به گزارش ايرنا، سيد احسن علوي روز دوشنبه در نشست با مسئول پايگاه منظر فرهنگي تاريخي هورامان اظهار كرد:300 روستا در برنامه ششم توسعه براي رونق عمراني و گردشگري گنجانده و سهم هر استان از جمله كردستان نيز مشخص شده است.
وي با بيان اينكه گردشگري در كردستان داراي پتانسيل هاي بالقوه فراواني است، افزود: بسياري از ظرفيت هاي فرهنگي موجود در كردستان مي تواند زمينه حضور گردشگران از سراسر دنيا را در اين استان فراهم كند.
نماينده مردم شهرستان هاي سنندج، كامياران و ديواندره در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه ثبت جهاني هورامان در يونسكو مي تواند مسير توسعه گردشگري در كردستان را تسهيل كند، تاكيد كرد: با توجه به وجود بخش زيادي از منطقه هورامان در شهرستان هاي سنندج و كامياران، نمايندگان مردم اين شهرستان ها پيگير اين موضوع هستند.
علوي از پيگيري ثبت جهاني هورامان توسط اعضاي مجمع نمايندگان استان خبر داد و يادآور شد: در صورت لزوم جلسه اي با معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خواهيم داشت.
به گزارش ايرنا، قرارگيري كردستان در جوار رشته كوه زاگرس باعث شده است معماري روستاهاي استان در سراشيبي كوه ها، كناره رودخانه ها بيشترين تعداد روستاهاي هدف گردشگري را در خود جاي دهد.
منطقه باستاني و كوهستاني اورامان از جمله زيست گاه هاي روستايي كردستان است كه به علت روستاهاي داراي معماري پلكاني در طبيعتي زيبا و فرهنگي خاص، آن را به منطقه هزار ماسوله مشهور كرده و دست اندركاران ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري حدود 43 روستاي مورد هدف گردشگري را در اين استان شناسايي كرده اند.
9 مورد از اين روستاها هم اكنون در كانون توجه توريسم و داراي ظرفيت هاي گردشگري بوده و استانداري نيز براي هركدام از اين روستاها، تخصيص يك ميليارد ريال اعتبار پيشنهاد كرده است.
اين روستاها شامل صلوات آباد و نوره سنندج، قصلان قروه، پالنگان كامياران، زيويه سقز، دزلي سروآباد، ينگي ارخ ديواندره و قمچقاي بيجار بوده و پاركينگ، احداث سرويس بهداشتي و كمپ هاي گردشگري از جمله زيرساخت هاي مورد نظر اين روستاها است.
كوهستاني و سخت گذر بودن برخي مناطق كردستان باعث شده مردمان آن فرهنگ گذشته خود را به خوبي حفظ كنند و هم اكنون نيز با توجه به آيين هاي گذشته زندگي خود را ادامه دهند تا امروز به عنوان يكي از مهمترين جاذبه هاي اين استان تبديل شود.
ويژگي هاي فرهنگي كردستان از نمونه هاي ويژه در كشور بوده كه بيشتر تحت تاثير عوامل مختلفي از جمله زبان، لباس كُردي، موسيقي عرفاني، رقص، جشن ها و صنايع دستي است و برخلاف ساير مناطق كشور اين فرهنگ ها همچنان به صورت پويا در زندگي مردم جاري است.
خبرنگار: افسانه گلباغي**انتشار: مجيد سليماني
7348/9102
نماينده مجلس: توسعه روستاهاي تاريخي با حفظ بافت سنتي انجام خواهد شد
۲۰ آذر ۱۳۹۶، ۱۵:۱۴
کد خبر:
82759855
سنندج- ايرنا- نماينده مردم شهرستان هاي سنندج، كامياران و ديواندره در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به برنامه هاي مجلس براي توسعه روستاهاي تاريخي با حفظ بافت سنتي گفت: مصالح همسان با بافت تاريخي بايد در ساخت و سازها استفاده شود تا علاوه بر ثبات جمعيتي، زمينه رونق گردشگري را در روستاها فراهم كند.