علی محمد شاعری كه پیش از نمایندگی مردم شرق مازندران در مجلس دهم، معاون سازمان محیط زیست كشور بود روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در ساری افزود: نباید به بهانه حفاظت از محیط زیست و كشاورزی، مانع توسعه صنعتی مازندران شد، این كار باعث افزایش بیكاران و فرار مغزها از این خطه شمال كشور می شود.
وی ادامه داد: هر صنعتی كه در استان مازندران بنای استقرار دارد، باید شرایط زیست محیطی آن با استانداردهای رایج همخوانی داشته باشد و تمام این استانداردها نیز در اجرا با نظارت دستگاه های مسوول عملیاتی شود.
وزارت نفت بنا به درخواست استان مازندران با موافقت طرح ساخت پتروشیمی در اراضی میانكاله در شرق مازندران این طرح را برای دریافت ارزیابی زیست محیطی به سازمان حفاظت محیط زیست فرستاد و بنا برآنچه در فضای مجازی انتشار یافته این سازمان موافقت ضمنی خود را با ساخت این پروژه اعلام كرده است.
پیش از این در دولت یازدهم سازمان محیط زیست با ساخت پالایشگاه نفت درمیانكاله به دلیل شرایط حساس زیست محیطی منطقه مخالفت كرده بود.
شبه جزیره میانكاله حدود 60 هزار هكتار وسعت دارد كه به دلیل وجود تالاب میانكاله در این منطقه یكی از 600 ذخیرگاه زیست كره در جهان است كه سالانه پذیرای 150 گونه پرندگان مهاجر با یك میلیون و 500 هزار بال پرنده است.
** دورشدن مازندران از توسعه صنعتی به دلیل نگاه كشاورزی محور
نماینده مردم شهرستان های نكا، بهشهرو گلوگاه درمجلس شورای اسلامی معتقد است كه با نگاه های مخالفت با توسعه صنعتی مازندران در3 دهه اخیر، این خطه از داشتن صنایع بزرگ محروم شد و نتیجه آن نیز بیكاری 150 هزار فارغ التحصیل و كوچ حدود یك میلیون مازنی به پایتخت است.
شاعری افزود : تجربه جهانی نشان داده استقرار صنایع بزرگ از جمله پتروشیمی در استان های كشاورزی محور همانند مازندران هیچ منافاتی با كشاورزی ندارد و مشكل اصلی در این بخش رعایت نشدن استانداردهای رایج است.
وی اضافه كرد : اگر ضوابط رایج استاندارد برای ساخت صنایع رعایت نشود، نه تنها پتروشیمی كه ایجاد سایر صنایع نیز می تواند برای محیط زیست مضر باشد .
وی این ضوابط را شامل استفاده از تجهیزات مدرنی دانست كه كمترین آلودگی را برای محیط زیست داشته باشند تعریف كرد.
شاعری علت به نتیجه نرسیدن ساخت پتروشیمی در گلستان با وجود تامین زیرساخت ها كه این پروژه نیز در دوره مدیریت وی بر استانداری این استان كلنگ زنی شد ضعف مدیریتی دانست.
وی اضافه كرد: اگر ضعف مدیریتی نبود، پتروشیمی گلستان می توانست از چند سال گذشته فعال شود و استقرار این واحد مشكل زیست محیطی نداشته است.
وی تصریح كرد : طرح فعلی پتروشیمی كه از سوی وزارت نفت برای منطقه میانكاله در شرق مازندران موافقت شده در صورتی قابلیت اجرایی می گیرد كه ارزیابی زیست محیطی آن موسوم به( EIA) در كارگروه ماده 2 كه نمایندگان برنامه و بودجه، سازمان متقاضی و محیط زیست حضور دارند به تایید برسد.
نماینده مردم شرق مازندران اظهارداشت كه طرح پتروشیمی پیشنهادی برای این استان در حدود 8 تا 10 كیلومتر فاصله با تالاب میانكاله در صورت موافقت ایجاد می شود و مشكلی برای این تالاب زیست كره جهانی و جانداران آن نخواهد داشت.
شاعری دلیل علمی خود را برای بی خطر بودن ساخت این طرح در نزدیكی میانكاله را فعال بودن كارخانه فولاد، كاغذسازی و چندین واحد صنعتی دیگر در منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد در این حوزه اعلام كرد.
مازندران با جمعیت 3 میلیون و 200 هزار نفری حدود 3 هزار و 400 واحد صنعتی با 58 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری دارد كه 60 هزار نفر در این واحدها اشتغال دارند.
هم اكنون نیز افزون بر 500 واحد صنعتی در این استان نیمه كاره است كه با تكمیل آنها برای بیش از 10 هزار نفر ایجاد اشتغال می شود.
خبرنگار: حسین فلاحتی**انتشاردهنده : محسن حسن نیا
/1899/6982
نماینده مجلس:
ساخت كارخانه پتروشیمی در مازندران به شرط رعایت استاندارد مانعی ندارد
۴ آذر ۱۳۹۶، ۱۴:۵۱
کد خبر:
82742402
ساری - ایرنا- سخنگوی كمیسیون كشاورزی مجلس شورای اسلامی استقرار پتروشیمی در منطقه ویژه اقتصادی امیراباد مازندران را مشروط به رعایت استانداردهای ساخت از جمله دریافت ارزیابی زیست محیطی دانست.