به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دكتر مهدی تهرانی دوست روز سه شنبه در هشتمین همایش سراسری روانپزشكی كودك و نوجوان، اختلالات عصبی، تكاملی در سالن همایش بیمارستان امام خمینی با اشاره به پیشرو بودن كشورمان در منطقه در ارائه خدمات روانپزشكی كودكان و نوجوانان و نیز آموزش های فوق تخصصی در این زمینه،
ادامه داد: شیوع اختلالات عصبی و تكاملی در كشورهای مختلف تفاوت چندانی ندارد و مطالعات در ایران هم نشان می دهد كه شیوع این اختلالات از جمله بیش فعالی در كشور ما تقریبا برابر با سایر كشورها است.
** غربالگری و تشخیص زودهنگام اختلالات عصبی و تكاملی ضروری است
وی با اشاره به این كه اساسا غربالگری و تشخیص زودهنگام برای مداخلات درمانی ضروری است، گفت: به همین دلیل توجه به این رویكرد در نظام سلامت كشورها قرار گرفته است تا با انواع آزمایش ها، شناسایی به موقع صورت گیرد تا خدمات زودهنگام به آنان انجام گیرد.
تهرانی دوست ادامه داد: نظام سلامت كشور ما هم در این مسیر قرار گرفته است و دست اندركاران درصدد هستند تا گام های محكمی برای تشخیص و مداخلات موثر برداشته شود.
وی با اشاره به اینكه اختلالات عصبی، تكاملی رشد مغز را تحت تاثیر قرار می دهد، گفت: مغز رشد و تكامل مناسب در دوران اولیه رشد، پیدا نمی كند و این موضوع سبب اختلالات در حوزه های مختلفی از جمله شناختی، تكلم، ارتباطات اجتماعی، رفتارها و هیجانات خواهد شد.
تهرانی دوست اظهار كرد: پیشگیری و تشخیص زودهنگام، زمینه مداخلات به موقع درمانی را فراهم می آورد كه این كار علاوم بر جلوگیری از پیشرفت بیماری، از عوارض بعدی آن هم جلوگیری می كند.
وی ارائه آخرین دستاوردها، بیان یافته های علمی و دانش روز و تبادل تجربیات را از مهمترین اهداف برگزاری این همایش اعلام و اظهار امیدواری كرد كه سیاست گذاران با اتخاذ برنامه ریزی مناسب از ابتلا كودكان و نوجوانان به اینگونه اختلالات بكاهند.
هشتمین همایش سراسری روانپزشكی كودك و نوجوان- اختلالات عصبی، تكاملی امروز ( 7 آذر ماه ) در سالن همایش بیمارستان امام خمینی (ره) آغاز بكار كرد و تا 9 آذر ماه ادامه خواهد یافت.
علمی* 1201
خبرنگار عبدالكریم جبارپور* انتشار: محتشمی پور
رئیس انجمن روانپزشكی كودك و نوجوان ایران:
بین 7 تا 8 درصد كودكان ایرانی بیش فعال هستند
۷ آذر ۱۳۹۶، ۱۲:۴۳
کد خبر:
82745277
تهران- ایرنا- رئیس انجمن روانپزشكی كودك و نوجوان ایران گفت: بین 7 تا 8 درصد كودكان ما دچار بیش فعالی هستند؛ اختلالی كه بر فعالیت و روابط اجتماعی آنان تاثیر می گذارد.