به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، دكتر اردشیر قوام زاده روز شنبه در بیست و دومین كنگره سالانه آسیا و اقیانوسیه خون و پیوند مغز استخوان، تعداد پیوند مغز استخوان را حدود 1000 مورد اعلام و اظهار امیدواری كرد كه با حمایت دولت و سازمان های مردم نهاد این هدف مهم محقق شود تا خدمات بهتری به بیماران ارائه داد.
وی در ادامه با بیان اینكه هزینه پیوند مغز استخوان از درمان معمولی پزشكی ارزان تر است، افزود:به طور مثال هزینه درمان تالاسمی اعم از تزریق خون، دارو و هزینه های بیمارستان در مقایسه با پیوند بیشتر است.
وی تعداد مراكز پیوند مغز استخوان در كشور را 16 مركز اعلام كرد و افزود: 7 مركز در تهران و بقیه در سایر شهرهای كشور فعال هستند.حدود 70 نوع بیماری در این مركز پیوند می شود و امیدواریم با پیشرفت های علمی، این تعداد افزایش یابد.
** جمع اوری حدود 30 هزار نمونه خون دهنده در بانك غیر خویشاوند
وی به راه اندازی بانك غیرخویشاوند اشاره كرد و گفت: تاكنون حدود 30 هزار نمونه خون دهنده در این بانك جمع اوری شده است.
قوام زاده، هزینه انتقال سلول از خارج كشور را بین 20 هزار تا 50 هزار یورو اعلام كرد و افزود: امیدواریم با جمع آوری تعداد بیشتر نمونه ها بتوان خدمات بهتری به بیماران ارائه داد.
وی به فعالیت بیش از ۳۰۰ انكولوژیست در كشور اشاره كرد و گفت: این افراد در اغلب استان ها و به خصوص در شهرهای بزرگ مشغول ارایه خدمت هستند.
قوام زاده به درصد موفقیت پیوندها در كشور اشاره كرد و گفت: درصد موفقیت ها در پیوند مغز استخوان حدود ۷۶ درصد است.
وی با اشاره به حضور بیش از ۱۰۰ مهمان خارجی در این كنگره گفت: نمایندگان ۲۲ كشور در این رویداد علمی حضور دارند.تبادل نظر با صاحب نظران و ارایه آخرین دستاوردهای علمی از مهمترین اهداف این كنگره است.
وی، مهمترین راه توسعه و پیشرفت علم و دانش را فعالیت به صورت بین المللی اعلام كرد و گفت: مجمع آسیا و اقیانوسیه هم در این مسیر گام برمی دارد.
بیست و دومین كنگره سالیانه آسیا و اقیانوسیه خون و پیوند مغز استخوان از امروز (شنبه) در هتل اسپیناس آعاز شده و تا 8 آبان ادامه دارد.
علمی**1201**1440
خبرنگار: عبدالكریم جبارپور** انتشار: گلشن
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me
تهران-ایرنا-رئیس مركز تحقیقات خون، انكولوژی و پیوند سلول های بنیادی دانشگاه علوم پزشكی تهران به پیشرفت های ایران در زمینه پیوند مغز استخوان اشاره كرد و گفت:باتوجه به جمعیت حدود 80 میلیونی كشور، سالانه 2 هزار و 400 پیوند مغز استخوان مورد نیاز است.