۱۲ آذر ۱۳۹۶، ۱۰:۴۶
کد خبر: 82750722
T T
۰ نفر

شرايط دشوار وضعيت بارشي در استان اصفهان

۱۲ آذر ۱۳۹۶، ۱۰:۴۶
کد خبر: 82750722
شرايط دشوار وضعيت بارشي در استان اصفهان

اصفهان- ايرنا- رئيس سازمان هواشناسي كشور گفت: آمارها نشان مي دهد از ابتداي مهر تا هفتم آذر سال جاري 17 استان كشور بيشتر از 40 درصد كمبود بارش دارند كه در اين ميان وضعيت بارشي در پنج استان يزد، مركزي، اصفهان، خراسان جنوبي و قم از بقيه استان ها شرايط دشوارتري را داشته اند.

داود پرهيزكار روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: از ابتداي مهر ماه تا هفتم آذرماه سال جاري مجموع بارش هاي كشور 21.6 ميليمتر بوده كه اين مقدار در مقايسه با سال گذشته (6/17 ميليمتر) حدود 30 درصد افزايش، اما در مقايسه با ميانگين بلند مدت بارش ها در اين بازه زماني ( 3/32 ميليمتر) حدود 33 درصد كاهش نشان مي دهد.
به گفته وي، آمارها نشان مي دهد كه در اين مدت 17 استان كشور بيشتر از 40 درصد كمبود بارش دارند كه در اين ميان وضعيت بارشي در 5 استان يزد (با 87 درصد كمبود) ، مركزي (با 90 درصد كمبود)، اصفهان (با 91 درصد كمبود)، خراسان جنوبي (با 92 درصد كمبود) و قم (با 99 درصد كمبود) از بقيه استان ها شرايط دشوارتري را داشته اند.
وي اظهار كرد:پهنه بندي خشكسالي بلند مدت در كل كشور حاكي از درگير شدن خشكسالي است و تمامي استان ها دست كم با يكي از درجات خشكسالي بلند مدت (خفيف يا متوسط يا شديد يا بسيار شديد) رو به رو هستند.
وي با بيان اين كه بررسي خشكسالي بلند مدت 84 ماه كشور تا پايان آبان ماه 1396 بر مبناي شاخص SPEI بيانگر افزايش شدت و وسعت پهنه هاي درگير با خشكسالي در بسياري از مناطق كشور است، گفت: در مقايسه با خشكسالي هاي كوتاه مدت، بر تعداد و همچنين وسعت مناطق درگير با اين پديده افزوده شده است.
معاون وزير راه و شهرسازي با اشاره به بارش هاي استان تهران يادآورشد: استان تهران در سال آبي جديد تا اين تاريخ از بارش هاي مناسبي برخوردار نبوده است به طوري كه از ابتداي مهرماه تا هفتم آذرماه سال جاري مجموع بارش استان تهران ميزان 4/10 ميليمتر بوده است كه اين مقدار در مقايسه با سال گذشته (8/20 ميليمتر) حدود 50 درصد كاهش و در مقايسه با ميانگين بلند مدت بارش در اين بازه زماني ( 8/41 ميلي متر) حدود 75 درصد كاهش نشان مي دهد.
رئيس سازمان هواشناسي كشور گفت: بررسي دماي كشور طي ماه گذشته نشان مي دهد كه آبان امسال همه استان ها و به تبع آن كل كشور شاهد افزايش دماي هوا نسبت به بلند مدت خود بودند، به طوري كه در مجموع كشور با حدود 8/1 درجه سلسيوس گرمتر از شرايط طبيعي و بلند مدت بوده است.
به گفته پرهيزكار، در بين استان هاي كشور استان البرز با 7/3 درجه سلسيوس، قزوين و زنجان با 3/3 درجه سلسيوس و تهران با 1/3 درجه سلسيوس بيشترين انحراف مثبت دمايي از ميانگين بلند مدت خود را تجربه كردند.
معاون وزير راه و شهرسازي با اشاره به آخرين وضعيت خشكسالي كشور بيان كرد: شاخص خشكسالي SPEI براي دوره كوتاه مدت دوازده ماه تا پايان آبان ماه 1396 حاكي از آن است كه عمده مناطق كشور با درجات مختلفي از پديده خشكسالي مواجه است كه در برخي از مناطق از شدت بيشتري برخوردار بوده است.
رئيس سازمان هواشناسي كشور خاطرنشان كرد: علاوه بر پهنه هاي بسيار وسيع خشكسالي خفيف و متوسط در اكثر مناطق كشور، درجه شديد و بسيار شديد آن در مناطقي از استان هاي خوزستان، ايلام، كهگيلويه و بويراحمد، بوشهر، اصفهان، يزد، كرمان، سيستان و بلوچستان، خراسان هاي جنوبي، رضوي و شمالي، گلستان، گيلان، زنجان، اردبيل، آذربايجان شرقي و غربي و كرمانشاه مشاهده مي شود.
وي در باره پيش بيني بارش ها و دماي هوا براي ماه هاي آتي در سطح كشور اظهاركرد: پيش بيني بارشي كشور در دورۀ آذر، دي و بهمن 1396 نسبت به ميانگين بلند مدت حاكي از آنست كه بارش در سطح كشور در محدوده نرمال خواهد بود، اما احتمال بارش بيش از نرمال براي نيمه جنوبي كشور وجود دارد.
رئيس سازمان هواشناسي كشور تصريح كرد: پيش بيني هاي ما در خصوص دماي كشور در طي دوره آذر، دي و بهمن 1396 بيانگر آن است كه دماي هوا در مناطق مركزي و شرقي كشور در محدوه نرمال تا نيم درجه بيش از نرمال خواهد بود ، اما در اين مناطق احتمال كاهش دماي هوا به كمتر از نرمال در مقياس هفتگي تا ماهانه وجود دارد.
وي يادآورشد: در اين مدت استان هاي واقع در شمال‌غرب و غرب كشور افزايش دماي هوا از نيم تا دو درجه نسبت به نرمال را تجربه خواهند كرد و تحليل هاي هواشناسي حاكي است دماي كشور تا پايان سال عمدتا متمايل به نا‌هنجاري مثبت است، اما احتمال وقوع ناهنجاري منفي دما بصورت كوتاه مدت در ماه‌هاي آذر و دي ماه سال جاري وجود دارد.
به گزارش ايرنا، با كمبود بارش ها در سال جاري در سطح كشور، امسال شاهد آلودگي هاي بيشتر هوا در كلانشهرها هستيم.
د/3011 / 6022 خبرنگار: ايرج منصوري - بازنشر:عمادي