۱۱ آبان ۱۳۹۶، ۱۵:۰۹
کد خبر: 82717367
T T
۰ نفر
تغيير رفتار باكتري‌هاي ساكن اقيانوس‌ها در اثر تغييرات آب و هوا

تهران – ايرنا - محققان دانشگاه كلمبيا دريافتند افزايش ميزان دي اكسيد كربن در آب اقيانوس‌ها مي‌تواند منجر به قطع همكاري دو نوع باكتري ساكن در اقيانوس موسوم بهProchlorococcus و Alteromonas شود.

به گزارش روز پنجشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از اسوشيتدپرس، به اعتقاد محققان تغيير رفتار باكتري‌هاي ساكن اقيانوس در اثر گرمايش زمين و اسيدي شدن آب اقيانوس‌ها مي‌تواند منجر به اختلال در زنجيره غذايي و در نهايت اكوسيستم اقيانوس‌ها شود.
در تحقيقات قبلي احتمال تغيير ساختار شيميايي آب اقيانوس‌ها در اثر گرمايش زمين پيش‌بيني شده بود. اما در اين تحقيقات براي اولين بار اثر اين پديده بر نحوه همكاري دو نوع باكتري و قطع اين رابطه همكاري مورد مطالعه قرار گرفته است.
كوچك‌ترين و پرجمعيت ترين ارگانيسم فتوسنتزي موجود در زمين باكتري photosynthetic است. اين باكتري موجب به دام انداختن دي اكسيد كربن و انتقال آن به عمق اقيانوس مي‌شود و نقش مهمي در چرخه كربن زمين بر عهده دارد.
اما ادامه حيات اين باكتري در اقيانوس هاي فاقد مواد مغذي توسط باكتري ديگري موسوم به Alteromonas امكانپذير مي‌شود. اين باكتري وظايفي مانند پاكسازي پراكسيد هيدروژن را كه Prochlorococcus قادر به انجام آن نيست، بر عهده دارد.
محققان در آزمايشات خود ميزان دي اكسيد كربن آب را تا اندازه‌اي كه پيش بيني مي شود در سال 2100 افزايش مي‌يابد، بالا بردند و متوجه شدند رفتار دوستانه Alteromonas نسبت به باكتري Prochlorococcus تبديل به رفتاري خصمانه شد. همچنين ميزان راديكال‌هاي آزادي كه موجب تخريب اكوسيستم مي‌شوند افزايش يافت.
در بررسي ژنتيكي باكتري Alteromonas مشخص شد با افزايش ميزان دي اكسيد كربن آب، ژن‌هاي مسئول توليد آنزيم‌هايي كه عمل شكستن راديكال‌هاي آزاد را انجام مي‌دهند، غيرفعال مي‌شوند. همچنين اين باكتري شروع به تغذيه از سلول‌هاي در حال مرگ Prochlorococcus مي‌كند.
به اعتقاد محققان چنين تغييراتي مي‌تواند منجر به تخريب جدي اكوسيستم در اقيانوس‌ها شود و لازم است اطلاعات حاصل از چنين تحقيقاتي در مدل‌سازي‌هاي چرخه جهاني كربن مورد توجه قرار گيرد.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه ISME منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
مترجم: سپيده كاشاني** انتشار: گلشن
۰ نفر