۶ آبان ۱۳۹۶، ۱۲:۵۳
کد خبر: 82710886
T T
۰ نفر
رونق صنعت چرم،كیف و كفش در گرو حمایت و توسعه صادرات

تهران - ایرنا - ایران با پیشینه چند ‌هزار ساله، یكی از قدیمی‌ترین تولیدكنندگان چرم جهان محسوب می‌شود و آثار باستانی به یادگار مانده حاكی از آن است كه ایرانیان از حدود یك هزار و 500 سال قبل از میلاد برای تهیه لباس، كفش و جنگ ‌افزار از چرم استفاده می‌كردند.

آثار كشف شده از تمدن های اولیه ایران باستان نشانگر این است كه این صنعت حتی پیش از ورود آریایی ها در ایران رواج داشته، با وجود این‌ پیشینه كهن ولی رشد این صنعت در ایران چندان با پیشرفت ها و فناوریهای روز همگام نبوده و طی سال‌های اخیر نیز با وجود پیشرفت‌های‌ این صنعت در جهان، فعالان این حوزه در كشور با چالش‌هایی برای توسعه این صنعت روبه‌رو هستند.
به دلیل مشكلاتی مانند نبود تسهیلات مناسب برای نوسازی و تكمیل خطوط تولید و كمبود نقدینگی، مالیات سنگین و ... كه همراهی دولت و نهادهای مردم نهاد را می طلبد .
به هر حال به نظر می‌رسد صنعتی با این قدمت در كشور نیازمند عزم ملی و اراده مسئولان برای رونق و شكوفایی است ، چرا كه با هدفگذاری‌های دولت مبنی بر توسعه صادرات غیرنفتی به ‌عنوان موتور محرك اقتصاد چنین صنایعی ‌می‌توانند بال‌های پرواز ایران به سوی هدف برترین كشور منطقه در افق 1400 باشد.
جمعی از شركت كنندگان درچهارمین نمایشگاه بین المللی صنعت چرم، كیف، كفش و صنایع وابسته تهران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن بیان مشكلات خواستار توجه مسئولان به رفع آنها و حمایت از تولید این بخش شدند.

** نیازمند برنامه ریزی مناسب برای اعطای تسهیلات به تولیدكنندگان
«عباس اسماعیلی» عضو هیات مدیره اتحادیه كفاشان دست دوز تهران به ایرنا گفت: بسیاری از مشكلات بخش تولید به بخش دولتی برمی گردد و از دولت می خواهیم كه از تولیدكنندگان این صنعت حمایت كند.
وی با بیان اینكه 60 درصد مواد اولیه تولید كفش وارداتی است، گفت: یكی از مشكلات صنعت كفش واردات مواد اولیه است و به دلیل نبود كار كارشناسی در گمرك شاهد هستیم كه بسیاری از موادی كه ضرورتی برای واردات آن نیست با كمترین تعرفه وارد می شود و برخی مواد مورد نیاز با تعرفه بالایی وارد می شود كه خود باعث افزایش قیمت تمام شده محصول می شود.
این تولیدكننده كفش تاكید كرد: تولید محصول باكیفیت نقش موثری در افزایش صادرات دارد و نمی توانیم با استفاده از كالاهای بی كیفیت صنعت كشور را با مشكل مواجه كنیم.
اسماعیلی افزود: بیمه تامین اجتماعی از دیگر مشكلات ماست و بارها خواستیم كه بخشودگی بیمه باید براساس نیروی كار باشد و این بخشودگی بیمه پنج نفره در همه تولیدی اجرا شود.
وی تصریح كرد: اخذ مالیات از تولیدكنندگان بدون توجه به درآمد تولیدكنندگان از دیگر مشكلات تولیدكنندگان است و شاهد هستیم با وجود ركود حاكم بر بازار سالیانه 15 تا 20 درصد افزایش مالیات داریم در حالی كه در هیچ كجای دنیا اینطور نیست.
این تولیدكننده كفش با بیان اینكه اعطای تسهیلات از دیگر مشكلات صنعت كیف و كفش چرم است، گفت: علاوه بر سود بالای تسهیلات ارائه شده به تولیدكننده كه تا 27 درصد نیز وجود دارد شاهد هستیم كه برنامه دقیقی برای اعطای تسهیلات به تولیدكنندگان وجود ندارد در حالی كه این تسهیلات باید به كارخانه های فعال ارائه شود اما این تسهیلات به جاهایی می رود كه صنعت رشد نمی كند.
عضو هیات مدیره كفاشان دست دوز تهران در خصوص صادرات كیف و كفش گفت: صادرات ما خیلی جزئی است و به طور معمول صادرات محدودی به كشورهای حوزه خلیج فارس، عراق و افغانستان داریم.
وی تاكید كرد: كشور پتانسیل صادرات را دارد چرا كه در گذشته صادرات داشتیم و این زمینه فراهم بوده و در حال حاضر این شرایط را از دست دادیم و می توانیم دوباره آن را احیا كنیم.
وی تصریح كرد: با همكاری دولت، وزارت صنعت، معدن و تجارت و اتاق اصناف می توانیم شاهد توسعه صنعت كیف و كفش چرم در كشور باشیم.

** برای بهبود صنعت كیف و كفش باید از تجربیات كشورهای دیگراستفاده كنیم
«كاوه آذری» دبیر اتحادیه كفاشان دست دوز و تولیدكننده زیره های كفش گفت: تولید كیف و كفش در كشور با مشكلاتی همچون بیمه تامین اجتماعی، اعطای تسهیلات، كمبود نقدینگی و تامین مواد اولیه مواجه است اما با توسعه صادرات بسیاری از مشكلات رفع می شود.
وی با اشاره به اینكه سالیانه 120 میلیون دلار انواع صندل و كفش های راحتی صادر می شود، افزود: افزایش تولید و صادرات به كشورهای دیگر از مباحث مهم در هر كشور است برای همین منظور اتحادیه كفاشان به منظور آشنایی با روند تولید در روسیه و تركیه تولیدكنندگانی به این كشورها اعزام شده است كه امیدواریم با ادامه این روند بهبودی در وضعیت این صنعت به وجود بیاید.
این تولیدكننده زیره كفش با بیان اینكه باید از تجربیات كشورهایی همچون تركیه استفاده كنیم ، گفت: تولیدكنندگان این كشور همواره از سوی دولت حمایت می شوند و زمینه حضور آنها در نمایشگاه های بین المللی یا تامین ساختمان تجاری مناسب برای فروش محصولات در كشورهای مختلف فراهم می شود تا تولیدكنندگان بتوانند محصولاتع خود را ارائه كنند.

** شین هوا: ایران بزرگترین تولید كننده كفش خاورمیانه است
گفتنی است شینهوا پنج شنبه گذشته در گزارشی نوشت، ایران در راستای رشد اقتصادی خود توانسته به یك قدرت در صنعت تولید كفش تبدیل شود و این بسیار ارزنده است.
براساس آمارهای رسمی این خبرگزاری، در حال حاضر یك هزار و 820 واحد صنعتی فعالیت می كنند كه سال گذشته موفق به تولید 185 تا 210 میلیون جفت كفش شده اند و در پنج ماه نخست امسال نزدیك به 32 میلیون دلار كفش صادر شده كه در مقایسه با دوره مشابه قبل از آن 1.4 درصد افزایش داشته است.
خبرگزاری رسمی چین گزارش كرد كه عراق، افغانستان و آذربایجان بازارهای هدف صادرات كفش ایران محسوب می شوند و وزارت صنایع و معادن و تجارت ایران تلاش می كند تا صادرات كفش ایران را تا سال 2018 میلادی به 125 میلیون دلار برساند.

** صادرات 120 میلیون دلاری كفش در سال گذشته
«رسول شجری» رئیس اتحادیه صنف كفاشان دستدوز تهران نیز در حاشیه برگزاری چهارمین نمایشگاه كیف و كفش چرم گفت: سال گذشته 120 میلیون دلار صادرات كفش داشتیم و یكی از برنامه های نمایشگاه، هدفگذاری صادرات یك میلیارد دلار محصولات چرمی در یك دوره 10 ساله است.
وی هدف از برگزاری نمایشگاه را دستیابی به تكنولوژی روز دنیا برای افزایش تولید، كیفیت بهتر و دستیابی به بازارهای منطقه با انعقاد قراردادهای تجاری در روزهای برگزاری نمایشگاه، توسعه اشتغال در این صنعت، دعوت از تولیدكنندگان و سرمایه گذاران خارجی، سرمایه گذاری مشترك با شركت های خارجی، ایجاد حس خودكفایی و خودباوری در متخصصان داخلی عنوان كرد.
چهارمین نمایشگاه بین المللی كیف و كفش چرم كه از سوم تا 6 آبان ماه از ساعت 9 تا 17 در نمایشگاه بین المللی تهران پذیرای بازدیدكنندگان است.

برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
اقتصام**9132* 6075*گزارش: فرزانه سلامت بخش**انتشار: زهرا هجینی نژاد
۰ نفر