به گزارش ايرنا، كليم الله وثوق روز سه شنبه در ديدار اعضاي كميسيون مديريت اجرايي ايمني و حمل ونقل اين استان با امام جمعه زنجان افزود: اقدامهايي در ارتباط با رفع نقاط حادثه ساز، ايمن سازي جاده وارتقاي كيفيت انها انجام گرفته كه آثار خوبي به همراه داشته و به كاهش تصادفات منجر شده است.
وي با بيان اينكه عامل انساني بيشترين نقش را در وقوع حوادث جاده اي دارد، اظهار كرد: كاهش تصادفات امري دشوار بوده و نمي توان به صفر رساند اما اين استان در حوزه هاي ياد شده رتبه هاي خوبي را كسب كرده است.
وثوق افزود: جاده هاي روستايي اين استان در مقايسه با گذشته ارتقا يافته اما از علل مهم وقوع تصادفات در اين بخش مي توان به بي توجهي به قوانين راهنمايي و رانندگي و سرعت بالا اشاره كرد.
وي بيان كرد: آمارها نشان مي دهد شمار وقوع تصادفات روستايي در مقايسه با سال گذشته كاهش دارد اما اين وضعيت در راههاي روستايي چشمگير است.
مدير كل راه وشهر سازي استان زنجان خاطر نشان كرد: براي فرهنگسازي دركاهش تلفات تصادفات از ظرفيت هاي امامان جمعه و منبرها بايد استفاده شود و اين مهم نتايج مثبتي به دنبال دارد.
مديركل راهداري و حمل و نقل جادهاي استان زنجان نيز ادامه داد: طي هفت ماهه اول امسال تلفات برون شهري روستايي 25 نفراعلام شده كه نسبت به مشابه سال گذشته 22 درصد كاهش نشان مي دهد و رتبه هشتم در كشور را دارد.
ايرج دست نشان افزود: تلفات برون شهري نيز طي مدت ياد شده 108 نفر بوده كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته 26 درصد كاهش و رتبه پنج در كشور را به خود اختصاص داده است.
وي بيان كرد: در سال گذشته كمتر از 16 هزار تلفات جاده اي در كشور اعلام شده كه اين آمار در سال 85، 27 هزار نفر را شامل مي شد و با توجه به برنامه ريزي و هدف گذاري وزارت راه و شهر سازي اين آمار به نصف كاهش يافته اما تا رسيدن به آمار نهايي بايد كارشود.
مديركل راهداري و حمل و نقل جاده اي استان زنجان ادامه داد: اين سازمان از سال 81 بحث فرهنگسازي را آغار كرده كه از طريق آموزش ها به گروههاي تلاش دارد به اصلاح رفتاري ترافيكي منتهي شود.
دست نشان خاطرنشان كرد: تلفات برون شهري و روستايي در سال گذشته اين استان نيز 222 نفر گزارش شد كه 9. 7 درصد كاهش داشت و رتبه 13 در كشور كسب شد.
وي بيان كرد: فرهنگ جاده اي در بين مردم انگونه كه بايد و شايد نهادينه نشده و اميدواريم با ارائه آموزش ها تحولي ايجاد شود .
به گفته اين مسئول ، با انجام اقداماتي براي گروههايي آسيب پذير مدارس حاشيه راهها كه از سال 81 اجرا مي شود تلفاتي در اين حوزه گزارش نشده است.
مديركل راهداري و حمل و نقل جاده اي استان زنجان ادامه داد: همه ساله طرح ايمن سازي فيزيكي مدارس حاشيه راهها انجام مي گيرد كه تاكنون 131 روستا ايمن سازي شده و طرح ارتقاي ايمني موتورسوران نيز در 68 روستاي استان اجرا شده است.
وي يادآوري كرد: براي صاحبان وانت بار و ادوات كشاورزي در 45 روستاي استان نيز آموزش هاي لازم ارائه شده است.
به گزارش ايرنا، هم اكنون پنج هزار و 650 كيلومتر راه مواصلاتي در استان زنجان وجود دارد كه از اين ميزان چهار هزار و 100 كيلومتر آن راه روستايي و يكهزار و 550 هزار كيلومتر آن راه هاي اصلي، فرعي، بزرگراه و آزاد راه را شامل مي شود.
7320/8068
خبرنگار: اعظم شامي *** انتشار : اسماعيل جهانبخش
زنجان - ايرنا - مديركل راه و شهرسازي زنجان گفت: سالانه 200 كيلومتر از راههاي روستايي اين استان بهسازي و آسفالت مي شود و هم اكنون 98 درصد خانوارهاي روستايي از جاده آسفالته برخوردار هستند.