به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از مديكال ساينس، اين نشانگرهاي زيستي در واقع تغييراتي در دنباله DNA هستند كه ميزان مقاومت ما را در برابر بيماريها تعيين ميكنند و با عنوان چند ريختيهاي تك نوكلئوتيد شناخته مي شوند.
در اين تحقيقات دو نشانگر زيستي مربوط به سرطان ريه نوع سلول غير كوچك (non-small cell) و يك نشانگر زيستي مربوط به سرطان ريه سلول سنگفرشي ( squamous cell) شناسايي شد كه امكان تخمين ريسك ابتلا به اين نوع سرطان ها را بر اساس ميزان مصرف دخانيات فراهم ميكند.
با توجه به اين كه اين تحقيقات منحصرا بر اساس دادههاي ژنتيكي شهروندان قفقازي انجام شده و به دليل تفاوت سوابق ژنتيكي، قابل تعميم به ساير قوميتها نيست، محققان در تلاشند تا با بررسي رابطه بين استعمال دخانيات و سرطان ريه در سايراقوام، نتايج به دست آمده از اين تحقيقات را توسعه دهند و نتايج دقيقتري را به دست آورند.
بر اساس نتايج اين تحقيقات تاثير متقابل استعمال دخانيات و تغييرات ژنتيكي نقش مهمي در ايجاد سرطان ريه و اثر وراثتي از دست رفته اين بيماري دارد.
سرطان ريه، كشنده ترين نوع سرطان است و تعداد قربانيان آن از مجموع سرطان هاي سينه و پروستات بيشتر است. سالانه حدود 1.8 ميليون مورد سرطان ريه در سراسر جهان تشخيص داده مي شود كه از اين ميان 1.5 ميليون نفر جان خود را از دست مي دهند.
****حقايقي تلخ و تكان دهنده در مورد سرطان ريه
-در هر30 ثانيه يك نفر بر اثر سرطان ريه جان خود را از دست مي دهد.
- احتمال ابتلا به سرطان ريه در افرادي كه سيگار كشيدن را از اوايل دوران نوجواني آغاز مي كنند، 40 درصد است.
-احتمال زنده ماندن بيماران مبتلا به سرطان ريه 10 درصد و آن هم حداكثر به مدت پنج سال پس از تشخيص است.
-مطالعات جديد نشان مي دهد كه احتمال ابتلا به سرطان ريه در زنان سيگاري، دو برابر مردان سيگاري است.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Carcinogenesis منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
مترجم: سپيده كاشاني** انتشار: گلشن
تهران – ايرنا - گروهي از محققان مركز پزشكي Dartmouth-Hitchcock در آمريكا توانستند سه نشانگر زيستي جديد براي سرطان ريه بيابند.