۲۳ آبان ۱۳۹۶، ۱۵:۲۷
کد خبر: 82730617
T T
۰ نفر

اضطراب اجتماعي مغز را مستعد افسردگي مي‌كند

۲۳ آبان ۱۳۹۶، ۱۵:۲۷
کد خبر: 82730617
اضطراب اجتماعي مغز را مستعد افسردگي مي‌كند

تهران – ايرنا -‌ مطالعات جديد نشان مي‌دهد اضطراب اجتماعي و استرس يك عامل تاثيرگذار بر خلق و خو و بروز افسردگي است

به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از نيچر، هر چيزي كه احساس با ارزش‌بودن را در فرد تهديد كند، نوعي اضطراب اجتماعي است. محققان مدرسه پزشك Icahn در نيويورك، براي بررسي تاثير چنين فشارهايي بر خلق و خو، 24 موش را به مدت 10 روز و هر روز 10 دقيقه در مقابل موش‌هاي بزرگتر و به اصطلاح قلدر قرار دادند. 10 موش توانستند بر اين شرايط غلبه كنند و 14 موش از نظر اجتماعي بسيار منزوي شدند.
سپس محققان نمونه خون، بافت و DNA در موش‌هاي بزرگتر، موش‌هاي منزوي و موش‌‌هايي كه توانسته بودند بر شرايط غلبه كنند را بررسي كردند و دريافتند استرس و اضطراب اجتماعي در سه مرحله خلق و خو را تغيير مي‌دهد. در مرحله اول استرس التهاب را وارد جريان خون مي‌كند. اين فرآيند سبب مي‌شود سدخوني مغز ضعيف شود و به مواد ديگر مانند مولكول هاي التهابي و سلول‌هاي سفيد خون اجازه دهد تا وارد مغز شوند. سد خوني به طور طبيعي از مغز محافظت مي كند. ورود اين مواد به مغز باعث مي‌شود سيگنال‌دهي عصبي به بخشي از مغز كه مسئول تهديد و پاداش است مختل شود.
اين مطالعه اولين بار است كه تاثير استرس و اضطراب اجتماعي بر خلق و خود را بررسي مي‌كند و مي‌تواند در درمان انواع اختلالات خلقي و افسردگي موثر باشد.
نتايج اين مطالعه در نشريه Nature Neuroscience منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
مترجم: سپيده كاشاني** انتشار: گلشن
۰ نفر