فعاليت مجدد كارخانه قند قهستان با كشت فراسرزميني چغندرقند پيگيري مي شود

بيرجند - ايرنا - استاندار خراسان جنوبي با بيان اينكه راه اندازي مجدد كارخانه قند قهستان در دستور كار قرار دارد، گفت: فعاليت مجدد كارخانه قند قهستان با كشت فراسرزميني چغندر قند در افغانستان و فرآوري در اين كارخانه پيگيري مي شود.

به گزارش ايرنا محمد مهدي مروج الشريعه روز چهارشنبه در جمع مردم شهر اسديه با بيان اينكه شهرستان درميان داراي ظرفيت ها و پتانسيل هاي زيادي براي توسعه، كارآفريني و ايجاد فرصت شغلي دارد، افزود: كارخانه قند قهستان يكي از بزرگترين واحدهاي توليد استان در شرق كشور بوده است.
وي با اشاره به اينكه به دليل شرايط اقليمي و كاهش سطح كشت چغدرقند هم اكنون اين كارخانه فعال نيست، اضافه كرد: برنامه ريزي هاي براي كشت فراسرزميني چغدرقند در كشور افغانستان و فرآوري در اين كارخانه در حال انجام است.
وي از سفر والي ولايت فراه افغانستان در آينده نزديك به خراسان جنوبي خبر داد و گفت: يكي از محورهاي مهم مذاكره با والي فراه با توجه به شرايط آب و هوايي و اقليمي افغانستان كشت محصولاتي مانند چغدر قند در استان فراه و واردات اين محصول براي فرآوري در كارخانه قند قهستان است.
وي ادامه داد: براي راه اندازي مجدد كارخانه قند قهستان بايد يكسري تغييرات و نوسازي برخي تجهيزات نيز انجام شود.
استاندار خراسان جنوبي با اشاره به اينكه فرش منطقه قهستان درميان شهره بين المللي دارد، گفت: فرش اين منطقه در ساليان گذشته به كشورهاي اروپايي صادر مي شد و نبايد بگذاريم اين صنعت با ارزش دچار ركود شود.
مروج الشريعه بيان كرد: فرش قهستان از نظر رنگ، بافت و نقشه متقاضيان خوبي در كشورهاي اروپايي دارد كه نياز است براي بازيابي بهتر اين محصول نقشه هاي اين فرش بازنگري شود و در راستاي ارتقاي آن تلاش شود.
وي عنوان كرد: سازمان همياري شهرداري متعهد شده كه بازاريابي داخلي و خارجي فرش استان را برعهده گيرد.
وي با تاكيد بر اينكه بهترين توليدات فرش كشور در منطقه قهستان به فراموشي سپرده شده است، بيان كرد: با احيا و رونق صنعت فرش منطقه مي توان با توجه به شرايط كم آبي موجود در استان اشتغالزايي خوبي را ايجاد كنيم و ايجاد اشتغال در زمينه فرش نياز چنداني به سرمايه اوليه هم ندارد.
مروج الشريعه يادآور شد: از تمام كساني كه آمادگي براي احيا و رونق فرش قهستان را دارند با تمام امكانات حمايت مي كنيم.
وي با بيان اينكه مسائل مربوط به اشتغال، اقتصاد و كارآفريني به صورت جدي در شهرستان ها پيگيري مي شود، گفت: در تمام شهرستان ها ستاد اقتصاد مقاومتي براي بررسي امور زيربنايي، وضعيت توسعه و بررسي مشكلات طرحهاي اقتصادي تشكيل مي شود.
شهرستان درميان با 57 هزار نفر جمعيت و پنج هزار و 797 كيلومتر مربع وسعت از شمال به شهرستان قاينات از جنوب به شهرستان سربيشه و از غرب به شهرستان بيرجند و شرق آن به طول 70 كيلومتر با افغانستان مرز مشترك دارد.
شهر اسديه مركز شهرستان مرزي درميان در 105 كيلومتري شرق بيرجند قرار دارد.
سايت ايرنا خراسان جنوبي: www.irna.ir/skhorasan
كانال تلگرام: irnabirjand@
*7556*6054* خبرنگار- حكيمه مصطفايي*انتشار- مريم پنجابي