۸ آبان ۱۳۹۶، ۹:۰۹
کد خبر: 82712860
T T
۰ نفر

كارنامه سياه سازمان ملل در جنگ يمن

۸ آبان ۱۳۹۶، ۹:۰۹
کد خبر: 82712860
كارنامه سياه سازمان ملل در جنگ يمن

تهران- ايرنا- مارك لوكوك، معاون دبير كل سازمان ملل در امور كمك‌هاي بشردوستانه پس از بازديد از ويرانه‌هاي شهر صنعا گفت اوضاع فاجعه انساني در يمن بهت آور است و هر روز اوضاع بحراني‌تر مي‌شود. وي افزود: شيوع پرشتاب وبا همچنين قحطي و گرسنگي، هر روزه قربانيان تازه‌اي مي‌گيرد.

روزنامه جمهوري اسلامي درسرمقاله اي، آورده است: بازديد معاون دبيركل سازمان ملل نخستين ديدار يك مقام اين سازمان از يمن نيست ولي سازمان ملل با دريافت رشوه از رژيم جنايتكار سعودي در طول دوره دو سال و نيمه اخير همواره سعي بر سكوت درباره جنايات جنگي عربستان و ائتلاف سعودي در يمن داشته و اطلاع رساني درخصوص فجايع روزمره در يمن را به صورت قطره چكاني در حداقل موارد انجام داده و حتي همين موارد نيز انعكاس كاملاً محدودي داشته و دارد كه نشان دهنده كارنامه سياه و تاسف بار سازمان ملل در اين مقوله است.

بيش از 31 ماه است كه ائتلاف رسواي سعودي با توسل به انواع جنايات ممكن عليه مردم مظلوم يمن به نسل كشي و كشتار دسته جمعي مردم يمن پرداخته و بارها به وضوح اعلام كرده كه قصد توقف اين جنايات وحشيانه را ندارد.

اين نكته از آن جهت اهميت دارد كه مستشاران نظامي آمريكا، انگليس و برخي ديگر از كشورهاي اروپائي در اتاق جنگ ائتلاف سعودي عليه يمن حضور فعال دارند و به آنها در طراحي، تنظيم و اجراي عمليات جنگي عليه مردم مظلوم يمن، كمك مي‌كنند. در واقع با توجه به حضور رسمي مستشاران نظامي غرب در اتاق جنگ ائتلاب سعودي عليه يمن، آمريكا و متحدانش در جنايات جنگي ائتلاف سعودي سهيمند و بايد آنها را شركاي جرم سعودي‌ها در يمن دانست.
سازمان ملل هم در اين زمينه پرونده سياهي دارد و جرم آن كمتر از جنايتكاران جنگي نيست. چرا كه عموماً در انعكاس حوادث، مشكلات و فجايع يمن در مقياس جهاني تعلل كرده و حتي از موضع گيري و اعلام محكوميت جنايات جنگي ائتلاف سعودي تعلل مي‌كند تا بلكه بحران يمن در پشت اخبار و رويدادهاي روزمره در جهان محو گردد و در صورت امكان به فراموشي سپرده شود.

سازمان ملل حتي در دوره دبيركلي «بان كي مون» با دريافت رشوه از عربستان، گزارش منتشره توسط هيئت تحقيق سازمان ملل درخصوص تلفات انساني مربوط به زنان و كودكان در يمن به خاطر جنايات ائتلاف سعودي را پس گرفت و آنرا رسماً تكذيب كرد! لكن پس از افشاي مسائل پشت پرده، بان كي مون وقيحانه اعتراف كرد كه به خاطر نياز سازمان ملل به پول بيشتر،‌ تصميم گرفته از انتشار گزارش تلفات جنايات عربستان در يمن جلوگيري كند. اگرچه مقامات سازمان ملل در برخوردهاي خود چنين وانمود مي‌كنند كه گويا تعلل در انعكاس جنايات ائتلاف سعودي فقط مربوط به گذشته بوده، ولي بررسي كارنامه سياه سازمان ملل در جنگ يمن به خوبي ثابت مي‌كند كه حتي همين روزها هم سياست حاكم بر اين سازمان سكوت مرگبار و يا انعكاس محدود و كم رنگ فجايع يمن است.

با درك اين عملكرد رسوا، بهتر مي‌توان دريافت كه چرا سازمان ملل نسبت به جنگ يمن، عموماً بي‌اعتناست؟ اين نكته يادآور رفتار مشابه سازمان ملل در برابر جنايات ميانمار عليه مسلمانان مظلوم روهينگيا در ايالت راخين است. اگرچه جنايات، نسل كشي و پاكسازي قومي عليه مسلمانان روهينگيا چندين سال است كه توسط ارتش ميانمار و بودائي‌هاي افراطي استمرار داشته و دارد، ولي سازمان ملل عليرغم حضور مستقيم نمايندگان اين سازمان در كانون‌هاي بحران زده،‌ فقط ماه‌هاي اخير اطلاع رساني محدود و دستكاري شده‌اي در مورد اين فجايع تكان دهنده انجام داده است.

برخي گزارشات دريافتي نشانگر آن است كه اين رفتار ضدانساني سازمان ملل به ويژه پس از روي كار آمدن دونالد ترامپ در آمريكا تشديد شده و به مقامات اين سازمان، قوياً توصيه شده است كه نسبت به فجايع روزمره عليه مسلمانان تا سر حد ممكن، سكوت كند و اصراري به اعمال فشار در اين مقوله نداشته باشد. بعلاوه ترامپ در جريان ديدار با محمد بن سلمان وليعهد بدنام سعودي در واشنگتن و ديدار با ملك سلمان در رياض، به آنها توصيه كرده است كه از سكوت غرب و بي‌اعتنائي مجامع بين‌المللي در بحران يمن براي يكسره كردن جنگ يمن به هر قيمت ممكن بهره گيري كنند. همين چراغ سبز ترامپ به دربار سعودي باعث تشديد جنايات سعودي‌ها، عليه مردم يمن شده و آنها از يكطرف با تشديد محاصره كامل زميني – دريائي و هوائي يمن مانع ارسال هرگونه كمك‌هاي انساني به قربانيان يمني شده و از سوي ديگر با تخريب زيرساخت‌ها به ويژه منابع آب آشاميدني زمينه شيوع وبا را فراهم كرده و در عين حال با بمباران مناطق مسكوني و مراكز تجمع مردم، همواره از آنها قرباني مي‌گيرد.

علاوه بر اين گزارش‌ها و عملكرد سازمان ملل از جمله «احمد ولدالشيخ» نماينده ويژه سازمان ملل در امور يمن، تعمداً با هماهنگي ائتلاف سعودي و در جهت اهداف، برنامه‌ها و آرزوهاي رياض تنظيم و منتشر شده است. اين نكته به قدري واضح و پرتكرار بود كه نيروهاي مقاومت يمن نامبرده را نماينده عربستان و سخنگوي ائتلاف سعودي مي‌دانستند. طبعاً از اين ديدگاه، اظهارات معاون دبيركل سازمان ملل درباره جنگ يمن و اظهار تعجب و حيرت وي ممكن است معني و مفهوم ديگري را در ذهن تداعي كند و نشان دهد كه معاون دبير كل سازمان ملل از تداوم پايداري و استقامت مردم مظلوم يمن عليرغم اينهمه جنايت و شرارت ائتلاف سعودي تعجب كرده و در حيرت است كه چرا يمني‌ها تسليم نمي‌شوند و از پا در نيامده‌اند و چرا هنوز هم زنده مانده اند!
جنگ يمن به باتلاقي براي ائتلاف سعودي مبدل شده و باقيمانده حيثيت و آبروي آل سعود را هم برباد داده و آنها قادر به پايان دادن جنگ هم نيستند. رياض هنوز هم به چيزي كمتر از پيروزي بر مردم يمن راضي نيست. درحالي كه اگر مي‌توانست همان روزها و ماه‌هاي اوليه، چنين هدف دست نيافتني و محالي را محقق مي‌ساخت.

*منبع:روزنامه جمهوري اسلامي،1396،8،8
گروه اطلاع رساني**1893**9131**انتشاردهنده: شهربانو جمعه
۰ نفر