دبیر كل خانه صنعت، معدن جوانان ایران نسبت به فعالیت برخی نهادها در حوزه معدن انتقاد كرد

تهران-ایرنا- دبیر كل خانه صنعت ،معدن و تجارت جوانان ایران گفت: چرا حوزه معدن كه حوزه ای تخصصی است نهادهایی نظیر آستان قدس و یا كمیته امداد در آن حضور دارند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «شهرام شریعتی» شامگاه دوشنبه در جشنواره ملی تولید كنندگان و مدیران جوان كه در مركز همایش های صدا و سیما با حضور «محمد رضا نعمت زاده» وزیر سابق صنعت،معدن،تجارت ، «رضا رحمانی» قائم مقام وزیر صنعت ،معدن و تجارت و «علی اكبر صالحی»رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و جمع از صنعتگران و مدیران جوان كشور برگزار شده بود ،افزود: از دولت دوم آیت الله هاشمی رفسنجانی تا دولت كنونی گلایه های بیشماری از حوزه معدن وجود دارد.
وی ادامه داد: به دولت های پیش از ایشان كاری ندارم چون ایران در آن سال ها دچار مشكلات بیشماری به لحاظ روزهای پس از انقلاب و جنگ بود اما از دوره دوم دولت كارگزاران تاكنون گلایه ها شروع می شود.
وی معضلات بخش معدن را در حوزه های عمومی و كلان مطرح كرد و گفت: نبود زیر ساختها برای توسعه بخش معدن ،نبود همكاری دستگاههای ذیربط، كمبود بودجه های اكتشافی، مسائل زیست محیطی و برخی موضوع های دیگر در حوزه معدن مطرح است .
وی با اشاره به بی توجهی به طرح های جامع كشور گفت: 25سال پیش طرح سراسری جامع معدن در ایران را داشتیم كه بعد از مدتی رها و اطلاعات به بخش خصوصی داده شد.
وی گفت: طرح های جامع فلزات، ذغال سنگ و برخی از طرح های دیگر بخش معدن در دولت های نهم و دهم رها شدند.
شریعتی نبود تربیت صحیح نیروی انسانی متخصص در دانشگاه های كشور را از مشكلات حوزه معدن عنوان كرد و گفت: متاسفانه بخش معدن در تولید ناخالص ملی پایین دیده می شود و به همین دلیل این بخش به طور عام نادیده گرفته می شود.
وی نگرفتن دیدگاههای كارشناسی و توجه به خرده فرمایشات برخی از مسئولان مبنی بر اینكه معدنی را در یك منطقه اكتشاف كنید بدون هیچگونه مطالعه و برنامه ریزی علمی را از مشكلات دیگر بخش معدن عنوان كرد.
دبیر كل خانه صنعت ،معدن و تجارت جوانان ایران همچنین نبود تعامل با شركت های بزرگ معدنی را از دیگر كاستی های این حوزه دانست و افزود: در جهان امروز لابی و تعامل با شركت های بزرگ حرف نخست را برای تحقق توسعه می زند.
شریعتی بیان داشت: متولی بخش معدن در كشور معلوم نیست.آیا سازمان زمین شناسی و یا ایمیدرو متولی این بخش هستند؟
شریعتی با اشاره به خام فروشی مواد معدنی در كشور گفت: بیایید برای یكبار كه شده تكلیف خام فروشی را در كشور مشخص كنید.تعریف خام فروشی را برای تك تك محصولات معدنی باید انجام دهیم.
این فعال بخش خصوصی همچنین معتقد است: قوانین سرمایه گذاری خارجی در كشور ناموفق بوده و كدام سرمایه گذار خارجی تاكنون در كشور موفق شده است؟ ما فقط اسم آنها را می شنویم اما آثاری از حضور آنها احساس نمی كنیم.
وی اظهار داشت: پروژه های معدنی و به طور عام طرح های دولتی زیانده هستند و راه حل همه مشكلات ایجاد پنجره واحد است.
شریعتی معتقد است: نقشه راه توسعه معدن را نباید به دانشگاه های داد كه آن را تدوین كنند،باید برنامه و نقشه راهی تدوین شود كه بدانیم طی 20سال آینده به سراغ كدام معدن برویم.

**به ازای هر یكهزار نفر 180خودرو در كشور وجود دارد
یك فعال بخش خصوصی در این جشنواره گفت: در ایران به ازای هر یكهزار نفر180خودرو در كشور وجود دارد .
«اردشیر دادرس» افزود: در امریكا به ازای هر یكهزار نفر 850 خودرو وجود دارد. این استاندارد در ایران باید به 300 نفر برسد.
وی با بیان اینكه چرا نمی توانیم خودروهایی با كیفیت بالاتر تولید كنیم، اظهار داشت: استانداردها در ایران افول كرده و به همین سبب ما بعد از پیكان می توانیم سمند تولید كنیم نه ماشین های با كیفیت بالاتر.
وی افزود: قانون فضای كسب و كار در ایران در سال های 2016 و 2017 مناسب نیست و برخی شاخص ها نظیر گارانتی، ثبات نرخ ارز نه تنها خوب نبوده بلكه افول هم داشته است.
وی مهمترین مشكلات كسب و كار در ایران را ضعیف بودن بهداشت عمومی در حوزه صنعت، بوروكراسی ناكارآمد و دسترسی نداشتن به تامین مالی عنوان كرد .
دادرس گفت: گزارش بانك جهانی و صندوق پول(IMF ) فضای كسب و كار در ایران را نامناسب ارزیابی كرده اند بنابراین همه قوا باید در حوزه صنعت نگاه بیشتری داشته باشند .شاخص های بانك جهانی نشان می دهد بازار نقش تعیین كننده ای در صنعت دارد.

**بنگاههای خرد و كوچك 75درصد اشتغال را رقم می زنند
سپس «محمد حكیمی خواه» یكی دیگر از فعالان بخش خصوصی در این مراسم گفت: در كشورهای توسعه یافته بیش از 95درصد بنگاههای خرد و كوچك هستند و 75درصد اشتغال از طریق این واحدها انجام می شود.
وی ادامه داد: با اینكه در ایران حدود 90درصد بنگاهها خرد و كوچك هستند اما تنها 17درصد اشتغال از این طریق ایجاد می شود.
وی اظهار داشت: در آلمان 99درصد واحدهای خرد و كوچك هستند و 61درصد اشتغال از طریق این واحدها است.
وی مشكلات بخش صنعت را نظام مالی بانكی، واردات بی رویه، قاچاق كالا، نبود بازار فروش ،مشكلات فناوری، نبود زیر ساختها و در نهایت ضعف در الگوی فرهنگی جامعه عنوان كرد.
حكیمی خواه معتقد است: آنقدر مشكلات در قوانین و مقررات نظیر بیمه و مالیات زیاد است كه فرصت كار را از صنعتگر گرفته است.
وی تاكید كرد: در صورتی كه صنعتگر را برای چندین سال از مالیات معاف كنیم زمینه برای فعالیت صنعتگران بیشتر می شود.
وی مشكل دیگر را نبود شركت های 'ای. ام. سی' عنوان كرد و گفت: این شركت ها مدیریت صادرات را بر عهده دارند و جای آنها در بین صنعت كشور خالی است.
وی تاكید كرد: شركت های یاد شده می توانند به كمك صنعت كشور بیایند.
در جشنواره شب گذشته از صنعت كارت جوان از سوی شركت تجارت الكترونیك دی رونمایی شد.

نیروی انسانی توانمند مهمترین ویژگی جامعه ایران است اما جشنواره دیشب نشان داد گلایه های بخش خصوصی كم نیست و اگر بخواهیم مسیر توسعه را طی كنیم باید به دغدغه های فعالان بخش خصوصی توجه كنیم.

اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام**9123**6075
گزارش: زهره دریغ گفتار** انتشار: زهرا هجینی نژاد