۸ آبان ۱۳۹۶، ۱۹:۵۰
کد خبر: 82713832
T T
۰ نفر
معاون وزير: 52 تعاوني توسعه و عمران شهرستاني در كشور تاسيس شده است

اصفهان- ايرنا - معاون امور تعاون وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي گفت: 52 تعاوني توسعه و عمران شهرستاني تاكنون در 21 استان كشور تاسيس شده است.

به گزارش ايرنا، سيدحميد كلانتري روز دوشنبه در دومين همايش سراسري مديران عامل تعاوني توسعه و عمران شهرستاني كشور در گلپايگان افزود: تعداد تعاوني هاي توسعه و عمران شهرستاني در اولين همايشي كه اواخر سال گذشته در رامسر برگزار شد 22 تعاوني بود كه هم اكنون به 52 شركت رسيده است.
وي گفت: تاكنون در هفت شهرستان اصفهان، تعاوني توسعه و عمران تشكيل شده كه اين استان در سطح كشور اول است و به همين دليل نيز دومين همايش سراسري مديران عامل تعاوني توسعه و عمران شهرستاني در گلپايگان برگزار شد.
وي با اشاره به اينكه تعاوني توسعه و عمران با هدف جلب مشاركت مردم در فعاليت هاي عمراني، اقتصادي و مديريت توسعه در مركز شهرستان و روستاها تشكيل شده است، تاكيد كرد: تعاوني ها نقش موثري در كوچك سازي و تصدي گري دولت دارند.
كلانتري تصريح كرد: ارائه خدماتي از قبيل لوله كشي آب روستايي، مسكن روستايي و راه روستايي از جمله خدماتي است كه با شكل گيري درست تعاوني هاي توسعه و عمران از چرخه وظايف دولت خارج و به تعاوني ها سپرده مي شود.
وي گفت: استفاده از منابع خُرد مردمي و توسعه به معناي جامع كلمه از اهداف عمده طرح تعاوني توسعه و عمران شهرستاني است كه از تمام ظرفيت هاي بالقوه و بالفعل افراد در اين حوزه بايد بهره برد.
وي همچنين بر اهميت توسعه مشاركت مردم در ايده و نوآوري و طرح هاي جديد تاكيد كرد و گفت: با جمع آوري سرمايه هاي اندك مردم، مي توان در فعاليت هاي ارزشمند توسعه و عمراني سرمايه گذاري كرد.
معاون امور تعاون وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي، طرح روستا تعاون و تعاوني هاي دهياري ها را گوشواره هايي براي تعاوني هاي توسعه و عمران توصيف كرد و افزود: تعاوني هاي توسعه و عمران شهرستاني، تعاوني هاي مادر، هماهنگ كننده و پيشتاز محسوب مي شوند و تا زماني داراي پشتوانه و سرمايه اجتماعي هستند كه از مديريت قوي و عملكرد مطلوب باشند.
كلانتري با اشاره به اصل 44 قانون اساسي كه بر اساس آن نظام اقتصادي كشور به سه بخش تعاوني، دولتي و خصوصي تقسيم مي‌شود، بر لزوم همكاري دستگاه هاي اجرايي براي رفع مشكلات تعاوني ها بخصوص تعاوني توسعه و عمران در راستاي توسعه و آباداني و رفع معضل بيكاري در شهرها و روستاها تاكيد كرد.
وي همچنين با قدرداني از فعاليت تعاوني توسعه و عمران شهرستان ها گفت: مديريت خوب، اعتماد سازي و ارتباط صادقانه با مردم و ارائه گزارش بموقع و شفاف عملكرد، نقش موثري در جلب سرمايه مردمي و همكاري مسوولان با تعاوني ها دارد.
در اين همايش همچنين علي بختيار نماينده مردم گلپايگان و خوانسار در مجلس شوراي اسلامي، حسين فراست فرماندار و حجت الاسلام والمسلمين محمد علاءالديني امام جمعه گلپايگان نيز در سخناني با اشاره به پيشينه و توانمندي هاي علمي فرهنگي، اقتصادي و گردشگري گلپايگان، همكاري بيشتر مسوولان براي گسترش فعاليت تعاوني توسعه عمران اين شهرستان در راستاي انجام طرح ها بخصوص ايجاد مجتمع گردشگري حاشيه سد كوچري را خواستار شدند.
به گزارش ايرنا، طبق قانون مصوب مجلس شوراي اسلامي، شركت هاي تعاوني توسعه و عمران در هر شهرستان امكان تاسيس دارند.
فعاليت اين شركت ها سبب تسريع در رشد و توسعه شهرستان ها، هدايت منابع مردمي به بخش هاي توليدي، بسترسازي براي ورود بخش هاي تعاوني و خصوصي به فعاليت هاي اقتصادي و جلوگيري از واگذاري طرح هاي داراي احتمال رانت زا بودن به بخش خصوصي مي شود.
رشد و توسعه اقتصادي كشور با اجراي طرح هاي مختلف زيرساختي، توليدي و خدماتي با مشاركت مردم و جذب سرمايه هاي عمومي از جمله اهداف تشكيل شركت تعاوني توسعه عمران است.
شركت هايي با عنوان شركت هاي تعاوني توسعه و عمران شهرستاني تابع قانون بخش تعاوني اقتصاد جمهوري اسلامي ايران و قانون اصلاح موادي از قانون برنامه چهارم توسعه و اجراي سياست هاي كلي اصل 44 قانون اساسي هستند.
قانون مربوط به تشكيل شركت تعاوني توسعه عمران در 28 آذر سال 93 به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيد.
قانون تاسيس شركت هاي تعاوني توسعه و عمران شهرستاني شامل 15 ماده و 9 تبصره است كه پس از تصويب مجلس شوراي اسلامي به تاييد شوراي نگهبان رسيد.
همايش مديران عامل تعاوني هاي توسعه و عمران شهرستاني، امروز با حضور يكصد نفر از مديران عامل تعاوني هاي توسعه و عمران شهرستان هاي كشور در دو بخش همايش و كنفرانس در سالن كتابخانه شهرستان گلپايگان برگزار شد.
در همايش يكروزه مديران عامل تعاوني توسعه و عمران شهرستاني كشور، جمعي از مديران كل و فرمانداران استان اصفهان نيز حضور داشتند.
شركت كنندگان در اين همايش از پروژه هاي در دست اقدام شركت تعاوني توسعه و عمران شهرستان گلپايگان نيز بازديد كردند.​
شهرستان گلپايگان با سه شهر گلپايگان، گوگد و گلشهر و 52 روستا و آبادي و جمعيتي حدود 90 هزار نفر در 180 كيلومتري شمال غرب اصفهان قرار دارد.
ت/6027/7138
خبرنگار گلپايگان:محمدحسين توفيقي* انتشار: شكراللهي
۰ نفر