به گزارش روز پنجشنبه گروه علمي ايرنا از گاردين، محققان در آزمايش هاي خود روي سلولهاي پوست و ساير سلولهاي موشها دريافتند سرعت بهبود زخمهايي كه در طول روز ايجاد شدهاند، حدود دو برابر زخمهايي است كه در شب ايجاد ميشوند.
آنها سپس براي اطمينان از اين نتايج فرآيند بهبود 118 داوطلب مبتلا به جراحات ناشي از سوختگي را مورد تجزيه و تحليل قرار دادند و دريافتند مدت زمان لازم براي بهبود زخمهايي كه در طول شب ايجاد شدهاند، حدود 60 درصد طولانيتر از زخمهايي است كه در طول روز ايجاد ميشوند.
در جريان اين تحقيقات محققان دريافتند ساعت دروني بدن، از طريق اثرگذاري بر نوعي پروتئين ضروري براي بهبود بافتها كه اكتين نام دارد، فرآيند بهبود زخمها را كنترل كرده است و اين فرآيند را در طول روز تسريع ميكند.
ترميم مناسب پوست براي جلوگيري از عفونت زخمها ضروري است و در صورتي كه فرآيند بهبود زخم به درستي انجام نشود، علاوه بر عفونت، ممكن است زخمها مزمن شده يا جراحتها تشديد شوند.
محققان اميدوارند با انجام تحقيقات بيشتر در زمينه ارتباط ساعت دروني بدن با فرآيند بهبود زخمها بتوانند داروهاي جديد و موثري را براي درمان كامل زخمها و بهبود نتيجه عملهاي جراحي توليد كنند.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Science Translational Medicine منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1834
مترجم: سپيده كاشاني ** انتشار: ناهيد شفيعي
تهران- ايرنا- محققان دريافتند زخمهايي كه در طول روز ايجاد ميشوند، به دليل نوع عملكرد دروني بدن در ساعات روز، زودتر از زخمهاي شب بهبود مييابند.