مولانا حاجی محمد احمد امام جمعه دهلی در مصاحبه اختصاصی با ایرنا كه در حاشیه آئینی موسوم به 'جلوس' به مناسبت ولادت حضرت ختمی مرتبت و آغاز هفته وحدت انجام شد تاكید كرد پیام اصلی دین اسلام صلح و آرامش برای تمام انسان هاست و این پیام تنها مسلمانان را شامل نمی شود.
وی گفت درس اصلی كه تمامی مسلمانان از تعلیمات اسلام دریافت می كنند ایجاد صلح و آرامش در جهان و احترام به همنوع است.
وی با اشاره به ایجاد گروههای متعدد توسط استكبار در سراسر جهان كه ادعای حمایت از اسلام را دارند ، گفت گروههایی مانند داعش هیچ ربطی به دین اسلام و آموزه های پیامبر اكرم ندارند چون اسلام صلح می پراكند اما به خشونت علیه انسان های بیگناه دست می زنند.
او همچنین تاكید كرد همانگونه كه خداوند در همه حال بر اوضاع بندگان ناظر است، مردم كشورهای مختلف نیز اكنون می توانند ببینند كه گروههای تروریستی از جمله داعش از سوی چه كسانی تغذیه می شوند و چه كشورهایی از آنها حمایت می كنند.
در این مراسم همچنین «هارش واردا» وزیر فناوری هند به سخنرانی پرداخت. وی با اشاره با مشتركات مذاهب تاكید كرد آنچه كه نارندا مودی نخست وزیر این كشور درباره صلح و همزیستی انسانها در هند بیان می كند درهماهنگی كامل با تعلیمات اسلام یاست و در واقع تكرار سخنان حضرت محمد است كه همزیستی و پرهیز از خشونت را ترویج می كند.
جشن میلاد حضرت محمد مصطفی (ص ) نبی گرامی اسلام روز شنبه همزمان با آغاز هفته وحدت در شهرهای مختلف هندوستان آغاز شد.
12 ربیع الاول به روایت اهل تسنن روز ولادت پیامبر گرامی اسلام است در هندوستان تعطیل رسمی است و همه ساله جشن باشكوهی به مناسبت این میلاد فرخنده برگزار می شود. برخی روایات تاریخ ولادت محمد مصطفی را 17 ربیع الاول بیان كرده اند.
از جمعیت یك میلیارد و 250 میلیون نفری هند حدود 200 میلیون نفر را مسلمانان تشكیل می دهند و مسلمانان این كشور پس از اندونزی بزرگترین قطب جمعیتی مسلمانان هستند.
شهرهای دهلی نو، امروهه ،مظفرنگر،لكنو،میرود،علیگر،كشمیر و بمبئی از جمله شهرهای است كه جشن میلاد نبی مكرم با شكوه فراوانی به همراه آذین بندی مساجد برگزارشد.
دردهلی نو امروز مسلمانان درحالی كه پرچم های سبز كه بر روی آن اسامی پیامبر اسلام نقش بسته بود در دست داشتند بعد از پیمودن مسافت 10 كیلومتری خود را به مسجد جامع دهلی كهنه رساندند.
در طول مسیر نیز راهپیمایان درحالیكه لااله الاالله و محمد رسول الله سر می داند با شربت و شیرینی پذیرایی می شدند.
همچنین تعدادی از مسلمانان نیز به مناسبت این روز فرخنده نوعی غذا كه شبیه فرنی است می پزند.
شركت در مراسم مولود خوانی كه به عقیده مسلمانان این كشور خیر دنیوی و اخروی به همراه دارد از دیگر برنامه های جشن میلاد در هندوستان است .
یكی دیگر ازمراسم ویژه ای كه مسلمانان هندی در روز میلاد پیامبر گرامی اسلام برگزار می كنند ' اورس یا صندل 'نام دارد كه به معنای بازكردن راه برای عبور حضرت محمد(ص ) است .
دراین مراسم مسلمانان جعبه ای شیشه ای را برروی دست های خود حمل و در طول مسیر آن را گلباران می كنند.
درتعدادی از شهرهای هند نیز در روز میلاد نبی گرامی اسلام تعدادی از سواركاران درحالیكه سوار براسب های تزیین شده با گل هستند به مداحی و مولود خوانی می پردازند.
همچنین به مناسبت بزرگذاشت هفته وحدت، روز گذشته هجدهمین دوره مسابقات حفظ و قرائت قران كریم در شبه قاره هند آغاز به كار كرد.
آساق**وحیده دینداری*1663**انتشار دهنده: خسرو حسینی
امام جمعه دهلی: پیام اسلام به تمام جهان صلح و آرامش است نه خشونت
۱۱ آذر ۱۳۹۶، ۱۷:۰۳
کد خبر:
82750117
دهلی نو - ایرنا - امام جمعه دهلی روز شنبه اسلام را دینی خواند كه پیام آن صلح و دوستی برای تمام جهان و نه فقط مسلمانان است.