عليرضا باباخان روز دوشنبه درگفت وگو با خبرنگار ايرنا، افزود: يكي از مسائلي كه در موضوع پژوهش دايم از آن صحبت مي شود، لزوم ارتباط ميان دانشگاه با صنعت است تا جايي كه ارزش اين مساله در اثر تكرار مدام آن، گاه به فراموشي سپرده مي شود.
وي بيان كرد: اما درحقيقت اين مساله براي رونق پژوهش و بهبود كيفيت صنايع كشور امري حياتي است؛اگرظرفيت هاي پژوهشي دانشگاه ها براي رفع نيازهاي حوزه صنعت مورد استفاده قرار گيرد، هر دو بخش مي توانند به خواسته هاي خود دست يابند.
وي ادامه داد: دفاتر انتقال فناوري در دانشگاه هاي كشور نقش حلقه اتصال دهنده ميان پژوهشگران و صنعتگران را به خوبي ايفا مي كند؛ در اين دفاتر دانشجويان علاوه بر آشنايي با ظرفيت هاي پژوهشي درحوزه صنعت، مي توانند اقدام به راه اندازي بنگاه هاي دانش بنيان و كسب و كارهاي مرتبط با نيازهاي صنايع كشور، نمايند.
باباخان گفت: در اين دفاتر فعاليت هاي مرتبط با ارزيابي فناوري هاي مورد نياز كشور و تدوين نقشه راه فعاليت هاي پژوهشي براي دستيابي به اين فناوري ها، انجام مي شود و پژوهشگران از سراسر كشور مي توانند حاصل تحقيقات خود را در اختيار صنعتگران تمام استان ها قرار دهند و به اين ترتيب شبكه اي منسجم از فعاليت هاي تحقيقاتي ميان پژوهشگران و صاحبان صنايع ايجاد مي شود.
وي بيان كرد: هم اكنون در دانشگاه ها و مراكز علمي و پژوهشي كل كشور بيش از 80 درصد بودجه، صرف هزينه هاي جاري مي شود و تنها 20 درصد آن براي انجام فعاليت هاي تحقيقاتي و پژوهشي اختصاص مي يابد كه براي جبران اين اعتبارات بهترين راه، پر رنگ ساختن ارتباط ميان صنعت و دانشگاه است.
** قم بهترين شهر كشور براي فعاليت هاي پژوهشي
مديرعامل صندوق پژوهش و فناوري كريمه وابسته به شركت هاي دانش بنيان قم افزود: بيش از 50 درصد جمعيت شهر قم را افراد دانش پژوه همچون دانش آموزان، دانشجويان و طلاب تشكيل مي دهند كه همين مساله بهترين موقعيت را براي فعاليت هاي پژوهشي در استان قم فراهم ساخته است.
وي ادامه داد: هم اكنون فرصت هاي پژوهشي بسياري در زمينه كمك به توسعه صنايع به خصوص در استان قم وجود دارد؛ به عنوان نمونه شركت هاي دانش بنيان در حال انجام تحقيقاتي در مورد خوشه صنعتي سوهان قم هستند تا زمان ماندگاري و كيفيت اين محصول براي عرضه به بازارهاي بين المللي بيش از پيش فراهم شود.
علاوه بر وجود حوزه هاي علميه و مراكز پژوهش وابسته به آن در قم، اين استان داراي مراكز علمي متعدد از جمله دانشگاه قم، پرديس فارابي دانشگاه تهران، علوم پزشكي قم، دانشگاه علمي كاربردي و كلينيك كار آفريني دانشگاه علوم پزشكي قم، جهاد دانشگاهي، پارك علم و فن آوري، بنياد نخبگان، دانشگاه شهاب دانش، دانشگاه فرهنگ و هنر و دانشگاه صنعتي قم است؛ همچنين 65 شركت دانش بنياد در قم فعاليت مي كنند؛ استان قم داراي 241 هزار دانش آموز، 80 هزار دانشجو و 90 هزار طلبه مشغول به تحصيل است.
درقم،يك هزار و 200 ناشر،300 موسسه فرهنگي هنري،100 موسسه قرآني و بيش از10 انجمن فرهنگي و هنري فعاليت دارند.
دراستان قم هفته پژوهش از يازدهم آذرماه آغاز شده ، دراين رابطه نمايشگاهي از فعاليت هاي پژوهشگران ، مبتكران و مختريان در دانشگاه صنعتي اين استان داير است.
پس از پيروزي انقلاب اسلامي به منظور گسترش فرهنگ پژوهش در جامعه روز 25 آذرماه به نام روز پژوهش و بيست و يكم تا بيست و هفتم آذرماه به عنوان هفته پژوهش نامگذاري شده است.
7405/ 6133/ خبرنگار: سيد محمد ابراهيم جنابان ** انتشار دهنده: جعفرمسلمي
پژوهشگر قمي نمونه كشوري :
دفاتر انتقال فناوري بازار پژوهش را گرم مي كند/قم بهترين شهر كشور براي فعاليت هاي پژوهشي
۱۳ آذر ۱۳۹۶، ۹:۴۸
کد خبر:
82751902
قم - ايرنا - يكي از پژوهشگران قمي نمونه كشور گفت: دفاتر انتقال فناوري كه درشماري از دانشگاه هاي كشور داير شده است با ايجاد ارتباط ميان پژوهشگران و صاحبان صنايع، بازار پژوهش را در كشور گرم مي كند و به آن رونق مي بخشد.