پس از شكسته شدن ديواره هاي اين سد خاكي شماري از مسئولان و كارشناسان اداره كل محيط زيست مازندران براي بازديد از فرآيند فعاليت اين واحد توليدي و سد خاكي به منطقه اعزام شده اند .
گزارش :‌مهراب زكي پور كينجي **انتشار دهنده: محسن حسن نيا
7078 /1602/1899