به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، سید عباس عراقچی سه شنبه در سمینار 'همكاریهای هسته ای، پیشرفت ها و چشم اندازها' كه در قالب سومین دور گفتگوهایی سطح بالای ایران و اتحادیه اروپا در اصفهان آغاز شد، افزود: ما در مسایل منطقه ای، اختلاف نظرهایی با اتحادیه اروپا داریم اما با گفتگو هایی كه در این زمینه در سطوح كارشناسی و عالی رتبه داریم تلاش می كنیم كه به یك درك صلح آمیز و مشترك از اختلاف دیدگاه ها برسیم.
وی تاكید كرد: ایجاد این درك مشترك و متقابل و آغاز همكاری ها در این زمینه، دست یافتنی است.
وی همچنین تاكید كرد: پس از اجرای سند برجام، ارتباطات ایران و اتحادیه اروپا بسیار توسعه یافته و از روابط خوبی برخورداریم.
وی ادامه داد: ما دیروز دور سوم گفتگوهای عالی رتبه ایران و اتحادیه اروپا را در تهران آغاز كردیم و حوزه های مختلف مانند همكاری های اقتصادی، بانكداری، سرمایه گذاری، تجارت، حمل و نقل، ارتباطات فرهنگی، گردشگری، ارتباطات مردمی، مسائل زیست محیطی، مهاجرت و حقوق بشر در این گفت گو ها مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
معاون وزیر امور خارجه گفت: این نشست بسیار پر ثمر بود و به مرحله ای رسیده ایم كه بتوانیم نقشه راه را برای همكاری های آتی فراهم كنیم.
عراقچی اضافه كرد: دستور العمل ما در این راه، برجام است كه توسط خانم موگرینی و آقای ظریف در آوریل 2013 امضا شد و چارچوب مهمی برای همكاری های دو طرف فراهم كرد.
رییس ستاد پیگیری اجرای برجام، انرژی را از مهمترین زمینه های همكاری های دو طرف ذكر كرد و گفت: البته نفت و گاز نقش بسیار مهمی در این زمینه ایفا می كند.
به گفته عراقچی، صادرات نفت خام ایران به اروپا به وضعیت پیش از دوران تحریم بازگشته و مذاكراتی بین شركت های اروپای و ایران در حال انجام است.
وی یاداور شد: ما قراردادهایی با توتال و دیگر شركت های اروپایی داریم و همكاری های دو طرف در حوزه انرژی در حال گسترش داشت.
عراقچی خاطرنشان كرد: همچنین بحث تازه ای درباره انرژی های تجدیدپذیر آغاز كرده ایم و در این راستا سمیناری برگزاری می كنیم و مباحثی درباره سرمایه گذاری شركت های اروپایی در این حوزه مطرح شده است.
معاون وزیر امور خارجه گفت: استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای موضوع بسیار مهمی است كه بحث ایمنی هسته ای از مهمترین موارد آن است و ایران و اتحادیه اروپا در این زمینه هم همكاری های خود را آغاز كرده اند.
وی، پزشكی هسته ای را از دیگر حوزه های همكاری 2 طرف عنوان و اظهار كرد: ما در وزارت امور خارجه از گسترش همكاری های ایران و اتحادیه اروپا حمایت می كنیم.
عراقچی با قدردانی از مواضع اروپایی ها بخاطر حمایت از برجام و تلاش های مهمشان در این زمینه، اظهار امیدواری كرد كه با همكاری با یكدیگر بتوانیم از نتایج این توافق سود ببریم.
معاون وزیر امور خارجه تصریح كرد: بسیار مهم است كه همه طرف ها به تعهدات خود پایبند باشند.
وی با بیان اینكه جمهوری اسلامی ایران تلاش كرده است به تعهداتش پایبند باشد، تصریح كرد: دبیر كل آژانس بین المللی هسته ای حداقل 9 بار پایبندی ایران به تعهداتش را تایید كرد.
وی اضافه كرد: ما هم انتظار داریم دیگران نیز به تعهدات خود پایبند باشند و به همكاری با اتحادیه اروپا و كشورهای اروپایی و برای اینكه این تعهد پایدار باشد ادامه می دهیم.
سمینار 'همكاریهای هسته ای، پیشرفت ها و چشم اندازها' در قالب سومین دور از گفتگوهایی سطح بالای ایران و اتحادیه اروپا، روز سه شنبه در تالار آیینه هتل عباسی اصفهان آغاز شد.
سید عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه، بهروز كمالوندی معاون امور بینالملل حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی و هلگا اشمید معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا سخنرانان اصلی این سمینار دو روزه هستند.
سومین دور از گفتگو های سطح بالای ایران و اروپا به ریاست سید عباس عراقچی و هلگا اشمید روز گذشته در تهران آغاز شد.
انرژی محیط زیست، مسایل اقتصادی، مبارزه با مواد مخدر، حقوق بشر و مسایل منطقه ای از مهمترین محورهای گفتگوهای سطح بالای تهران و بروكسل است.
بعد از اجرایی شدن سند برجام، طرفین 2 دور گفت و گو در تهران و بروكسل انجام داده اند این در حالی است كه ایران و اتحادیه اروپا در سال های گذشته نیز گفت و گوهایی در قالب گفت و گوهای انتقادی و سازنده داشته اند.
برجام موانع حقوقی همكاری های بین المللی هسته ای با ایران را هم از میان برداشته است به طوریكه بر اساس ضمیمه سه برجام، كشورها باید در زمینه انرژی صلح آمیز هسته ای نیز با ایران همكاری كنند.
ت/2021/3011 خبرنگار: داود مرادپور**تنظیم: آسیه معینی - انتشار: سلطانمرادی
عراقچی:
بسیار مهم است كه در گفتگو با اتحادیه اروپا به یك درك صلح آمیز و مشترك از مسائل منطقه ای برسیم
۳۰ آبان ۱۳۹۶، ۱۱:۱۸
کد خبر:
82737433
اصفهان- ایرنا- معاون وزیر امور خارجه گفت: این نكته بسیار مهم است كه در گفتگو با اتحادیه اروپا به یك درك صلح آمیز و مشترك از اختلاف نظرهای موجود درباره مسائل منطقه ای دست دست یابیم.