سيدمهدي طبيب زاده يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود:مجوز مرز هوايي براي صادرات از فرودگاه هاي كرمان و رفسنجان صادر شده است اما تاكنون بنا به دلايلي صادرات هوايي محصولات از استان كرمان انجام نشده است.
وي انتخاب بازار و كرايه حمل بار در صادرات هوايي را بسيار موثر دانست و اظهار داشت : اين نوع صادرات براي كالاهاي ارزشمند با مقصد طولاني و بازارهاي مستمر صرفه اقتصادي دارد وگرنه پايدار نيست.
ويتصريح كرد: محصولات استان كرمان كشاورزي، معدني و عمدتا ارزان قيمت بوده و هزينه حمل و نقل هوايي نقشي تعيين كننده در آن دارد و قدرت رقابت را براي اين محصولات در بازار هدف زير سئوال مي برد.
رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي استان كرمان گفت: براي صادرات هوايي كالاهاي استان كرمان بايد حمل و نقل 2 سر شكل دهيم و درصورتي كه هواپيماي صادر كننده كالاهاي استان كرمان خالي برگردد هزينه حمل بار بر محصولات بسيار سنگين تمام مي شود و نمي توانيم در بازار هدف محصولات خود را ارائه كنيم.
وي افزود: براي حل اين مشكل بايد بازاري مطمئن و مستمر براي فروش محصولات استان كرمان يافت.
**بيس هواپيمايي كارگو در كرمان وجود ندارد
طبيب زاده در پاسخ به سئوال خبرنگار ايرنا پيرامون بيس هواپيمايي كارگو در كرمان با بيان اينكه بيس هواپيمايي كارگو در كرمان وجود ندارد افزود: براي صادرات از يك فرودگاه بايد به عنوان مرز هوايي شناخته شده باشد و مجوز دستگاه هاي ذيربط را داشته باشد.
وي با بيان اينكه روند تعيين مرز هوايي فرودگاه جيرفت زمانبر شده است تصريح كرد: به علت كثرت فرودگاه هاي شناخته شده به عنوان مرز هوايي در سطح كشور، عملياتي نبودن فرودگاه جيرفت براي پرواز هواپيماهاي بزرگ و نداشتن موقعيت مناسب ناوبري و لايتينگ در شب تاكنون صدور مجوز مرز هوايي براي اين فرودگاه به تعويق افتاده است.
رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي استان كرمان گفت: پس از پيگيري هاي دستگاه هاي اجرايي و اتاق بازرگاني به عنوان معين اقتصادي منطقه 2، صدور مجوز مرز هوايي منوط به 2 پرواز بين المللي از فرودگاه جيرفت شده است.
وي افزود: شهرستان جيرفت پتانسيل بسيار خوبي در صادرات محصولات كشاورزي دارد لذا فرودگاه اين شهر در اولويت صادرات قرار گرفته است.
استان كرمان به عنوان پايلوت اقتصاد مقاومتي همواره جزو پنج استان بزرگ صادركننده در كشور است و وجود معادن و كشاورزي متعدد در اين خاك گهر خير به توسعه و صادرات اين استان كمك كرده است.
هم اكنون صادرات استان كرمان عمدتا از طريق زميني و خط آهن انجام مي شود و ضرورت استفاده از هواپيمايي كارگو براي سرعت بخشيدن به صادرات در توليد و بدست آوردن بازهاي جهاني نيز نقش پررنگي دارد.
اركان حكومتي در استان كرمان در طرحي نو به نام مثلث توسعه اقتصادي هم كلام شده اند كه بدور از هر گونه سياست زدگي با تقويت و حمايت از بخش خصوصي به آباداني و توسعه اين استان كمك كرده و به اقتصاد استان رونق دهند.
اتاق بازرگاني، صنايع و كشاورزي استان كرمان همچنين معين (ياور) منطقه 2 اقتصادي استان كرمان است.
در حال حاضر در استان كرمان پنج فرودگاه وجود دارد كه فرودگاه بينالمللي آيتالله هاشمي رفسنجاني كرمان، فرودگاه بم مرز هوايي، فرودگاه رفسنجان بينالمللي، فرودگاه سيرجان مرز هوايي و فرودگاه جيرفت داخلي هستند.
خبرنگار: حامد سالاري ** انتشار : بهنام احمدي *
7420/ 5054
كرمان - ايرنا - رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي استان كرمان گفت: راه اندازي حمل و نقل هوايي در اين استان با توجه به قابليتهاي كشاورزي و صنعتي و معدني فراوان مي تواند كليدي براي جهش در صدور كالاهاي منطقه باشد .