به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از مديكال ساينس، محققان موفق شدهاند سلول هاي بنيادي گوش مياني را در محيط آزمايشگاهي و در ظرف پِتري به نورونهاي شنوايي تبديل كنند.
اين مطالعه نشان ميدهد گرچه درمان با استفاده از سلولهاي بنيادي بسيار شگفت آوراست؛ ولي ميتواند عوارض جانبي خطرناكي داشته باشد. براي مثال در همين مورد، درمان با استفاده از سلولهاي بنيادي منجر به بازيابي شنوايي بيمار ميشود، ولي همين فرآيند ميتواند باعث تسريع تقسيم سلولي و بروز سرطان شود. بنابراين در هرگونه درمان با استفاده از سلولهاي بنيادي بايد عوارض جانبي آن نيز مورد بررسي و مطالعه قرار گيرد.
سلولهاي مويي واقع در گوش داخلي امواج صوتي را به سيگنالهاي عصبي تبديل ميكنند. ناشنوايي بر اثر صداي بيش از حد، باعث از بين روفتن سلولهاي مويي و سلول هاي عصبي ميشود. نورونها پس از آسيب بازسازي نمي شوند. محققان در اين مطالعه با بيان مجدد يك ژن به نام NEUROG1 ، سلولهاي بنيادي گوش داخلي را به نورونهاي شنوايي تبديل كردهاند. البته اين روش عوارض جانبي ديگري هم دارد و محققان در حال بررسي اين موارد هستند. نتايج اين مطالعه در نشريه Stem Cell Reports منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
مترجم: سپيده كاشاني** انتشار: گلشن
تهران – ايرنا – مطالعات محققان دانشگاه راتگرز آمريكا نشان ميدهد سلولهاي بنيادي گوش داخلي ميتوانند به نورونهاي شنوايي تبديل شوند و ناشنوايي را درمان كنند.