به گزارش روز شنبه شبكه بی بی سی عربی، روزنامه صهیونیستی یدیعوت آهارانوت فاش كرد كه «محمد بن عبدالكریم عیسی» وزیر سابق دادگستری و رئیس فعلی انجمن جهان اسلام عربستان و محمد الانكاری سفیرعربستان در فرانسه از بزرگترین كنیسه یهودیان در پاریس پایتخت فرانسه بازدید كردند.
این روزنامه صهیونیستی نوشت: این بازدید به دعوت 'حاییم كورسیی' خاخام ارشد یهودیان فرانسه و 'موشی صباغ' خاخام كنیسه اعظم یهودیان در فرانسه صورت گرفت و این اقدام نشانه جدیدی از گرم شدن روابط بین اسرائیل و سعودی ها است.
طبق گزارش این روزنامه ، خاخام ارشد یهودیان فرانسه دعوت شدن از خود برای سفر به عربستان را بعید ندانست، به ویژه كه او پیش از این، در مراسم مختلفی در سفارت عربستان در پاریس به دعوت الانكاری شركت كرده است.
شمعون آران روزنامه نگار و خبرنگار سیاسی در خصوص این بازدید در صفحه توییتری خود نوشت: بازدید مسئولین عالی رتبه سعودی از كنیسه یهودیان در فرانسه در نوع خود بی سابقه است.
وی افزود: به طور یقین این بازدید با چراغ سبز و اجازه «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان صورت گرفته است.
برخی از كاربران صفحات اجتماعی در واكنش به این اقدام مقامات سعودی، آن را از تناقض های حماقت بار در سیاست های عربستان دانستند و نوشتند: درحالی كه آنها اتحادیه جهانی علمای مسلمان را در لیست گروههای تروریستی قرار می دهند، رئیس كنونی انجمن جهان اسلام عربستان از كنیسه یهودی در فرانسه دیدار می كند كه این مساله توهین به مقدسات مسلمانان است.
روز گذشته كشورهای مصر، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و بحرین با انتشار بیانیه ای ، اتحادیه جهانی علمای مسلمان به ریاست شیخ یوسف القرضاوی و شورای بین المللی اسلامی كه مقر آن در دوحه است و همچنین 11 شخصیت دیگر را به فهرست تروریسم خود افزودند.
مجله نیوزویك آمریكا نیز در واكنش به بازدید مسئولان سعودی از كنیسه یهودیان در فرانسه نوشت: این اقدام نشان دهنده گرم شدن روابط تل آویو و ریاض است و شواهد بسیاری وجود دارد كه نشان می دهد عربستان تمایل به برقراری روابط با اسرائیل دارد.
الیوت آبرامز نویسنده این مطلب گفت: دیدار مسئولان عربستانی از این كنیسه بدون اجازه رسمی دو طرف عربستانی و اسرائیلی ممكن نیست.
وی این بازدید را با دیدار انور سادات رئیس جمهوری سابق مصر در 19 نوامبر 1977 از تل آویو و سخنرانی در برابر كنست یهودیان مقایسه كرد.
به گفته آبرامز « سعودی ها آنچه را كه از اسرائیل می خواسته اند از طریق كانال های نظامی و اطلاعاتی بدست آورده اند اما انها برای دور ماندن از انتقادات، رابطه خود با تل آویو را آشكار نمی كنند و اگر چه برخی امورعلنی صورت می گیرد.
این نویسنده همچنین نوشت: عبدالله بن عبدالعزیز پادشاه سابق عربستان در زمان خود خواستار گفت و گوی میان ادیان در نوامبر (آبان -آذر) 2008 در جلسه سازمان ملل متحد شد كه در آن جرج بوش رئیس جمهور اسبق آمریكا نیز حضور داشت.
وی افزود: مركز جهانی عبدالله بن عبدالعزیز برای گفت و گو میان ادیان و فرهنگ ها در نوامبر 2012تاسیس شد.
به گفته آبرامز این مركز یك توجیه برای محمد بن سلمان ولیعهد عربستان برای اقدامات خود است كه می تواند در خصوص روابط ریاض با تل آویو پشت آن پنهان شود.
وی همچنین افزود: درحالی كه در سال های گذشته دشمنی در سطح اروپا و نیز افكار عمومی جهانی نسبت به اسرائیل افزایش یافته، احترام به این رژیم از سوی سعودی ها یك گام مفید برای یهودیان و اسرائیل خواهد بود.
نویسنده مجله نیوزویك گفت: اگر سفیر عربستان در پاریس می تواند از یك كنسسه یهودی دیدار كند بنابراین سفیر این كشور در آمریكا كه فرزند پادشاه عربستان است نیز می تواند این كار را انجام بدهد؟
یووال اشتاینیتز وزیر انرژی رژیم صهیونیستی نیز روز یكشنبه گذشته در مصاحبهای گفت كه تلآویو روابط مخفیانه با ریاض دازذ.
وی افزود: ما مشكلی نداریم كه روابط خود با این كشورها را علنی كنیم اما طرف مقابل ما میخواهد این روابط را مخفی كند و ما هم به تصمیم آن احترام میگذاریم.
خاورم**9366** 1064
مترجم:صغری رحیمی
كاربران فضای مجازی:حضور مقامات سعودی دركنیسه یهودی، نشانه تمایل ریاض برای رابطه با تل آویو است
۴ آذر ۱۳۹۶، ۱۴:۴۱
کد خبر:
82742380
تهران- ایرنا- كاربران فضای مجازی با انتشار تصاویری از بازدید 'محمد بن عبدالكریم عیسی' وزیر سابق دادگستری و 'محمد الانكاری' سفیر عربستان در فرانسه از بزرگترین كنیسه یهودیان در پاریس پایتخت فرانسه به آن واكنش نشان دادند و این اقدام را نشانه رویكردهای احمقانه ریاض برای برقراری روابط با تل آویوخواندند.