به گزارش روز دوشنبه علمي ايرنا از دانشگاه آزاد اسلامي، دلارام نخبه زارع و شاهرخ خاني دو عضو هيات علمي و استاد دانشگاه آزاد اسلامي واحد بندرعباس با همكاري مركز رشد اين دانشگاه موفق شدند شيريني جديدي با طعم و مزه متفاوت ويژه بيماران ديابتي توليد و انبوه سازي كنند.
دلارام نخبه زارع با بيان اين كه اين شيريني از عصاره گياه اِستِويا و نوعي جلبك دريايي اسپيرولينا تهيه شده است، گفت: استويا (stevia) يك گياه بومي آمريكاي جنوبي است كه امروزه در كشورهاي مختلف اروپايي كشت و مصرف ميشود و كشت اين گياه چند سالي است در شمال ايران نيز شروع شده است. جلبك دريايي اسپيرولينا هم داراي پروتئين بسيار بالايي است.
به گفته زارع، استويا يك گياه با قدرت شيرين كنندگي بسيار قوي است كه ميتواند جايگزيني مناسب براي قندهاي تصفيه شده باشد. اين گياه هميار لاغري است، فشار خون را كاهش ميدهد و با ديابت و قند خون بالا مقابله ميكند.
اين مخترع با اشاره به خواص محصول خود گفت: پروتئين بين 50 تا 70 درصد اين محصول در كنار عناصر غني آهن، زينك، منيزيم،كلسيم، روي و ويتامين هاي b1،b2،b6و b12 و به طور كلي تامين كننده پروتيين وانواع ويتامين ها و املاح معدني مورد نياز بدن است.
علمي 9031
خبرنگار:عادل پازيار* انتشار:انتشار: محتشمي پور
به همت محققان دانشگاه آزاد صورت گرفت
توليد شيريني دريايي ويژه مبتلايان به ديابت
۱۳ آذر ۱۳۹۶، ۱۲:۱۵
کد خبر:
82752164
تهران- ايرنا- دو عضو هيات علمي دانشگاه آزاد اسلامي واحد بندرعباس با استفاده از يك جلبك دريايي شيريني دريايي توليد كردند كه گفته مي شود ويژه بيماران مبتلا به ديابت است.