به گزارش ايرنا، پس از چندين روز رشد شاخص بورس كه با ركورد زني هاي پيوسته و ورود كانال به كانال 91 هزار واحدي همراه بود، شاخص كل در آخرين روز معاملاتي هفته به استراحت پرداخت و به ميزان 103 واحد تعديل شد.
كارشناسان كاهش شاخص در معاملات امروز را جزيي از روند عادي شاخص بورس مي دانند كه پس از رشد قابل توجه رخ داده است.
در معاملات امروز 930 ميليون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش 2 هزار و 6 ميليارد ريال در 61 هزار و 81 نوبت خريد و فروش شد.
بررسي شاخص هاي اصلي بازار سرمايه نشان مي دهد شاخص قيمت (وزني- ارزشي) كه در آن ارزش سهام شركت هاي بزرگ اثر بيشتري بر شاخص مي گذارد، 32 واحد و شاخص كل (هم وزن) كه در آن ارزش و وزن همه شركت هاي بزرگ و كوچك در محاسبه شاخص كل، يكسان در نظر گرفته مي شود، پنج واحد افت كرده است.
شاخص قيمت (هم وزن) كه بيانگر سطح عمومي قيمت سهام شركت هاي پذيرفته شده در بورس است، چهار واحد و شاخص آزاد شناور كه بيانگر آن بخش از سهام شركت هاست كه قابل معامله در بورس باشد، 97 واحد كاهش يافته است.
شاخص بازار اول كه به شركت هايي اختصاص دارد كه از نظر سرمايه، سودآوري و درصد سهام آزاد شناور شرايط بهتري دارند، 23 واحد و شاخص بازار دوم بورس 484 واحد كاهش يافت.
** جايگاه گروه ها
گروه فلزات اساسي در معاملات امروز صدرنشين بورس شد. در اين گروه 154 ميليون سهم به ارزش 350 ميليارد ريال داد و ستد شد.
گروه كاني هاي فلزي به ارزش 193 ميليارد ريال و فراورده هاي نفتي كه پالايشگاه ها را در خود جاي داده است به ارزش 164 ميليارد ريال جايگاه هاي بعدي را به خود اختصاص داد.
در رده چهارم گروه شيميايي با معاملاتي به ارزش 118 ميليارد ريال جاي گرفت.
گروه رايانه نيز با معاملاتي به ارزش 108 ميليارد ريال رده پنجم را از آن خود كرد.
نمادهاي شبندر (پالايش نفت بندرعباس)، فولاد (فولاد مباركه)، فخوز (فولاد خوزستان)، شتران (پالايش نفت تهران)، فملي (ملي صنايع مس) و فارس (هلدينگ خليج فارس) در معاملات امروز بيشترين تاثير منفي را داشته و شاخص را پايين كشيدند اما نماد اخابر (مخابرات) با تاثير مثبت مانع افت بيشتر شاخص شد.
** رشد حجم و ارزش معاملات فرابورس ايران
مبادلات هشتمين روز آذرماه در فرابورس با خريد و فروش نزديك به 460 ميليون ورقه به ارزش بيش از يكهزار و 598 ميليارد ريال دنبال شد كه نسبت به ديروز از افزايش حجم و ارزش معاملات حكايت داشت.
در معاملات امروز، شاخص كل فرابورس (آيفكس) نيز نزديك به چهار واحد رشد كرد تا آيفكس در ارتفاع 1030 واحدي قرار بگيرد.
نمادهاي شيميايي مارون (پتروشيمي مارون) و زاگرس (پتروشيمي زاگرس) و يك نماد از گروه فلزات اساسي به نام ميدكو (هلدينگ صنايع معدني خاورميانه) بيشترين تاثير مثبت را بر رشد شاخص داشتنند.
امروز همچنين در بازار نماد معاملاتي «شركت تهيه و توليد خاك نسوز استقلال آباده» پس از برگزاري مجمع عمومي عادي ساليانه صاحبان سهام و تقسيم سود نقدي هر سهم و نماد معاملاتي شركت بيمه حافظ پس از برگزاري مجمع عمومي عادي بطور فوق العاده صاحبان سهام بازگشايي شدند.
در بازار اوراق با درآمد ثابت، سرمايهگذاران اقدام به مبادله بيش از 635 هزار ورقه به ارزش بيش از 584 ميليارد ريال كردند و اسناد خزانه اسلامي در نماد «سخاب4» بالاترين حجم و ارزش معاملاتي را در اختيار گرفت.
در تابلو اوراق تسهيلات مسكن (تسه) نيز شاهد خريد و فروش 75 هزار ورقه تسه به ارزش 56 ميليارد ريال بوديم. تسه «آبان 96» بالاترين حجم و ارزش معاملاتي را در ميان ساير اوراق تسهيلات مسكن به خود اختصاص داد.
اخبار اقتصادي ايرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام 2022*1961*
خبرنگار: ميثم طاهري* انتشار: مريم مسعود
تهران- ايرنا- شاخص بورس پس از چندين روز رشد كه با ركورد زني هاي پيوسته همراه بود، امروز (چهارشنبه) با افت 103 واحدي به جايگاه 91 هزار و 152 واحدي عقب نشيني كرد.