به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از ساينس، ناسا از سال 1975 كه كاوشگر Viking 1 را به مريخ فرستاد، تا كنون 7 كاوشگر را با موفقيت روي سياره سرخ فرود آورده است. با وجود اين هنوز هيچ نمونهاي از سطح مريخ به زمين ارسال نشده است. اكنون ناسا قصد دارد در سال 2020 به اين هدف جامه عمل بپوشاند.
كاوشگر Mars2020 در مقايسه با كاوشگرهاي قبلي ويژگيهاي مهمي دارد. براي مثال رادار آن قادر است تا عمق 9.1 متري سطح سياره را براي يافتن آب منجمد جستجو كند. همچنين به يك ليزر ماوراء بنفش مجهز است كه امكان بررسي اتمهاي كربن را بهمنظور تشخيص وجود حيات باستاني در سياره سرخ فراهم ميكند.
اين كاوشگر قادر است درون سنگ هاي سخت را سوراخ كرده و از آنها نمونهبرداري كند. اين نمونهها اهميت زيادي براي تحقيقات ناسا دارند و قرار است در يك ماموريت ديگر از سطح مريخ به زمين منتقل شوند. بدين ترتيب با بررسي نمونهها هرگونه آثار حيات كه تشخيص آن توسط كاوشگر Mars2020 امكانپذير نبوده، در لابراتوارهاي زمين شناسايي خواهد شد.
ناسا سه نقطه احتمالي را براي فرود كاوشگر در نظر گرفته است كه هريك از آنها زماني داراي آب و هواي مناسب براي تشكيل حيات بودهاند.
قرار است كاوشگر ناسا در تابستان سال 2020 ميلادي به فضا پرتاب شده و در ماه فوريه 2011 روي مريخ فرود آيد.
علمي (6)**9259**1440
مترجم: سپيده كاشاني** انتشار: گلشن
تهران – ايرنا - ناسا از برنامه هاي خود براي نمونهبرداري از مريخ با استفاده از كاوشگر Mars 2020 رونمايي كرد.