۲۱ آبان ۱۳۹۶، ۲۰:۰۸
کد خبر: 82727927
T T
۰ نفر
غربالگري حدود سه هزار كودك در هرمزگان در طرح ملي پيشگيري از تنبلي چشم

بندرعباس- ايرنا- سرپرست معاونت پيشگيري اداره كل بهزيستي هرمزگان گفت: از ابتداي اجراي طرح ملي پيشگيري از تنبلي چشم در استان (اول آبان ماه) تاكنون حدود سه هزار كودك غربالگري شدند.

ساميه جهانشاهي عصر يكشنبه در گفت و گو با ايرنا اظهار داشت: اين طرح در 900 مهدكودك و 249 مركز و خانه بهداشت شهري و روستايي استان در ميان كودكان سه تا شش سال در دست اجرا است.
وي با بيان اينكه اجراي اين طرح تا پايان آذرماه ادامه دارد، افزود: سال گذشته 68 هزار و 529 كودك در هرمزگان تحت پوشش طرح غربالگري تنبلي چشم قرار گرفتند و امسال پيش بيني مي شود 127 هزار كودك در اين طرح شركت كنند.
جهانشاهي اظهار كرد: سال گذشته 2 هزار و 218 كودك داراي اختلال بينايي از جمله تنبلي چشم، عيوب انكساري، انحراف چشم و ساير بيماري ها بودند كه 135 نفر آنان تحت درمان قرار گرفتند .
وي اضافه كرد: طرح پيشگيري از تنبلي و معاينه چشم در مرحله اول توسط مربيان، معلمان و بهورزان آموزش ديده انجام مي شود و در مرحله بعد موارد مشكوك به بينايي سنجي معرفي شده و در صورت نياز به معاينه تخصصي به چشم پزشك ارجاع داده مي شود.
جهانشاهي با بيان اينكه همراه داشتن شناسنامه كودك براي شركت در اين طرح الزامي است، گفت: تنبلي چشم يكي از علل مشكلات چشمي در كودكان است كه با غربالگري در سن سه تا شش سال مي‌توان از آن پيشگيري كرد.
بيماري تنبلي چشم موجب اختلال ديد طبيعي مي شود و در اين اختلال شايد ظاهر چشم سالم باشد ، اما ديد كودك حتي با وجود استفاده از عينك نيز كامل نخواهد بود.
به اعتقاد متخصصان چشم پزشكي بهترين زمان براي درمان اين اختلال بينايي سه تا شش سال مي باشد.
به اعتقاد متخصصان اين حوزه، اگر دوره طلايي سه تا شش سال را در درمان اين بيماري از دست بدهيم ، شانس درمان فرد مبتلا را بسيار كم كرده و وي را به سوي نابينايي سوق داده ايم.
7198/6048
خبرنگار: فاطمه حسيني * انتشار: خليل تنيده

* آگاهي از آخرين اخبار استان در كانال تلگرام ايرنا هرمزگان
* لينك جستجو كانال: irnabandarabas@
*ايميل: irna.hormozgan@yahoo.com