حمیدرضا نصیری زاده روز چهارشنبه در نخستین نشست هماهنگی تیم اقتصادی استان افزود: دولت ها 2 هدف عمده را در برنامه ریزی های اقتصادی از جمله رفع بیكاری و ایجاد اشتغال و نیز ثبات قیمت ها و رفع تورم دنبال می كنند.
وی اضافه كرد: در حوزه اشتغال استان چند سال گذشته بیشتر شغل های ایجاد شده برای كارگران ساده و ماهر بدون تحصیلات عالی بود، در حالیكه عمده بیكاران امروز استان، دانش آموختگان دانشگاهی هستند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی یزد یادآور شد: به همین علت روند اشتغال و سرمایه گذاری در استان باید به سمتی باشد كه 2، سه سال آینده برای دانش آموختگان دانشگاهی شغل ایجاد شود.
به گزارش ایرنا، نصیری زاده بیان كرد: بر اساس آمار، در سال 84 نرخ مشاركت اقتصادی استان 45.3 درصد و در كشور 41درصد بود كه سال 95 این عدد در استان به 40.8 درصد و در كشور به 39.4 درصد رسید، به این ترتیب نرخ مشاركت یزد بالاتر از میانگین كشوری است.
دبیر شورای برنامه ریزی و توسعه یزد گفت: نرخ بیكاری در استان سال 84، هشت درصد و در كشور 11.5درصد بود در حالی كه این عدد در سال 95 در یزد با 4.8 درصد افزایش به 12.8 درصد و در كشور با 9 دهم درصد رشد به 12.4 درصد رسید و این آمار بیانگر بیشتر شدن آمار بیكاران استان یزد از میانگین كشوری است.
به گفته نصیری زاده، تفكیك جنسیتی آمار بیكاران در این دوره زمانی نیز بیانگر آن است كه سال 84 بیكاری مردان 6.9 درصد و بیكاری زنان 11.9 درصد بود در حالی كه در سال 95 درصد آمار مردان بیكار استان به 9 درصد و زنان بیكار به 27 درصد افزایش یافت.
این استاد دانشگاه، افزایش شكاف بیكاری میان مردان و زنان استان را ناشی از 2 دلیل عمده افزایش تحصیل بانوان و نیز تقاضای شغل از سوی آنها عنوان كرد و گفت: از این رو باید در برنامه ریزی های اشتغال، شغل متناسب با این گروه جنسی مدنظر قرار گیرد.
نصیری زاده، یكی از مزیت های استان در سال های اخیر را بهبود شاخص اشتغال ناقص دانست و با استناد به نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسكن سال 1395 یزد، تعداد بیكاران استان را 44 هزار و 813 نفر عنوان كرد كه 51.5 درصد آنان را مردان تشكیل می دهند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی یزد در ادامه به نرخ بیكاری شهرستان های استان اشاره كرد كه بیشترین آن با 17.1 درصد به بهاباد و كمترین آن با 9.2 درصد مربوط به میبد است.
مدیر اجرایی سرشماری سال 1395استان یزد با بیان اینكه سهم بیكاران با تحصیلات عالی در سال 90، 30 درصد بود كه این شاخص در سال 95 به 40 درصد رسید در مورد بیكاری بانوان گفت: سهم زنان بیكار با تحصیلات عالی در 2 مقطع زمانی سال های 90 و 95، از 43 به 50 درصد افزایش یافت.
نصیری زاده تصریح كرد: در مجموع 40 درصد بیكاران استان را افرادی با تحصیلات عالی تشكیل می دهند كه این شاخص در شهرستان یزد 43 درصد و در شهرستان اشكذر 25 درصد است.
وی اظهار كرد: از مجموع 325 هزار و 577 نفر شاغل استان بر اساس سرشماری سال 1395، 8.3 درصد در امور كشاورزی، 46.3 درصد در بخش خدمات، 45.4 درصد در امور صنعت مشغول به كار هستند.
در این جلسه گزارشی از وضعیت شهرستان اردكان و وضعیت ثبت نام دانش آموختگان دانشگاهی متقاضی كار نیز ارائه شد.
1968/ 2047 خبرنگار : محمودرضا رحمانی ** انتشار : عباسقلی اشكورجیری
@irnayazdd
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی :
ایجاد اشتغال برای دانش آموختگان دانشگاه ها با محور صنایع و شركت های دانش بنیان باشد
۸ آذر ۱۳۹۶، ۱۵:۰۳
کد خبر:
82746848
یزد - ایرنا - رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی یزد گفت: با توجه به رشد بیكاری در میان دانش آموختگان دانشگاه ها و افزایش آمار بیكاران استان نسبت به میانگین كشوری باید به سمت اشتغالزایی برای دانش آموختگان مراكز آموزش عالی با محور صنایع هایتك و دانش بنیان حركت كرد.