به گزارش ايرنا، بنا بر آمار سازمان جهاد كشاورزي خراسان رضوي، امسال 84 هزار هكتار از كشتزارهاي اين استان به زعفران اختصاص داشت كه به طور ميانگين از هر هكتار، چهار يا پنج كيلوگرم زعفران برداشت مي شود كه ميزان توليد اين محصول در سال جاري به 336 تن مي رسد.
مجيد عليخواه روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: زعفران محصولي با ارزش افزوده بالا براي واحدهاي توليدي خراسان رضوي است كه سودآوري بالايي دارد و صنعتگران مي توانند با نگاه ويژه به زعفران، بازارهاي داخلي و خارجي را در اختيار بگيرند.
وي بيان كرد: به منظور دادن مشاوره به صنعتگران، مركز تخصصي طراحي بسته بندي زعفران با هدف هويت دادن به محصول زعفران براي تلفيق و اشاعه فرهنگ ايراني اسلامي در ساختار و طراحي بسته بندي زعفران در شهرك فناوري صنايع غذايي و بيوتكنولوژي شمال شرق كشور ايجاد شده تا واحدهاي صنعتي و توليدي از آن بهره گيرند.
وي اظهار كرد: تعداد قراردادهاي منعقد شده با سرمايه گذاران در شهركها و نواحي صنعتي خراسان رضوي سه هزار و 778 فقره است كه از اين تعداد 2 هزار و 408 فقره در قالب واحد صنعتي، به مرحله اجرا درآمده است.
عليخواه گفت: از بين واحدهاي صنعتي مذكور 174 واحد مربوط به صنايع فرآوري و بسته بندي است كه از اين تعداد 21 واحد در بخش بسته بندي زعفران فعاليت دارند.
وي با تاكيد بر توسعه دانش فني در صنايع مربوط به فرآوري و بسته بندي و بهره گيري از پژوهش هاي داخلي اين حوزه گفت: در نمايشگاه پژوهش، فناوري و فن بازار مشهد، ماده پليمري هوشمند تجديدپذير آنتي باكتريال ابداع يكي از مبتكران دانش آموخته دانشگاه فردوسي، كه سند ثبت اختراع آن را از آمريكا دريافت كرده بود، ارائه شد كه صاحبان يكي از صنايع بسته بندي استان خواستار آن شد.
معاون صنايع كوچك شركت شهرك هاي صنعتي خراسان رضوي بيان كرد: اين ماده پليمري هوشمند، نوعي پلاستيك است كه در زمان استفاده از آن در صنايع بويژه صنايع بسته بندي، 98 درصد بار ميكروبي محصول را مي گيرد و 18 برابر زمان ماندگاري آن را افزايش مي دهد.
عليخواه اظهار كرد: همچنين اين ماده پليمري هوشمند در زمان بازيافت، برخلاف مواد پلاستيكي ديگر قابليت بازگشت به چرخه طبيعت در مدت 6 ماه را دارد.
وي گفت: از اين ماده پليمري مي توان براي كاهش بار ميكروبي زعفران استفاده كرد و در بسته بندي اين محصول بهره گرفت.
به گزارش ايرنا، 45 شهرك و ناحيه صنعتي مصوب در خراسان رضوي وجود دارد كه از اين تعداد 38 مورد فعال هستند. همچنين 43 درصد از صنايع فعال، 49 درصد اشتغال صنعتي و 30 درصد سرمايه گذاري صنعتي خراسان رضوي در شهركها و نواحي صنعتي اين استان مستقر است.
7489/5132
خبرنگار: ميترا عبداللهي ** انتشار دهنده: علي اصغر ايزدي
مشهد – ايرنا – معاون صنايع كوچك شركت شهرك هاي صنعتي خراسان رضوي گفت: سالانه تنها پنج تن از محصول توليدي زعفران استان فرآوري، بسته بندي و به بازار داخل و خارج عرضه مي شود.