۲۳ آبان ۱۳۹۶، ۱۲:۵۷
کد خبر: 82730295
T T
۰ نفر
جزيره كيش پيشاني صنعت گردشگري كشور/ ايجاد انگيزه سفر راهكار رونق اقتصادي

ايرنا- كيش - توسعه پايدار در مناطق آزاد متشكل از چهار ستون كليدي جامعه، فرهنگ، محيط زيست و اقتصاد كه در بستري از چهار عنصر مردم، زمين، سود و سياست، بايد به تعادل برسند و نبود هر كدام از اين مولفه ها منجر به حذف ديگر عناصر و عدم موفقيت مناطق آزاد خواهد شد.

كارشناسان معتقدند موفقيت مناطق آزاد در گروه توانايي آنها در حل مسائل توسعه پايدار است ، چرا كه بسياري از كشورهاي دنيا اينك به اين باور رسيده اند كه منطقۀ آزاد دريچه اي است كه مي تواند توسعۀ اقتصادي هر كشوري را شتاب بخشد و به عنوان ابزاري قدرتمند، برتري هاي بالقوه آنان را به توانايي بالفعل تبديل و نقش پلي مستحكم بين اقتصاد ملي و اقتصاد بين المللي را ايفا نمايد.
از اين رو كشورها خدمات و امتيازات ويژه اي را در مناطق آزاد عرضه مي كنند و اين نكته مهم فرصت را براي حضور پررنگ سرمايه گذاران و بخش خصوصي پويا فراهم مي آورد.
سوال مهم و اساسي در اين خصوص اين است كه مناطق آزاد آيا به اهداف خود رسيده اند؟ چالش هاي آنها چيست و دوم اينكه رفع چالشهاي كنوني اين مناطق و ارتقاء اثر بخشي آنها در اقتصاد ملي، با بهره از كدام تجربه و معيار و استانداردهاي جهاني محقق مي شود؟ كه در فرصتي مناسب با بهره گيري از صاحبنظران امر پاسخ اين سوالات را جوايا مي شويم.
اما ترديدي نيست كه توسعه پايدار مناطق آزاد و رسيدن به افق هاي ترسيمي در اين مناطق، نيازمند مديريت هاي برنامه محور و راهبردي باورپذير است ك بايد متناسب با ظرفيت مناطق، اقدام به توسعه زير ساختهاي كنوني و در صورت لزوم اصلاح و تكميل فرايندها، ضوابط و قوانين مربوطه باشد.
بي شك ايجاد مجاري كسب درآمد ارزي، جذب سرمايه هاي خارجي، انتقال تكنولوژي، ايجاد زمينه و فرصتهاي شغلي، تربيت نيروي انساني و ارتقاء مهارتهاي شغلي و مديريتي، ايجاد پيوندهاي صنعتي ميان صنايع مناطق آزاد تجاري و صنعتي و اقتصاد ملي، نفوذ در بازارهاي خارجي، افزايش توان رقابتي، جذب نقدينگي هاي سرگردان داخلي و كمك به مهار تورم و در نهايت توسعه منطقه اي اساس و اهداف ايجاد مناطق آزاد است.
جزيره كيش به عنوان يكي از مناطق آزاد و با 2 ماموريت اصلي توسعه گردشگري و تجارت نيازمند گامهاي اثر گذار و تحول گرا براي ايجاد زيرساخت هاي اصولي و استاندارد مورد نياز است كه تفكرات و دغدغه هاي مديريت جديد سازمان منطقه آزاد كيش، افق هاي روشني را در اين جزيره مستعد نويد مي دهد.
نشست هاي تخصصي ابراهيم انصاري لاري در آغازين روزهاي فعاليت كاري با نخبگان، كارشناسان، صاحبنظران و از همه مهمتر فعالان صنوف مختلف در اين جزيره خود گواه روشني بر رويكرد تحولگرا وي در رساندن كيش به جايگاه در خور نامش مي باشد.
به گزارش روز سه شنبه ايرنا به نقل از روابط عمومي و امور بين المل سازمان منطقه آزاد كيش محمد ابراهيم انصاري لاري روز گذشته ( دوشنبه) در نشستي با نمايندگان انجمن سرمايه‌گذاران و كار آفرينان كيش به بررسي مشكلات و چگونگي رونق اقتصادي و گردشگري اين جزيره به عنوان يكي از اولويت هاي كاري خود پرداخت.

** رونق گردشگري در گرو ايجاد زيرساختهاي جذاب و نوآورانه
مديرعامل سازمان منطقه آزاد كيش شرط لازم براي سرمايه‌گذاري در كيش را خلاقيت و ايجاد جاذبه‌هاي نوين عنوان كرد و گفت: جزيره كيش نياز به اتفاقات نو در حوزه گردشگري دارد.
انصاري لاري تاكيد كرد: امروز در تمامي شهرهاي كشور انواع هتل‌ها، بازارها و مراكز تفريحي وجود دارند و امكانات موجود، مزيت رقابتي براي كيش نيست، بلكه براي جذب گردشگر بايد تفريحات جذاب و نو آورانه داشته باشيم تا گردشگران در مقايسه با شرايط كشورهاي اطراف، انگيزه‌اي براي سفر به كيش داشته باشند.

**كيش براي جذب گردشگر نيازمند مزيت رقابتي است
مديرعامل سازمان منطقه آزاد كيش از طرفي ايجاد مزيت رقابتي در مقايسه با كشورهاي همسايه براي جذب گردشگر را مورد تاكيد جدي قرار داد و افزود: در جهان امروز گردشگران تنها به خاطر ارزاني، مقصد خود را انتخاب نمي‌كنند، بلكه مزيت‌هاي ديگري نيز مورد توجه است.
وي تصريح كرد: در خصوص جزيره كيش نيز تنها با كاهش هزينه هاي سفر نمي‌توان گردشگر جذب كرد بلكه نياز است ضمن ارتقاي خدمات دهي و كيفيت كالاها، امكاناتي در كيش ايجاد شود كه براي گردشگران جذاب باشد.

**اقتصاد كيش مستقل از فروش اراضي باشد
در اين نشست، مديرعامل سازمان منطقه آزاد كيش با اشاره به تشكيل كارگروهي براي شناسايي مشكلات و راه كارها گفت: در خصوص كاهش هزينه‌ها و زمان براي صدور مجوزهاي مختلف نيز اين كارگروه با بررسي موانع به تسريع و تسهيل امور كمك مي‌كند.
انصاري لاري ايجاد درآمدهاي پايدار براي كيش را يكي از مهمترين اولويت‌هاي برنامه كاري خود برشمرد و افزود: اقتصاد كيش بايد مستقل از فروش اراضي اين منطقه باشد؛ به اين منظور 2 طرح درآمدزا براي ثبات اقتصادي منطقه مد نظر داريم كه پس از بررسي هاي اوليه براي اجراي اين طرح ها تصميم‌گيري مي‌شود.

**خلاقيت، شرط لازم براي سرمايه‌گذاري در كيش
وي با تاكيد بر اينكه سرمايه‌گذاري‌ها در كيش بايد هدايت شده باشد افزود: در حال حاضر جزيره ظرفيت سرمايه‌گذاري در حوزه مسكن را ندارد و در زمينه صنعت نيز بايد در بخش هاي صنايع هايتك، دانش بنيان و نانو تلاش كرد.
انصاري لاري رونق دوباره كيش را نيازمند يك همت جمعي دانست و خاطرنشان كرد: همه كشورهايي كه امروز در عرصه گردشگري حرفي براي گفتن دارند يك بار هزينه رشد خود را پرداخت كرده اند.
وي توضيح داد: در جزيره كيش هم نياز است همه دست به دست هم دهند و با كاهش هزينه‌ها و قيمت‌ها از يك سو و افزايش كيفيت خدمات و كالاها از سوي ديگر گردشگران را جذب كنند؛ در اين صورت شايد در ماه‌هاي اول سود زيادي وجود نداشته باشد اما ادامه اين روند در بلند مدت رونق دائمي و سود آوري براي جزيره كيش به ارمغان مي آيد.
وي از انجمن سرمايه گذاران و كار آفرينان كيش خواست براي ايجاد يك تحول در جزيره همه صنوف را همراه كنند تا با كاهش هزينه ها، ارتقاي كيفيت خدمات و كالاها و افزايش جاذبه‌هاي گردشگري رونق را به منطقه بازگردانند.
جزيره كيش با مساحت 91.5 كيلومتر مربع و جمعيتي حدود 40 هزار نفر در 18 كليومتري كرانه جنوبي ايران در محدوده شمالي آب هاي نيلگون خليج فارس واقع است.
سالانه به طور متوسط بيش از يك ميليون و 700 هزار نفر گردشگر داخلي و خارجي از اين جزيره مرجاني بازديد و از ظرفيت هاي مختلف طبيعي ،تفريحي و گردشگري آن استفاده مي كنند.
6993*تنظيم و انتشار: اكبر بهاروند