كریم حاجی زاده روز پنجشنبه افزود: بدنبال وقوع زمین لرزه شب گذشته در جمهوری آذربایجان كه در شهرستان های شمالی استان نیز احساس شد ، كارشناسان برای بازدید از آثار تاریخی اعزام شدند.
او با اشاره به احساس شدن زلزله در شهرستان های پارس آباد، بیله سوار و اصلاندوز گفت: كارشناسان برای بازدید از آثار و ابنیه تاریخی به تمامی مناطق اعزام شده و بر اساس گزارش های واصله خوشبختانه هیچ آسیبی به این آثار وارد نشده است.
مدیر كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اظهار كرد: با توجه به اینكه كانون زمین لرزه كشور جمهوری آذربایجان بوده و به دلیل نزدیكی كانون زلزله به شهرهای شمال استان این احتمال وجود داشت كه آسیبی به آثار و ابنیه تاریخی وارد شود كه خوشبختانه گزارشی از تخریب و صدمه به این آثار ارائه نشد.
حاجی زاده افزود: در همین راستا یگان حفاظت میراث فرهنگی به حالت آماده باش بوده و برای بررسی و سركشی به آثار و ابنیه تاریخی به مناطق مختلف اعزام شدند.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی میراث فرهنگی اردبیل ، او همچنین گفت: كاركنان این اداره كل یك روز از حقوق ماهانه خود را به زلزله زدگان كرمانشاه اختصاص دادند.
وی تصریح كرد: ضایعه زلزله در غرب كشور و استان كرمانشاه موجب تاسف و تالم مردم ایران و استان اردبیل شده و به دلیل خسارت قابل توجه ساكنان مناطق زلزله زده امدادرسانی، حمایت مادی و روحی روانی از ساكنان این مناطق وظیفه هر هموطن است.
وی افزود: با هدف مشاركت در تسكین آلام هموطنان كرمانشاهی، كاركنان اداره كل میراث فرهنگی استان یك روز از حقوق ماهانه خود را برای كمك به زلزله زدگان اختصاص دادند.
مجموعه تاریخی بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی به عنوان نگین بناهای باستانی استان ، بقعه شیخ كلخوران متعلق به امین الدین جبرئیل پدر شیخ صفی الدین اسحق جد سلاطین صفوی واقع در روستای كلخوران ، خانه ارشادی ، حمام ملاهادی ، برج شاطر ، پل هفت چشمه ، مجموعه بازار تاریخی و مسجد جمعه از دیگر جاذبه های اردبیل هستند.
همچنین مقبره شیخ حیدر ، كاروانسرای قانلی بولاغ ، سنگ نبشته های ساسانی ، قلعه های دیو ، قهقهه و كهنه در مشگین شهر ، قیز قلعه و شاه تپه در گرمی ، حمام سنگی در كوثر ، قلعه بوینی یوغون در نیر ، هفت تپه در خلخال و بناهای باستانی بازمانده از دوره های مختلف در گوشه و كنار این خطه نمونه هایی از تاریخ و فرهنگ این دیار است.
دهكده صخره ای باستانی ویند كلخوران ، تپه های باستانی آناهیتا ، گورستان سنگی پیرازمیان ، كلیسای مریم مقدس ، كاروانسرای شاه عباسی ، شهر یئری ، شیروان دره سی ، عمارت آقازاده اردبیلی ، منطقه گردشگری كپز و ازناو ، منطقه حفاظت شده آق داغ ، ژئوپارك دربند مشكول ، گیلوان ، آبشارهای سردابه ، گورگور ، شورشورنه ، آق بلاغ (سیبیه خانی) ، دیز و نره گر و غارهای تاریخی لاهرود و هفت خانه از دیگر آثار قابل توجه هستند.
زلزله ای به بزرگی 5.4 ریشتر كه مركز آن شهر برده جمهوری آذربایجان بود دیشب باعث هراس مردم در شهرهای شمالی استان اردبیل از جمله پارس آباد و بیله سوار مغان و ریختن آنها به خیابان ها شد.
به گزارش موسسه ژئو فیزیك دانشگاه تهران ، این زمین لرزه در ساعت 23 و 17 دقیقه و 59 ثانیه پنجشنبه شب در عمق 10 كیلومتری زمین بوقوع پیوسته است.
فاصله كانون این زمین لرزه به شهر پارس آباد 98 كیلومتر و اردبیل 249 كیلومتر بوده است.
خبرنگار: گیتی طالبی ** انتشار دهنده:سیفعلی موسی زاده
6018/6016
زلزله شب گذشته خساراتی به آثار تاریخی استان اردبیل وارد نكرده است
۲۵ آبان ۱۳۹۶، ۱۵:۱۳
کد خبر:
82733211
اردبیل - ایرنا - مدیركل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل گفت: زلزله شب گذشته هیچ خسارتی به آثار تاریخی این استان وارد نكرده است.