محمد مشكور زاده سه شنبه در گفت و گو با ايرنا با اشاره به اينكه پديده گرد و غبار تأثير مستقيمي بر كاهش توليد عسل استان داشته است اظهار كرد: ذرات گرد و خاك با نشستن بر روي گل ها مانع ديده شدن شهد آنها توسط زنبورها مي شود.
وي با بيان اينكه افزايش ريزگردها سبب كاهش كلوني زنبورها مي شود افزود: در سه سال گذشته همزمان با شدت گرفتن ريزگردها و افزايش روزهاي خاكي به 70 روز، شاهد جمعيت زنبورهاي استان تا 50درصد بوديم.
مشكورزاده يادآور شد: توليد عسل استان در سال 93 حدود هزار و 500 تن بوده اما با شدت گرفتن ريزگردها در سال 94 توليد عسل نيز به هزار و 100 تن كاهش يافت.
وي با بيان اينكه با بهبود شرايط در سال 95 بار ديگر توليدات افزايش و به هزار و 900 تن رسيد، گفت: پديده ريزگردها علاوه بر كاهش كلوني ها باعث كاهش تعداد قاب هاي هركلوني تا نصف مي شود.
معاون بهبود توليدات دامي سازمان جهادكشاورزي خوزستان درخصوص تاثير ريزگردها بر ميانگين توليد عسل در هر كندو خاطر نشان كرد:در سال 94 ميانگين توليد عسل در هر كندو تحت تاثير ريزگردها چهار كيلوگرم بود اما اين رقم در سال 95 به هفت كيلوگرم رسيد.
وي با اشاره به اينكه زنبورها از مهرماه تا فروردين سال بعد در دشت هاي استان خوزستان هستند يادآورشد: زنبورهاي عسل پس از آن به استان هاي غربي مهاجرت مي كنند و باتوجه به درگير بودن كل مناطق جنوبي و غربي با پديده ريزگردها قطعا افزايش اين پديده بر عملكرد زنبورها تاثير خواهد داشت.
فعاليت زنبورداري از قبيل تكثير زنبور، تقويت كلونيها، آمادهسازي زنبورستانها از اواسط اسفند ماه جهت توليد عسل بهاره و داروگذاري براي مبارزه با آفات و بيماريها در استان خوزستان آغاز ميشود.
حدود 90 درصد گرده افشاني گياهان در جهان بوسيله گونههاي مختلف زنبور عسل انجام ميشود.
6064
خبرنگار: ندا رضاپور** انتشار: محسن بهاروند
اهواز-ايرنا- معاون بهبود توليدات دامي سازمان جهاد كشاورزي خوزستان گفت: ذرات گرد و خاك با نشستن بر روي گل ها مانع ديده شدن شهد آنها توسط زنبورها مي شود.