كاهش مصرف آب و افزايش بهره وري با هوشمندسازي

تهران- ايرنا- وزيران جهاد كشاورزي و ارتباطات و فناوري اطلاعات بر لزوم بكارگيري فناوري هاي نوين و هوشمندسازي و تدوين سند اقدام مشترك فناوري هاي فضايي براي افزايش بهره وري توليد و كاهش مصرف آب و انرژي در بخش كشاورزي تاكيد كردند.

به گزارش ايرنا، امروز (يكشنبه) نشست «بكارگيري سيستم هاي هوشمند در بخش كشاورزي» در وزارت جهاد كشاورزي برگزار شد.
«محمود حجتي» وزير جهاد كشاورزي و «محمدجواد آذري جهرمي» وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات، در اين نشست حضور يافتند و درباره ضرورت ها و راه هاي بهره گيري از فناوري هاي نوين و هوشمند در بخش كشاورزي سخن گفتند.
به گزارش تارنماي وزارت جهاد كشاورزي، حجتي در اين نشست گفت: بهره گيري از فناوري هاي نوين و هوشمند براي توزيع هدفمند كالاهاي كشاورزي از اولويت هاي وزارت جهاد كشاورزي است. به منظور كاهش فاصله عرضه و تقاضا ضرورت دارد.
وي، هوشمندسازي آبياري در بخش كشاورزي در كنار توسعه سامانه هاي نوين آبياري را از ديگر اولويت هاي وزارت جهاد كشاورزي برشمرد و افزود: بهره گيري از سيستم هاي هوشمند موجب افزايش بهره وري در مصرف آب و افزايش توليدات كشاورزي با استفاده از منابع موجود مي شود.
حجتي، مديريت برخط عرصه هاي كشاورزي از نظر سطح زيركشت، عمليات داشت و برداشت و همچنين كنترل آفات را از ديگر اولويت هاي بخش كشاورزي عنوان كرد و گفت: ما مي توانيم با بكارگيري سيستم هاي نظارت و كنترل از راه دور (اسكادا) بويژه بهره گيري از تصاوير ماهواره اي، توليد محصولات كشاورزي را بهتر كنترل كنيم.

** لزوم تدوين سند اقدام مشترك فناوري هاي فضايي در بخش كشاورزي
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات نيز در اين نشست بر ضرورت تدوين سند اقدام مشترك براي بكارگيري فناوري هاي فضايي در بخش كشاورزي به منظور مديريت بهينه مصرف آب تاكيد كرد.
به گزارش تارنماي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، آذري جهرمي به اجراي 2طرح آزمايشي هوشمندسازي آبياري در باغ 60 هكتاري در استان فارس و همچنين مديريت هوشمند زمين هاي كشت و صنعت مغان توسط وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، اشاره كرد.
وي گفت: اين طرح ها براي بكارگيري فناوري هاي نوين و فضايي در بخش كشاورزي اجرا شده و نتيجه آن كاهش مصرف آب و انرژي و همچنين افزايش توليد محصولات زراعي و باغي بوده است.
آذري جهرمي بر لزوم تشكيل كارگروه مشترك وزارتخانه هاي جهاد كشاورزي و ارتباطات و فناوري اطلاعات براي بررسي دقيق و كاربردي نتايج طرح هاي ياد شده تاكيد كرد و افزود: بايد سند اقدام مشترك 2وزارت براي بكارگيري فناوري هاي فضايي در بخش كشاورزي تدوين شود.
براساس اين گزارش، در اين نشست درباره طرح ها و فناوري هاي هوشمندسازي فرآيندها در بخش كشاورزي تبادل نظر و قرار شد معاونان 2 وزير ضمن بازديد ميداني از مراحل اجراي طرح، نسبت به تهيه و تدوين سند همكاري هاي وزارتخانه هاي جهاد كشاورزي و ارتباطات و فناوري اطلاعات اقدام كنند.

** كاربرد صنعت فضايي و اينترنت اشيا براي بهبود شرايط آبياري و داشت محصولات زراعي و باغي
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات نيز در صفحه اينستاگرام خود به نشست امروز پرداخت و موضوع آن را بررسي «راهكارهاي توسعه كاربردهاي صنعت فضائي در بخش كشاورزي كشور براي بهبود برنامه ريزي كاشت محصولات و نيز پايش آفت ها و...» عنوان كرد.
وي افزود: با مرور 2 طرح آزمايشي انجام شده در دشت مغان و استان فارس در زمينه بكارگيري اينترنت اشيا در بهبود شرايط آبياري و داشت محصولات زراعي و باغي، نتايج چشمگير آنها تشريح شد.
آذري جهرمي نوشت: مقرر شد كميته‌اي مشترك، پيش نويس برنامه اجرايي را در 45 روز تكميل كرده تا در ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي ارائه شود.
به گزارش ايرنا، سازمان فضايي ايران توسعه اينترنت اشيا (آي.او.تي-IoT)* و پياده سازي آزمايشي آن در بخش كشاورزي را در برنامه هاي خود قرار داده است.
اينترنتِ اشيا مفهومي جديد در دنياي فناوري و ارتباطات است كه در آن براي هر موجودي (انسان، حيوان يا شيء) قابليت ارسال داده از طريق شبكه‌هاي ارتباطي اينترنت يا اينترانت فراهم مي‌ شود.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات بتازگي اعلام كرد در اين زمينه از 2 سال پيش كميته اي در اين وزارتخانه براي برنامه ريزي تشكيل شده است.
ايجاد سامانه پايش آتش سوزي جنگل هاي شمال كشور با هدف كمك به بهبود محيط زيست و برگزاري كارگاه بين المللي سازمان ملل متحد درباره كاربرد هاي فناوري هاي فضايي در پايش خشكسالي و گرد و غبار از ديگر دستاوردهاي اين بخش است.
طرح ملي پايش محصول هاي كشاورزي با همكاري وزارت جهاد كشاورزي و طرح پايش تالاب ها و درياچه هاي كشور نيز با همكاري سازمان حفاظت از محيط زيست اجرا شده است.
......................................
* Internet of Things

‏IRNAeco@
اقتصام*2078*9186*1961* گزارش: هما همت خواه و محمدمهدي بهرامي* انتشار: مريم مسعود
۰ نفر