۱۸ آبان ۱۳۹۶، ۱۲:۳۶
کد خبر: 82724755
T T
۰ نفر

اربعين بزرگ ترين همايش تاريخ بشريت

۱۸ آبان ۱۳۹۶، ۱۲:۳۶
کد خبر: 82724755
اربعين بزرگ ترين همايش تاريخ بشريت

ايلام – ايرنا – مراسم اربعين حسيني نماد بزرگ ترين راهپيمايي و همايش و اجتماع انسان ها در طول تاريخ بشريت از نظر طول مسير ، تعداد افراد شركت كننده و ابراز وفاداري به يك آرمان مقدس است.

به گزارش ايرنا، بر اساس آمار رسمي دولت عراق در اين همايش بي نظير در سالجاري بيش از 20 ميليون عاشق سرگشته حسيني، طول مسير اين حركت انساني و تاريخي يعني 80 كيلومتر حد فاصل دو شهر نجف و كربلا را طي كردند كه سهم زائران ايراني در اين ميان بيش از 2 ميليون نفر است و تمامي انسان هاي دوست دار نماد انسانيت و آزادگي با پاي دل آنها را همراهي كردند . نمادي كه سرور و سالار شهيدان در روز دهم ماه محرم سال 61 هجري در سرزمين نينوا به آن عينيت و تبلور بخشيد.
مراسم اربعين به طور غيررسمي و غيرعلني در دوران حاكميت حزب بعث و صدام بر عراق جريان داشت؛ اما پس از سرنگوني صدام شكل رسمي و علني به خود گرفت و سال به سال بر تعداد شركت كنندگان و شكوه آن افزوده شد و شيعيان جهان و در راس آنها ملت عراق تمام قد در يك اقدام كاملا مردمي و خودجوش به صحنه آمدند و ميزباني از خيل عظيم زائران مشتاق را برعهده گرفتند و به بهترين نحو از عهده انجام آن برآمده اند.
شكوه نمايان شده در اين حركت عظيم انساني غيرقابل توصيف است و هيچ زباني را ياراي توصيف آن نيست و براي پي بردن به آن به طور كامل بايد حتما در آن حضور يافت زيرا رسانه هاي گروهي نوشتاري و صوتي تصويري با بكارگيري تمامي امكانات موجود خود فقط مي توانند گوشه بسيار ناچيزي از عظمت گسترده آن را به تصوير بكشند .
تمامي اهالي شهرها و مناطق قرار گرفته در مسيرهاي شش گانه منتهي به شهر كربلا با تمام وجود و عشق و علاقه غيرقابل توصيف خود براي پذيرايي و ميزباني از زائران سيد الشهداء (ع) به صحنه آمده اند و خانه ها ، مغازه ها، حسينيه ها ، مساجد و مجتمع هاي مسكوني زيارتي توريستي خود را در اختيار زائران قرار داده اند. هم اكنون تمام اماكن در طول مسير اين راهپيمايي شكوهمند به ويژه در شهرهاي كربلا و نجف به يك زنجيره متصل براي اسكان و پذيرايي و استقبال از زيارت كنندگان تبديل شده اند.
اربعين دستاوردهاي با ارزش بسياري با خود به همراه دارد كه به عنوان نمونه در اينجا به برخي از آنها اشاره مي شود:

** اربعين تجلي گاه وحدت
همان گونه كه مسلمانان در حج همه به سوي يك هدف يعني كعبه روي مي آورند و تمامي تعلقات دنيا حتي لباس ظاهري را از تن بيرون مي كنند و با پوشيدن پارچه سفيد رنگ همانند كفن با يكديگر هم شكل مي شوند و تفاوت هاي ظاهري از ميان آنها برداشته مي شود و پست ها و القاب و مقامات دنيوي كنار مي رود و همه متحد الشكل مي شوند و همه زبان ها به يك زبان واحد تبديل مي شود كه همان ' لبيك اللهم لبيك است' و به همه زشتي ها و پليدي ها پشت كرده و به نيكي ها و خوبي ها روي مي آورند در اربعين نيز تمامي عاشقان و دوست داران اهل بيت عليهم السلام رو به سوي كعبه دلدار يعني كربلاي معلا مي كنند.
آنان همچون حجاج خانه خدا همه رنگ ها را كنار گذاشته و با بر تن كردن لباس مشكي هم رنگ و هم دل مي شوند و شعارشان با هم يكي مي شوند و همگي هم صدا و هم زبان شعار ' لبيك يا حسين ' سر مي دهند و در واقع عشق به حسين (ع) آنها را با هم هم رنگ و هم دل و هم زبان و هم مسير مي كند. در حقيقت مي توان گفت اربعين زيباترين ، بهترين ، گوياترين ، بزرگ ترين و گسترده ترين نماد وحدت ميان تمامي شيعيان و دل دادگان راه ولايت و امامت در جهان به شمار مي رود.

** اربعين تجلي گاه ارزش هاي انساني
در همايش اربعين بسياري از ارزشهاي انساني همانند ايثار ، بزرگ منشي ، صبر ، بردباري ، جود و كرامت و سخاوت و مردم داري در زيباترين و بهترين شكل آن عينيت مي يابد همان گونه كه سيد الشهدا (ع) به همراه ياران با وفايش در روز عاشورا نماد عيني تمامي ارزش هاي والا بودند برگزاركنندگان اين همايش بي نظير نيز از آنان الهام گرفتند و ايشان را اسوه و الگوي خود قرار دادند. در واقع زائران حسيني را مي توان مهاجران في سبيل الله دانست زيرا به سوي صحن و سراي ثارالله هجرت كرده اند و مردم عراق همچون انصار صدر اسلام در شهر مدينه به استقبال برادران و خواهران ديني خود شتافتند و به بهترين شكل ممكن از آنان پذيرايي به عمل آوردند.

** موكب هاي پذيرايي
افرادي كه در موكب ها خود را وقف خدمت به زائران امام حسين (ع) و ابوالفضل العباس (ع) كرده اند با رويي گشاده و خوشامدگويي علاوه بر ارائه انواع نوشيدني ها و خوردني ها و محل سكونت تمامي خدمات موردنياز را در اختيار زائران قرار مي دهند كه به عنوان نمونه مي توان به تعمير كالسكه و صندلي هاي چرخ دار ، دخت و دور كيف و كفش ، برپايي درمانگاه هاي سيار ، ماساژ پاهاي خسته زائران، واكس زدن و راه اندازي ايستگاه هاي مخابرات صلواتي اشاره كرد.
تمامي موكب هاي عراقي و غيرعراقي علاوه بر تامين و تقديم سه وعده غذايي صبحانه ، نهار و شام با خرما، آب، چاي، شربت و غذاهاي ميان وعده ساندويچي در طول شبانه روز از زائران پذيرايي مي كنند و براي آن كه اسراف نشود غذا را معمولا در ظرف هاي كوچك سرو مي كنند و در صورت نياز و درخواست زائر ظرف غذاي ديگري در اختيار وي قرار مي دهند.
يكي ديگر از نكات بسيار زيباي اربعين ياري رساندن زائران ايراني به دست اندركاران موكب هاي عراقي است. ايرانيان براي خدمات رساني به زائران به ياري برادران عراقي خود مي شتابند و جلوه زيبايي از برادري و برابري را با هم كيشان خود در عراق را به تصوير كشيده اند. در مراسم اربعين امسال علاوه بر كاروانها و موكب هاي پذيرايي ايراني و عراقي شاهد حضور چشمگير كاروان هاي زيارتي و موكب هاي پذيرايي ساير كشورها مانند بحرين ، عربستان ، لبنان ، سوريه ، افغانستان ، پاكستان ، يمن ، هند و حتي سوئد هستيم .
علاوه بر همه اينها در سال جاري مسيحيان تازه مسلمان شده نيز در قالب كارواني در مراسم اربعين حضور يافته اند و بدين ترتيب ياد و خاطره حضور مسيحي تازه مسلمان شده در روز عاشوراي ماه محرم سال 61 هجري در كربلا يعني وهب و مادر و همسرش را در اذهان زنده كرده اند.

** حضور اهل تسنن و پيروان ساير اديان در مراسم اربعين
عشق به سرور و سالار شهيدان تمامي قلمروهاي اعتقادي و ديني را در هم نورديده است و اهل تسنن و پيروان ساير اديان را نيز در برگرفته است. ما امسال شاهد حضور با شكوه اهل تسنن و مسيحيان در قالب كاروان هاي راهپيمايي و موكب پذيرايي بوديم و حتي صابئه در شهر اهواز كه خود را پيرو يحيي پيامبر مي دانند ، امسال در اين شهر موكب پذيرايي از زائران به راه انداخته اند.

** نتيجه گيري
اربعين يك پتانسيل بسيار پرتوان و نيرومند ، فعال و تاثيرگذار را در خود نهفته دارد و با استفاده از آن مي توان علاوه بر شيعيان مي توان تمامي دوست داران ارزش هاي والاي انساني را حول محور امام حسين (ع) گرد هم جمع كرد و در ميان آنها الفت و محبت و برادري و برابري ايجاد كرد.
به اميد آن روز ...
گزارش از قاسم غضبانپور
6032/6034