به گزارش ايرنا اسماعيل قرباني روز شنبه در جمع خبرنگاران به مناسبت روز جهاني معلولان اظهاركرد: علت عمده ايجاد پديده كودكان كار در جامعه وجود اعتياد در خانواده و مسائل اقتصادي است.
وي ادامه داد: اكنون 67 نفر در مركز شبانه روزي و 82 نفر در مركز روزانه در خراسان شمالي نگه داري مي شوند و از خدمات اين مراكز بهره مند مي شوند.
قرباني درباره كودكان خياباني هم گفت: سال گذشته 160 كودك خياباني در خراسان شمالي ساماندهي شدند كه عمده اين كودكان در سنين 9 تا 12 سال قرار دارند.
وي با بيان اينكه ميزان 95 درصد از خانواده اين كودكان معتاد هستند و با تشويق آنها وارد خيايان ها مي شوند افزود: بيشترين آمار كودكان خياباني مربوط به مركز استان است اما اداره كل بهزيستي با همكاري نيروي انتظامي و دادسرا در استان هر دو هفته اقدام با ساماندهي آنها مي كند.
قرباني در ادامه با اشاره به پديده دختران فراري در خراسان شمالي خاطرنشان كرد: از ابتداي سال تاكنون 17 مورد فرار دختران از منزل را داشتيم.
وي اضافه كرد: يك مركز مداخله در بحران اجتماعي، فردي و خانوادگي نيز در خراسان شمالي براي ارائه خدمات به زنان وجود دارد كه خوابگاه نگه داري از اين افراد در مركز استان داير است.
قرباني گفت: در استان خانه هاي سلامت دختران بالاي 18 سال نيز وجود دارد كه افراد آسيب ديده و در معرض آسيب در اين مراكز پذيرش و ساماندهي مي شوند.
وي با ذكر اينكه بيشترين آمارها در حوزه آسيب اجتماعي مربوط به خشونت هاي خانوادگي و همسرآزاري از جانب شوهر است و بيشترين آن هم در مركز استان اتفاق افتاده است گفت: كودك آزاري، سالمند آزاري، افراد داراي اختلال هويت جنسي و خودكشي در مراتب بعدي آسيب هاي اجتماعي هستند.
قرباني درباره خط تلفن 123 هم عنوان كرد كه به صورت شبانه روزي در سطح استان فعال و آماده ارائه خدمات است اما در شهرستان هاي اسفراين، شيروان و مانه و سملقان فقط در ساعت اداري پاسخگو است و خدمات ارائه مي دهد.
مديركل بهزيستي خراسان شمالي اظهاركرد: به علت كمبود نيروي كار و اعتبار، اورژانس اجتماعي فقط در ساعات اداري در سه شهرستان فوق خدمات ارائه مي دهد.
وي ادامه داد: امسال اورژانس اجتماعي در شهرستان هاي فاروج و راز و جرگلان هم افتتاح شد و خدمات ارائه مي دهد اما در شهرستان هاي گرمه و جاجرم هنوز وجود ندارد و در دست پيگيري است.
قرباني بيان كرد: خط تلفن 1480 هم استاني شد و اكنون تمام مردم استان مي توانند با اين خط تلفن جهت خدمات مشاوره اي و خانواده تماس برقرار كنند و از ابتداي سال تاكنون يك هزار و 339 نفر با اين خط تماس تلفني داشته و از خدمات مشاوره اي استفاده كردند.
وي با اشاره به مناسب سازي معابر هم گفت: خراسان شمالي نسبت به ميانگين كشوري وضعيت مطلوبي دارد و در رتبه سيزدهم كشوري قرار دارد اما باز هم رسيدن به نقطه مطلوبتر تلاش هاي بيشتري را مي طلبد و نيازمند كمك تمام دستگاه هاي اجرايي در خراسان شمالي است.
قرباني توضيح داد: در جلسه اي با استاندار مقرر شد كه تمام شهرداري ها اعتبار لازم را اختصاص دهند و دستگاه هاي اجرايي در سال 97، مبلغي را براي حوزه مناسب سازي معابر در نظر بگيرند.
وي درباره مسكن خانواده هايي كه دو معلول دارند گفت: بنياد مسكن، انجمن خيرين مسكن ساز و بنياد مستضعفان در حوزه مسكن وارد شدند و اقدام به ساخت مسكن در خانواده هاي دو معلول در سطح روستاها و شهرها كردند.
قرباني اضافه كرد: از زمان تفاهم نامه تاكنون 139 واحد در سطح استان به خانواده هاي داراي دو فرزند معلول تحويل شده و تا پايان سال هم 100 واحد ديگر تحويل خواهد شد.
86 هزار نفر در خراسان شمالي زير پوشش اداره كل بهزيستي قرار دارند.
ع/ 6042 انتشار: سيدحسين قدسي
آمار كودكان كار در خراسان شمالي نسبت به ميانگين كشوري بالاتر است
۱۱ آذر ۱۳۹۶، ۱۳:۵۸
کد خبر:
82749836
بجنورد- ايرنا- مديركل بهزيستي خراسان شمالي بدون ارائه آمار كودكان خياباني در استان گفت: شمار اين كودكان در استان نسبت به ميانگين ديگر استان ها بيشتر است.