۱۴ آبان ۱۳۹۶، ۷:۰۲
کد خبر: 82719770
T T
۰ نفر
آغاز برداشت و صادرات درختچه بيد قرمز كشور از محلات

خمين - ايرنا - مدير جهاد كشاورزي محلات گفت: برداشت و صادرات درختچه زينتي بيد قرمز در اين شهرستان آغاز شد.

عبدالله محمودي روز يكشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: سطح باغات درختچه زينتي بيد قرمز در محلات 60 هكتار است و پيش بيني مي شود كه بيش از 700 هزار شاخه از اين محصول برداشت و به 50 كشور هدف صادراتي ارسال شود.
وي ادامه داد: با آغاز برداشت درختچه بيد قرمز، نخستين محموله صادراتي سفارشي اين محصول براي كشورهاي ژاپن، چين و آمريكا در حال آماده سازي است.
وي افزود:سطح باغات بيد قرمز محلات در روستاي بزيجان و حوالي اين روستا است كه نخستين كارگاه بسته بندي بيد قرمز كشور در اين منطقه در مهر ماه امسال راه اندازي شد.
مدير جهاد كشاورزي محلات افزود: بخشي از يك مدرسه نيمه فعال در روستاي بزيجان تبديل به كارگاه آماده سازي و بسته بندي بيد قرمز شده و با صادر كردن اين محصول، محلات تبديل به قطب توليد و صادركننده بيد قرمز كشور شده است.
وي اظهاركرد: هدف از راه انداز ي اين كارگاه صادراتي ايجاد اشتغال افراد بومي و افزايش درآمد خانوارهاي روستايي با به كار گيري بانوان و افراد كم بضاعت است.
مدير جهاد كشاورزي محلات گفت: درختچه بيد قرمز محلات از نوع سيليكس است كه در بسته هاي 80 شاخه اي صادر مي شود.
وي تصريح كرد: محلات در توليد و صادرات بيد قرمز رتبه اول كشور را دارد و برداشت اين محصول در مدت دو ماه و نيم 9 هزار نفر روز اشتغال ايجاد مي كند.
محمودي بيان كرد: تا سال 1379 بيد قرمز در محلات براي گرمازايي سوزانده مي شد كه سال 81 با تفكيك و دسته بندي مناسب، زمينه صادرات آن به خارج از كشور آغاز و در سال 1385 در كتاب گينس به ثبت جهاني رسيد.
مدير جهاد كشاورزي محلات گفت: كيفيت بيد قرمز اين منطقه به دليل شرايط اقليمي مناسب در بازار دنيا بي نظير است و بيد قرمز محلات به عنوان يك برند دردنيا شناخته شده محسوب مي شود.
محمودي با بيان اينكه 100 حانوار شهرستان به طور دائم به توليد اين نوع درختچه زينتي در محلات مشغول هشتند، ادامه داد: توليد اين محصول در هر هكتار براي سه نفر اشتغال مستقيم ايجاد كرده است.
به گفته مدير جهاد كشاورزي محلات، توسعه سطح زير كشت بيد قرمز در دستور كار قرار دارد و در سه سال آينده سطح زير كشت اين محصول به بيش از 300 هكتار افزايش مي يابد.
خواص برگ، پوست درخت بيد در طب سنتي و تحقيقات علمي معاصر شناخته شده است اما از درختچه بيد سرخ يا قرمزكمتر سخن گفته شده است.
براساس تحقيقات اوليه كه بر روي اين درختچه انجام شده خواص ضد ويروسي آن محرز است.
شهرستان محلات بزرگترين شهرستان كشور از لحاظ سطح زير كشت و توليد گل و گياه زينتي است.
18 درصد از اراضي زير كشت گل و 12 درصد از توليد گل شاخه بريده ،80 درصد توليد گل هاي فصلي نشائي، 21 درصد از توليد درخت و درختچه هاي زينتي و 14 درصد از گياهان آپارتماني كشور در محلات توليد مي شود.
توليد 350 گونه مختلف گياهان زينتي، آپارتماني و فضاي سبز، محلات را به يكي از قطب هاي پرورش و تجارت گل و گياه تبديل كرده است.
افزون بر سه هزار نفر به صورت رسمي در 700 واحد توليد و پرورش گل و گياهان زينتي در شهرستان محلات مشغول به كارهستند.
7277/ 6013/خبرنگار: افسانه آروند***انتشاردهنده:مژگان حيدري